Сметате ли дека Папата треба да дојде во Македонија?

• Креатор на темата NIKA
  • Време на започнување
Член од
10 мај 2006
Мислења
92
Поени од реакции
6
The Mummy Returns напиша:
Pa zasto da ne dojde.Iako e poglavar na katolickata crkva na krajot na kraistata i nie pravoslavnite i katolicite sme hristijani.A zasto ne dosol ne znam mozebi deka sme mala zemja a moze i nema vrska toa.Kako i da e pozelno e da dojde i kaj nas osobeno sega koga imame problemi so Srpskata crkva.
Ууу баш папата ќе ти помогне по ова прашање.....

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Vnuce напиша:
... во овој случај станува збор за религија, не за политика
Не сосема. Ватикан е држава, папата има две функции: црковен поглавар и шеф на држава истовремено.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Па не дошол затоа што освен католиците никој друг не го кани.Сега сепак нема да дојде да ја види Македонија и да и се радува на убавината што ја имаме или пак да ги зарадува своите верници...сепак и нешто меѓу другото треба и да работи.Еве на пример ако изградиме црква во Секирник нема ли дабиде добар гестот православнава и државнава влас и глава да го поканат...просто како гест дека семе во добри односи и дека сме сесрински цркви?
Кога би го направиле тоа сигурно тој нема да одбие!Ако работата му дозволува де...
Дури и некој кардинал(од поважните)ако ипрати ке биде ок.Но да не ги маваат пак со јајца?Сепак делегација си е делегација сево ова оди на Запад до сите...и после визи не ни даваат,не не сакаат и незнам што....еее па сега нема никој да ни даде ако го маваме со јајаца.

МОЛАМ овде да не се коментира политика и дали црквата е мафија...има специјални теми отворено за овие прашања.
Благодарам!

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Никој не го спомна Папата да дое као претседател на Ватикан (барем ја не го сфатив така, а и во таа тема е стаено) ... мислам дека станува збор за Папата како Свештено лице

Член од
10 мај 2006
Мислења
92
Поени од реакции
6
Vnuce напиша:
Никој не го спомна Папата да дое као претседател на Ватикан (барем ја не го сфатив така, а и во таа тема е стаено) ... мислам дека станува збор за Папата како Свештено лице
Така е... Ајде и да го викнеме Иранскот ајатолах и да правиме журка...

NIKA

Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
J0ker_MKD напиша:

Врати се на темата молам!

Посета на Папата како Папа,не како државник.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
J0ker_MKD напиша:
Абе добро... има луѓе коишто се религиозни, на коишто многу ќе им значи посета од Папата ...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.143
Поени од реакции
11.788
J0ker_MKD напиша:
Не ми е јасно шо мајка тој хохштаплер ќе бара кај нас? Малку ги имаме па уште тртење барате?

Македончето е многу чурук човече.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Шо барат тој овде ???
Испоцркавме по него

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Ако сака нека дојде...Негова работита

Член од
12 март 2006
Мислења
354
Поени од реакции
1
Abe dobro bi bilo da dojde ama mozno e nekoj da go ograbi.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Негледам причина зошто би доаѓал.
Знам дека една од причините поради која ние као сакаме ама не го викаме е стравот дека и така лошиот имиџ кај СПЦ ќе го дорасипеме, а знам и тоа дека Папата тешко би се решил да дојде во РМ онака колку да се прошета. Знам дека една од причините поради која би се излажал да дојде е ставање на темели за каталочка црква во Охрид, нешто што за среќа уште не се нашла будала да го направи кај нас во надеж дека на тој начин би дошол првиот човек на Ватикан.

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
....Drugarice i Drugovi:)...ma toj i da dojde..nema da dojde za crkvata .. ke dojde za biznis..mafija..i takvi mi ti raboti..nemam nisto protiv da dojde..ja si gi sakam site..ali samo da vi dadam doznaenje deka vatikanskata vnatresna polizija e poinformirana duri i od drzavnite sili:)..NIJE SUNCE SVE STO SJA...e nije:))!!!

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
DACY напиша:
....Drugarice i Drugovi:)...ma toj i da dojde..nema da dojde za crkvata .. ke dojde za biznis..mafija..i takvi mi ti raboti..nemam nisto protiv da dojde..ja si gi sakam site..ali samo da vi dadam doznaenje deka vatikanskata vnatresna polizija e poinformirana duri i od drzavnite sili:)..NIJE SUNCE SVE STO SJA...e nije:))!!!

Znam deka tajnata sluzba na papata e posilna i od CIA.

NIKA

Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
А бе луѓе не политичка посета ами верска.
Зошто да ни ги растури односите со СПЦ па она да не е нешто Госпо...де та де да не признаел....ми не сака не сака сеа шо?! А и не да сме прва православна земја која што папата би ја посетил...ееее еден куп православни земји се посетени од папата и никој не е скратил односи со СПЦ.Ма дајте молам да престанеме со оваа сосоедска пропаганда низ земјава де српска де грчка де бугарска.....
А и во Охрид веке има Католичка Црква - Св.Бенедикт и св.Кирил и Методи-што ќе ни се две?Доволна ни е една.
Туку сакав да прашам дали луѓето ке го примат или ке го отфрлат-демек не е на праволавната и ајде шутка.Да не се посрамиме после па по цел свет да не расправаат дека дошол папата и сме го натепале со јајца(на пример).

Пак молам мафии политика да не мешаме има други теми отворени (колку што видов) за тие работи......

Kajgana Shop

На врв Bottom