Дали Исус навистина воскреснал?

†he Exorcis†

Rock n' Roll
Член од
25 септември 2009
Мислења
122
Поени од реакции
3
Па незнам како вие го сфаќате, али материјата не може да исчезне ...
Неможе некго да оставите така, и за 2 секунди (или преку ноќ) да го снема ... а според оваа теорија не постои воскреснување, а ако знае некој како се деслило тоа, слободно нека повели - јас незнам што е тоа, затоа прашав!
:smir:
E на генијалецот мики1 му е подобро да ти одговори со контра прашање на твоето прашање пошо не му е баш до одговарање, или можда нешто да ти фали у постот се е можно. Тој како христијанин вака истакнат тешко му е изгледа или не знае да напише 2-3 реченици на оние ''попростите" од него. Тоа е јас така гледам на него...за жал.

Инаку ништо немам против него.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
1. Кој вели дека ангелите имааат тела? Ти велиш?

2. Во Рајот, кој ќе успее да си заработи место, пак ќе биде човек, со дух-душа-тело, ќе биде беспорочен, бесмртен, во живот вечен, со тело од продуховена, фина материја, неподложна на физичко-материјални закони...Ќе биде во близината Христова, ќе ги прима бесконечните Исусови вистини, бесконечно ќе се уподобува на Христа, ќе биде заедно со сите свои предци......ниту ќе јаде, ниту ќе пие, ниту ќе се мажи/жени, ниту ќе се „секса„, ниту ќе умира, ниту ќе плаче, ниту болести ќе трпи...
Зошто тогаш Бог ги создал луѓето, зошто им дал тело кога можел at first place да ги направи како ангелите?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Зошто тогаш Бог ги создал луѓето, зошто им дал тело кога можел at first place да ги направи како ангелите?
Па може ваљда и он да се опушти малку... да се позеза. Сеир да види малку, нели?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Тука се работи за човечка филозофија и тоа некаде на почетокот од 1 век, а не за тоа дали Бог можел вака или онака. Измислено.

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Христијанин сум, И тоа православен. Но дали Исус воскреснал. Мојот одговор е не. Да било навистина така, ќе сме прочитале во некоја историска книга, или ќе имало записи од некој историчар (океј во тоа време била Римската империја, така да може и немало прилика). Но мислам дека доколку ги читате моите мислења ќе сфатите зошто го мислам ова.

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Христијанин сум, И тоа православен. Но дали Исус воскреснал. Мојот одговор е не. Да било навистина така, ќе сме прочитале во некоја историска книга, или ќе имало записи од некој историчар (океј во тоа време била Римската империја, така да може и немало прилика). Но мислам дека доколку ги читате моите мислења ќе сфатите зошто го мислам ова.
Lele hristijanin se narekuva...! I toa pravoslavne! Znaes ti sto znaci "pravoslaven"? Pravoveren?! Ami kako togas se ova a ne veruvas deka Isus voskresnal?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шо ако Исус бил ко Дејвид Коперфилд, маѓионичар и праел трикој, а содружници во трикојте му биле апостољено и на крај ни со три риби и пет леба испонајал онолку, ни станал лазарон од умрени, ни ошол на небо, бар не тогај, ами се било илузија?

Дали живеете во илузија?

Или се е вистина?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Шо ако Исус бил ко Дејвид Коперфилд, маѓионичар и праел трикој, а содружници во трикојте му биле апостољено и на крај ни со три риби и пет леба испонајал онолку, ни станал лазарон од умрени, ни ошол на небо, бар не тогај, ами се било илузија?

Дали живеете во илузија?

Или се е вистина?
Во почетокот на хрисијанството постоеле многу прикаски за тоа кој и што бил Исус. Една од нив (запишана од Целзо) беше дека Исус беше вонбрачен син на Марија, и римски војник поради што мажот и ја набркал од дома а Исус заминал за Египет каде научил маѓионичарски трикови од што живеел па после се вратил во татковината и се занимавал со маѓионичарство.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Who can say... пред 2000 години...не било вчера.Ние асолно не знајме шо било пред 50 гид камоли...

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Читај ги другите постови како ја гледам религијата и ќе сфатиш ;)
Ги прегледав твоите постови, но не кажуваш многу за твоето верување, како ја гледаш религијата или слично. Само тоа дека си христијани и тоа праволсавен (ама тоа веројатно го кажа зашто си македонец, а многу македонци ги поистоветуваат поимите православен и македонец... сум слуснал и за православен и атеист... ете се си бива),ама не веруваш во воскресението на Исус така да искрено ќе ти речам не си ни христијанин ни павославен.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Црквата даде се од себе да ги уништи сите тие пишувања.
15 тома на Порфори во кои полемички пишува против христијанството цркквата ги уништи до последна копија.

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Ги прегледав твоите постови, но не кажуваш многу за твоето верување, како ја гледаш религијата или слично. Само тоа дека си христијани и тоа праволсавен (ама тоа веројатно го кажа зашто си македонец, а многу македонци ги поистоветуваат поимите православен и македонец... сум слуснал и за православен и атеист... ете се си бива),ама не веруваш во воскресението на Исус така да искрено ќе ти речам не си ни христијанин ни павославен.
Значи да образложам. Јас религијата ја гледам како насока што е правилно во животот. Христијанството го прифаќам како моја религија бидејќи тоа не учи да бидеме отворени према светот. Да прифаќаме и да сакаме. Не учи што е лошо да се прави (кражба, наштетувања, лажење итн итн). Не учи секогаш да имаме надеж. Во својата основа не не учи на насилство. Постојат повеќе религии кои не учат на различни работи но христијанството е една од оние кои ни дава најголема слобода и која е најотворена. Да, роден сум како македонец и како православен христијанин. Но, не ги поистоветувам двата поима. Православен сум бидејќи ете сум израснал во таква средина. Да сум израснал во католичка средина сигурно би бил католик. А за тоа дека не верувам дека Исус воскреснал. Па... како што реков. Јас не верувам во религијата во стилот дека има некое суштество кое е семоќно и не верувам во прикаските. Верувам во тоа што не учи како насоки во животот и верувам во надежта што им ја дава на оние на кои таа им е потребна. Дали сега ти е појасно што мислам?

Kajgana Shop

На врв Bottom