Дали навистина постои албанска мафија?

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
da , tolku ednostavno i prosto.Albancite se mafija.edinstvena celza uspeh na ova stose denes albancite e tokmu po zasluga od mafijata .mafijata se stava vo sluzba na politikata i obratno , politikata vo sluzba na mafijata.edinstveno na takov nacin se uspeva .toa eproveren recept.so pari sobrani na nelegalen nacin se finansiraa golem del od evropski svetski centi na moc . a logicno stom jas te plakam ti ke igras zamene:)prosto ednostavno.ne e samo makedonija tuku site igraa kako sto ke kazat svetskite mocnici :)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
da , tolku ednostavno i prosto.Albancite se mafija.edinstvena celza uspeh na ova stose denes albancite e tokmu po zasluga od mafijata .mafijata se stava vo sluzba na politikata i obratno , politikata vo sluzba na mafijata.edinstveno na takov nacin se uspeva .toa eproveren recept.so pari sobrani na nelegalen nacin se finansiraa golem del od evropski svetski centi na moc . a logicno stom jas te plakam ti ke igras zamene:)prosto ednostavno.ne e samo makedonija tuku site igraa kako sto ke kazat svetskite mocnici :)
Taka e ama tatko mi bi ti odgovoril "koj im e kriv na Makedoncite shto ne si napravat svoja mafija da gi podrzhi?". Pa nema valjda da ja krivime albanskata mafija shto ne raboti za nas???

Nie imame mafija samo nea k"r ja boli za Makedonija!

Sekoj si gi gleda svoite interesi i tuka nema lutenje.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Taka e ama tatko mi bi ti odgovoril "koj im e kriv na Makedoncite shto ne si napravat svoja mafija da gi podrzhi?". Pa nema valjda da ja krivime albanskata mafija shto ne raboti za nas???

Токму таква е и девизата на мафијата (да си ја гледа секој својата работа).

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
"A civce none" - do site Albanci!
Mafija, no doubt!

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22

taka e bas mi go zede zborot:) tocno taka koj nam nie kriv sto si nemam mafija:) tuku imam getoizirana asimilirana emigracija i bas gi boli niv za makedonija:) i 1 dolar pa mnogu im e sto go davaaa:) neka nego svatat licno nekoj od forumov:)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Znaci prasanjata se:

1. Dali Albancite kje odat na opcija otkinuvanje del od Makedonija (do 50%) megju 2006-2008ma?

Ne toa ke bide 2009 ta.

2. Ako ne, dali kje ima trajna podelba spored koja kje se celi Makeodncite kje stanat malcinstvo slicno kako vo Liban?

Kako rezervna solucija za zal DA

3. Kakva uloga kje odigra islamot vo bilo koja od gornite opcii? Sto mislis ti?

Maskiracka ne e e islamot biten protokot na droga , oruzje sverc i kriminal e pricinata
megu redovi odgovoriv

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Петрит Аме во споредба со други имиња беше пионче...

А другите што уште се плашат од евентуална поделба на Р.Македонија уште живеат во минатото, исто така и тие што ја планираат истата.

Абе, НА МЕСЕЧИНА имаат стигнато луѓето ало....

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
e dosta te citav kako se proseravash za ednakvost i kako se e rozovo i celo e koga ima se ... kurov moj ne e taka ...

Albanci i hristijani ne mozat da ziveat vo eden ist kosh i toa mu e jasno i na poslednoto vrapce ...

Ova tolerancija shio mi ga djuro ne biva ... od edna ednostavna prichina

SEXOT

zasto e toa taka ...

Koga mene Ljutvi od Arachinovo ke mi dade da mu ja sexam sestra mu i da mu e bash gajle onaka evropski zaradi toa togas ke kazam FER PLAY e , a vaka ko sto e slucajot sega i ke ostane uste dolgo dolgo dodeka lugeto ne otkrijat vremeplov pa se vratat u vreme na 10 te bozji zapovedi i izrecitiraat mojot manifest sex za site so site bez razlika na vera i nacija ...dotogash ke nema ramnopravnost i ke nema idnina niti sozivot .

I ke ima mafija Albanska koja ke raboti za celite svoi Golema Albanija... sto pobrzo se svesti Makedonceto za ova podobro za nego ... a toa Evropski snista zimi kurot site ednakvi ... malo morgen ... mentalitetot na prosecniot albanec i Makedonec se dva razlicni sveta ... nemaat dopirni tocki ... nebo i zemja ... so razlika sto Albancite ni gi ebat toa kuravite nashi i nikogo ne go zabole patka za toa ... naizgled .

Ako ne e taka demantiraj me , moze si katolik sto se somnevam , moze ne si po verata , no dali bi ti bilo seeedno da nekoj Makedonec ima sex so sestra ti ??? Dali so isti oci bi te gledale drugarite Albanci ???

I ne mi kazuj filmovi luge stignale na mesecinata ... kurov moj stignale i toa e fotomontaza americka propaganda ako bas sakas da znaes

e taka dosta zborev za mafijata Albanska

Петрит Аме во споредба со други имиња беше пионче...

А другите што уште се плашат од евентуална поделба на Р.Македонија уште живеат во минатото, исто така и тие што ја планираат истата.

Абе, НА МЕСЕЧИНА имаат стигнато луѓето ало....

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Жалосно е што нискоинтелегентни особи сеуште имаат пристап до компјутер. Особи кои не знаат како прво разлика помеѓу народ, и религија, а како второ праат споредби меѓу нив.

Друже "пенис-ми-је-лименка" ти тврдиш дека Албанци и христијани не можат да живеат заедно. Јас викам иди види во Албанија како е тоа можно.

Македонски муслимани, албански христијани, што има врска што вера има одреден човек? Ти како поединец ако правиш разлика во тоа, тогаш тебе ти фали нешто, а не на мене.

Споредбата за тоа дали сестра ми би идела со христијанин, треба она да ти одговори, а не јас, жалам што ти ја упропастив сликата каде што во албанските семејства жените се влечат за коса и немаат право за глас. Ете во моето семејство секој си праи што сака. Не знам во твоето.

Крај краева, не мора да се ебеш еден со друг за да имаш успешна економија бе друже. Која катастрофална споредба ја даде што ниедно од твоите ставови не е ни малце точен и коректен.
Нели ти самиот преферираш ороспии дека не можеш да си најдеш љубов ради лименката. Така нека си биде, не мора да се ебат луѓето еден со друг. Мада тоа во држави со 10.000 иљади религии супер си функционира ама ај...

Реков јас тој што пропагира поделба на Р. Македонија е во иста мера крив, со тој што ќе ја дели.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Boro do Ramiz

Жалосно е што нискоинтелегентни особи сеуште имаат пристап до компјутер. Особи кои не знаат како прво разлика помеѓу народ, и религија, а како второ праат споредби меѓу нив.

Slusaj drugar ne seri ziti sve. Razlika narod religija kurac palac . Ovoj politicki teror sto go pravi Albanskata mafija nad Makedonskite predavnici koi se vo site vlasti prosecniot Makedonec go gleda sekojdnevno. I preku kur mu e veke pravo ti kazam . I prava i vrabotuvanja i jazik i sve i pak e malce .

Ko vtoro jas imam drugari Albanci vprochem eden od najdobrite mi e polualbanec polu makedonec i ne praam ja razlika koga se raboti za covek, no koga se raboti za politika teroristicka bogami pravam. I ke pravam i ke delam... oti ne sum glup niti sum ovca da mi kazuva nekoj bajki od Ezop celo e koga se ima se zimi kurot toj limenkata .

Друже "пенис-ми-је-лименка" ти тврдиш дека Албанци и христијани не можат да живеат заедно. Јас викам иди види во Албанија како е тоа можно.

Koe e be mozno ? Znaesh li ti koi Makedonci koi ne se deklariraat kako Albanci kakvi prava imaat vo Albanija ... ne seri te molam pak za sozivot . Toa sto ima pravoslavni Albanci e druga rabota ... Albanci se samo drugo pleme i tolku ne se Makedonci pa da ima sozivot za koj propagiras tuka.

Македонски муслимани, албански христијани, што има врска што вера има одреден човек? Ти како поединец ако правиш разлика во тоа, тогаш тебе ти фали нешто, а не на мене.

Jas pak kazuvam ne delam po vera niti poedinecno mene site mi se isti ne nametnuvaj, jas delam po politika koja go terorizira Makedonskiot narod od strana na Albanskata Mafija. Ti kako poedinec nemam nisto protiv tebe ti si od modernite Albanci se gleda , kultiviran kolku tolku na slicno ramniste sme mozam da komuniciram so tebe jas zborev za prosecen Albanec koj plaka za kauzata golema Albanija.
I ne mi kazuj mene be , jas sum ziveel u naseba koja se granici so totalno Albanska naselba u Skopje i znam kako beshe i znam kako e sega i znam kako ke bide a ne sum balkanska prorocica Kasandra.

I ko drugo ja ne rekov tebe nesto ti fali sto sfakas licno ?

Споредбата за тоа дали сестра ми би идела со христијанин, треба она да ти одговори, а не јас, жалам што ти ја упропастив сликата каде што во албанските семејства жените се влечат за коса и немаат право за глас. Ете во моето семејство секој си праи што сака. Не знам во твоето.

Ok ti si od modernite pak ke povtoram . Eve ajde raka na srce kazi mi ti mene iskreno dal na tie sto bea u ONA ANA i slicnite sestrite imaat tsakva sloboda na izbor ??? I potencijalniot Makedonec zet moze da prodefilira vo Arachinovo da ja zeme nevestata ???

Moze ne moze . Zatoa ne lupetaj i ne mackaj oci

Крај краева, не мора да се ебеш еден со друг за да имаш успешна економија бе друже. Која катастрофална споредба ја даде што ниедно од твоите ставови не е ни малце точен и коректен.

Koja be uspeshna ekonomija . Albanskata mafija i prodadenite dusi nasi politicarski ne davaat moznost za uspesna ekonomija . Ja pak ke kazam sakas tender mora da si u partija , sakas da gradis mora dozvola pak brkaj partiski vrski. Kaj se parite u Albancite oti nasive im go pusat na sekoj cekor samo da ostanat na vlast. Sakas konkurentnost ? Moze koga ti nema kako Albanec da imas pravo dasvercas preku kosovo roba i da mora da plakas danok... ne raskazuvaj prikaski toa moze da nasedne samo onaa glupana sto se fati so onoj Adrijan Gadja ...

Нели ти самиот преферираш ороспии дека не можеш да си најдеш љубов ради лименката. Така нека си биде, не мора да се ебат луѓето еден со друг. Мада тоа во држави со 10.000 иљади религии супер си функционира ама ај...

Da vo drzavi so 10000 moze da funkcionira ama kaj nas samo so dve ne moze . Koga mene ke mi se dozvoli da mu ja ebam sestrata na komandant Nazmi i toj posle toa ke sedne so mene da eme pivo pred zgrada togash ja ke se pisham ne Albanec nego svemirski Albanec i ke istetoviram Celo e koga ima se ... i toa na sred chelo

Реков јас тој што пропагира поделба на Р. Македонија е во иста мера крив, со тој што ќе ја дели.

Koj propagira , kakvi se ovie insinuacii ?

Ko prvo jas sakam da ti kazam sto drugivve ne go kazuvat bidejki ne e politicki korektno , a mene bas me zabole kurot za policka korektnost pa ti sfati go ova kako sakas bas me zabole limenkata na kraju kraeva . Albanska mafija postoi rie , raboti dur Makedoncheto spie i se nadeva na podobro utre koe misli ke mu padne od nebo ... od nebo samo granati i bombi pagaat Makedonijo svesti se
Pisuvav megu redovi

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Pisuvav megu redovi
A jas onaka megu redovi: Rymz ..sto para e bre toa tarifata za Albaskata kauza...:)?? Spiclov probiven ko tebe sigurno doznal...???
I pomisliv , denes , ama eve sega sansa, ti si informirano dete...: da ne gi znaes onie od Tirana finansiranite NVO zakerala za iskopuvanjata na Skopsko Kale , da gi prasam mislat li da dignad dzeva sto se unisteni celo pole kameni sarkofazi na Sara nad Tetovo....ke reagiraat li na unistuvanjeto na tie anticki tragovi :):)!!!
Ili Ilirite nemale navika da pravat kameni sarkofazi pa ne im e gajle...??

Член од
12 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
:pos2:

:pos2: neli bese drugar na brane:pusk:
Како што знам од добри извори, Бране бил пијун на Петрит Аме:pusk: (затоа од полициска станица, украде 20 кг кокаин АМЕ, од полициска станица да украдес, хмм апсурд ...) :uvo: Оти Петрит Аме бил директно побрзан со Аркан.

Kajgana Shop

На врв Bottom