Дали Исус навистина воскреснал?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Уште малку ќе речеш дека некни биле напишани евангелијата.

Секој ден ме изненадуваш колку се новости ми кажуваш еј. Ова последново НЕ ПОСТОИ ти е најново а? Never heard of it before. Ти можеш да докажеш дека постојат вонземјани? А пред малку рече дека веруваш дека постојат

Мжно е да постојат вонземјани кои никој не ги видел, но никако не е можно да постои Бог?
Тоа, друже, се вика ЕЛЕМЕНТАРНА логика. Јас НЕ МОЖАМ да докажам дека постојат вонземјани. Затоа и ти викам дека верувам во веројатноста тие да постојат.

Јас не викам дека постојат ванземаљци. Прочитај внимателно. Викам дека верувам дека е тоа можно. Од друга страна, ТВРДАМ дека АНТРОПОМОРФЕН бог каков што го замислуваат христијаните е НЕВОЗМОЖНО да постои во овој универзум.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Твоето неверие Е религија и тоа како! Атеизмот Е религија на егоцентрично боготворење на самиот себе, оти атеисите веруваат во себе си...
Неписмен, она што ги одвојува религиите од нерелигиозните учења, е постоењето на Бог, и постоењето на задгробен живот. Не туку лупетај глупости...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Твоето неверие Е религија и тоа како! Атеизмот Е религија на егоцентрично боготворење на самиот себе, оти атеистите веруваат во себе си, независно од нивното неверие во вистинскиот Бог...

Крајна варијанта на атеизмот е нихилизмот, неверувњето и недовербата во ништо.
Појма ти немаш што е атеизам. А за мене па ич не знаеш

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Појма ти немаш што е атеизам.
Доволно ми е што е повеќе од очигледно дека атеизмот е облик на песимистичка бесмислица и неспособност за наоѓање смисла и цел на своето овоземно битисување. А што вели академскиот Свет за категоријата „атеизам„, уопште не ме занима...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Доволно ми е што е повеќе од очигледно дека атеизмот е облик на песимистичка бесмислица и неспособност за наоѓање смисла и цел на своето овоземно битисување. А што вели академскиот Свет за категоријата „атеизам„, уопште не ме занима...
Очигледен доказ дека појма немаш. Поголема песимистичка бесмислица од религијата не постои.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Неписмен, она што ги одвојува религиите од нерелигиозните учења, е постоењето на Бог, и постоењето на задгробен живот. Не туку лупетај глупости...
Па то чак и ја го велам: ако не верувам во Бог, ако не верувам во „нешто„, ако не верувам во „ова„ и во „она„, во крајна инстанца, ми преостанува уште „јас„ па во што друго би можел да верувам, ако не во „јас„ оти саде „јас„ ќе ми преостане? А верувањето во себе е школски пример за идолатриски однос кон боготворење на себе си.

--- надополнето ---

Поголема песимистичка бесмислица од религијата не постои.
Очигледно е дека Ти немаш појма, оти релгијата е едниствена оптимистичка завршинца, која за цел го има вечниот живот, за разлика од атеистичката религија, која смртта ја гледа како неизбежен и конечен крај, после кој „..нема ништо...„.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Очигледно е дека Ти немаш појма, оти релгијата е едниствена оптимистичка завршинца, која за цел го има вечниот живот, за разлика од атеистичката религија, која смртта ја гледа како неизбежен и конечен крај, после кој „..нема ништо...„.
Кој појма нема се виде.
Оптимистичка завршница My ass, Утопија се вика тоа. Сонувај и натаму (dream on, што би рекол ти).

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А верувањето во себе е школски пример за идолатриски однос кон боготворење на себе си.
Мики, атеистите не паѓаат на газ од сабајле коге ќе се видат во огледало, и не си палат свеќи самите на себе. Како не ти се смачи да се резилиш ??

Никакво боготворење, немој да тресиш глупости. Тоа е само обид да се живее надвор од лагите... Но тое е премногу за тебе.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Оптимистичка завршница My ass, Утопија се вика тоа. Сонувај и натаму (dream on, што би рекол ти).
...поголема утопија од Твојот Маркс не можел ни Томас Мор ни Томазо Кампанела да напишат у тандем...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па то чак и ја го велам: ако не верувам во Бог, ако не верувам во „нешто„, ако не верувам во „ова„ и во „она„, во крајна инстанца, ми преостанува уште „јас„ па во што друго би можел да верувам, ако не во „јас„ оти саде „јас„ ќе ми преостане? А верувањето во себе е школски пример за идолатриски однос кон боготворење на себе си.

--- надополнето ---

Не оди тоа така “јас верувам“ и готово...
Треба да се исполни она што се бара во Писмото и Законот за да рајските порти се отворат за грешната душа човекова.
Не се бара оптимизам туку покајание и богоугодни дела...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
...некој кој себе си се квалификува за атеист...
Некој кој се квалификува како таков затоа што знае повеќе од тебе

...поголема утопија од Твојот Маркс не можел ни Томас Мор ни Томазо Кампанела да напишат у тандем...
Маркс е твој, не мој. Сам си си се пофали дека на времето си бил Марксист-Дарвинист

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не оди тоа така “јас верувам“ и готово...
Треба да се исполни она што се бара во Писмото и Законот за да рајските порти се отворат за грешната душа човекова.
Не се бара оптимизам туку покајание и богоугодни дела...
То чак и ја го велам: требаат и вера, и дела, и смирение...

--- надополнето ---

Некој кој се квалификува како таков затоа што знае повеќе од тебе
А бе се „тури„ од покажување знаење на форумов. Напросто, фрапиран сум...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
То чак и ја го велам: требаат и вера, и дела, и смирение...
Е требит, ама ти ги немаш (освен верата)

--- надополнето ---

А бе се „тури„ од покажување знаење на форумов. Напросто, фрапиран сум...
Подобро знаење отколку незнаење како тебе

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е требит, ама ти ги немаш (освен верата)
Ова Твоево е уште еден жив пример дека атеизмот е вера на верување „на невидено„: ем не ме знаеш (седи бе...) ем си убеден дека немам „ова„ или „она„ а не си видел...Св. Апостол Тома може да Ти позавиди на верата...

Kajgana Shop

На врв Bottom