Дали навистина постои албанска мафија?

Член од
12 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Петрит Аме во споредба со други имиња беше пионче...

А другите што уште се плашат од евентуална поделба на Р.Македонија уште живеат во минатото, исто така и тие што ја планираат истата.

Абе, НА МЕСЕЧИНА имаат стигнато луѓето ало....
се гледа дека не знаес нисто за Аме... :nenene:
Аме бил цар у Македонија во тије бремина... Не е случајно сто сакаше да се кандидира за преседател на Македонија у 1999 г :wink: :pos2:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
се гледа дека не знаес нисто за Аме... :nenene:
Аме бил цар у Македонија во тије бремина... Не е случајно сто сакаше да се кандидира за преседател на Македонија у 1999 г :wink: :pos2:
Или ја не знам ништо за Аме, или па ти не знаеш на кого мислам јас дека бил поголем од Аме... Али ај. Нема везе.

@ Sweden

Друже 38ца. Ти ептен попален по цура па криво ти е дека не си легнал албанка. Де бе друже, не е дека не можеш, само не си сретнал :). Се плашат изглеа од должината на твојот....хмм, да кажам карактер. Не ми попувај како све тоа треба да биде молим лепо. Едно викаш дека живееш европски, друго викаш дека заедно не може да се живее. Па добро бе, во таа твоја Европа поделено живеат?
Да, тврдам дека ти всушност пропагираш Голема Албанија. Зашто? Знаеш ти, се гледа паметен си, а и другите што читаат тука. Него, да те вратам ја назад на темата, од која што сите освен одредени колеги на форумов забегувате.

Што има врска мафијата со религијата и народот? Дали ти уствари знаеш што е мафија? Крадење коли, дилање мара за 300 денари ќибрит е мафија? Друже, единствена територијална поделба за која мафијата е загрижена, е територијата во која што самите ќе делуваат. Територија маркирана за нив, во граници на која они имаат целосни ингеренции за шиткање дрога, рекет, бизнис и остало. Таквата територија нема име на држава. Таа територија може да се просега низ цел град, држава, континент, без потреба да поделба на една држава. Не туку ми паламуди за глупости што самиот немаш врска. Ако толку си попален за албанка, иди бе друже, има и албански ороспии, легни некоја, па после да те видам дали си МУЖ да си нацрташ на чело Цело е кога има се, како што тврдеше.

@ Concrete

Иди прашај ги, не сум компетентен да зборувам за археолошки ископувања, ниту па подржувам БИЛО КАКВО ископување. Докажување на минатото не е работа на која што јас би трошел време.

Скоро време беше "докажано" дека Марко Поло уствари ја открил Америка? И? Кој к*р? Што сеа? Америка ќе стане дел од Португалија (или од кај и да бил Марко Поло)? Абе дај не заебавајте.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
не ви се чини дека многу внимание добиваат шиптариве, ме интересира дали важи бадентер за модераториве, а за мафијата.... што е тоа мафија?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
не ви се чини дека многу внимание добиваат шиптариве, ме интересира дали важи бадентер за модераториве, а за мафијата.... што е тоа мафија?
Eдно сигурно знам, Албанци теми не отвараат. Така да некој друг обврнува внимание на Албанците...who might that be?

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Eдно сигурно знам, Албанци теми не отвараат. Така да некој друг обврнува внимание на Албанците...who might that be?
штрумфче, тебе ништо не те прашав, знајш кој се јавува неповикан?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Зарем треба некој да повикува?

Колку што знам, ова е форум и тоа е целата поента на форумот, да се дискутираат мислења. Јас само реплицирав на твоето :D

Caught in your own web?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
И

@ Sweden

Друже 38ца. Ти ептен попален по цура па криво ти е дека не си легнал албанка. Де бе друже, не е дека не можеш, само не си сретнал :). Се плашат изглеа од должината на твојот....хмм, да кажам карактер. Не ми попувај како све тоа треба да биде молим лепо. Едно викаш дека живееш европски, друго викаш дека заедно не може да се живее. Па добро бе, во таа твоја Европа поделено живеат?

Pak me mucis da pisuem megu redovi ok... koj rekol deka jas ne sum legnal Albanka ?? toa ko prvo a ko vtoro rekov dali brat i od Aracinovo ke pie posle pivo so mene pred zgrada ako doznae i dali neam da me utepaat koa ke ja zimam za nevesta ???

Sea odgovori mi na rpasanjeto direktno pa da produzime so konverzacija na ovaa tema ...

Prosto e a posel ke zborime za tetovazi

A za Evropa za koja zboris i podelbite tie ne se tepale do pred 5 godini megu sebe , nemashe siluvani vojnicinja od Veles koi posle se samoubija, nema ovde paleni crkvi a ni djamiii sto kaj nas imashe i e fakt koj kolku i da e makedonskiot narod ovca pak ne go zaborava...ostaj politicari smradovi sto mu mackaat oci na obicniot Trpe moj od prikaznata

Да, тврдам дека ти всушност пропагираш Голема Албанија. Зашто? Знаеш ти, се гледа паметен си, а и другите што читаат тука. Него, да те вратам ја назад на темата, од која што сите освен одредени колеги на форумов забегувате.

Da be propagiram bas mi obecaa bash vcera ke me stavat Albancite za gradonacelnik na Presevo i Medvedja pa propagiram daj molim te . Ja radi faktot deka sme u mat pozicija i si otidov da si baram drugo chare, taka da ne izdrzani ti se insinuaciite

Што има врска мафијата со религијата и народот? Дали ти уствари знаеш што е мафија? Крадење коли, дилање мара за 300 денари ќибрит е мафија?

Друже, единствена територијална поделба за која мафијата е загрижена, е територијата во која што самите ќе делуваат. Територија маркирана за нив, во граници на која они имаат целосни ингеренции за шиткање дрога, рекет, бизнис и остало. Таквата територија нема име на држава. Таа територија може да се просега низ цел град, држава, континент, без потреба да поделба на една држава. Не туку ми паламуди за глупости што самиот немаш врска.

Pa vidi vaka... za Albanskata mafija znam deka od kibriti do lokomotivi rabotat i sto ima sea toa vrska ?

Demek sea ne e taa na nacionalna osnova ok aj da se slozam so tebe ama kaj Albanskata ne e bas taka ...90 posto se Albanci i se plemenska mafija od koleno na koleno idat i zatoa se najopasni. A bas deka sakaat da kontroliraat i kontroliraat toa sto ti navede ebat majche na Makedonskata idnina. Ne radi religija ne radi nacionalnost nego radi PARI, jasno mi e arno ama za da imaat polesna kontrola ke rabotat i ke rabotat na otcepuvanje del po del parce po parce dur ne stane Golema Albanija . Dal za pari dal za patriotizam emne isti kurac mi e vazen mi e krajniot rezultat koj mi e poznat odamna.

Ако толку си попален за албанка, иди бе друже, има и албански ороспии, легни некоја, па после да те видам дали си МУЖ да си нацрташ на чело Цело е кога има се, како што тврдеше.

Pa da ti kazam ne se pokaza taa bash mnogu mnogu a iskreno da ti kazam posto radi ishranata lachi poseben miris koj ne mu odgovarase na mojot prefinet njuh i ne beshe materijal da rizikuvam da idam po nea i da me streljaat zaradi edna tetovaza se otkazav od taa ideja za povtorna sredba. Pak ke kazam poentata bese na mojata hipoteza citaj pak

ne da ja ebam albanka tuku posle so mirna sovest da sednam so brat i i da pieme pivo pred zgrada i da ja zimam so svatovi za zena u Arachinovo ... i ne se krij od odgovorot ko pichka pod koshulja tuku odgovori muski dal e mozno toa ili ne e ?
fala na paznji prijatno ako ne odgovoris direktno na prasanjeto picka si ne si muz

Commando

Единство-Активизам-Сила
Член од
12 јули 2007
Мислења
426
Поени од реакции
2
Јас само едно ќе кажам,смрт за шiптари

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.180
Мафија се бе мафија се имаат муда ние немаме.Би прифатил некој од овде на 8 години да шитка пиратки на семафор на 12 да шитка цигари на бит-пазар на 15-16 да иде во Швајцарија да ''работи'' или да иде обесен на гелендер од глисер до Бари низ цел Јадран само за да има за леб.КУР би прифатил.Они тоа го прават имаат искуство во ситуации во кои ние не можеме да ги замислиме.Ги подржува цел свет ДА зашто-зошто ги има во цел свет со многу другари сум правел муабет што биле во странство и ми рекле вака ''Брат Берлин/Гетеборг/Лондон крца од Шпонови и сите си живеат убаво''Да во овие градови има и Македонци ама нејкат очи да си видат пошто ние сме нелуѓе.Не е проблем во нивното единство проблемот е во нашето неединство. Можда треба да го земеме за пример. :toe:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Мафија се бе мафија се имаат муда ние немаме.Би прифатил некој од овде на 8 години да шитка пиратки на семафор на 12 да шитка цигари на бит-пазар на 15-16 да иде во Швајцарија да ''работи'' или да иде обесен на гелендер од глисер до Бари низ цел Јадран само за да има за леб.КУР би прифатил.Они тоа го прават имаат искуство во ситуации во кои ние не можеме да ги замислиме.Ги подржува цел свет ДА зашто-зошто ги има во цел свет со многу другари сум правел муабет што биле во странство и ми рекле вака ''Брат Берлин/Гетеборг/Лондон крца од Шпонови и сите си живеат убаво''Да во овие градови има и Македонци ама нејкат очи да си видат пошто ние сме нелуѓе.Не е проблем во нивното единство проблемот е во нашето неединство. Можда треба да го земеме за пример. :toe:

Taka e ! U nasheto needinstvo kukaviclak i smradovite koi se vo sekoja vlast

Jas ne zborev deka ne gi biva Albanska mafija ne da gi biva drzat be pola Evropa ... alal da im e na organiziranost i posvetenost ama deka mislat dobro za makedonija i deka ne se zainteresirani za podelbi ...toa na petoodelenci neka kazue nekoj ... taka da idam da spijam aj cao

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
=rymz;
Што има врска мафијата со религијата и народот? Дали ти уствари знаеш што е мафија? Крадење коли, дилање мара за 300 денари ќибрит е мафија? Друже, единствена територијална поделба за која мафијата е загрижена, е територијата во која што самите ќе делуваат. Територија маркирана за нив, во граници на која они имаат целосни ингеренции за шиткање дрога, рекет, бизнис и остало. Таквата територија нема име на држава. Таа територија може да се просега низ цел град, држава, континент, без потреба да поделба на една држава.
Римз,се е во ред.. ама немој и ти сега да забегуваш :wink: не е се така наивно и невино !

Албанската мафија го држи балканот... ги држи сите конци,има пипци пуштено по цел свет.. и самиот го знаеш тоа и гордо го тврдеше во неколку наврати како никој неможе да помрдне чаша на балканов без да се прашаат албанците,така?
Него еве да баталиме кој што рекол.. зашто мафијата -албанската која најмногу придонесуваше за сите милиони собирани за оружје и врски за време на војната во косово и кај нас не би била заинтересирана да работи малце и за својата татковина,ете веќе достигнале толку високо во смисла на криминални способности и зашто да не поработат малце и за албанската кауза..албанскиот национализам.. голема,средна..каква и да е албанија,веќе се заситени од се... владеат како што сакаат со подземјето,страв и трепет по европа особено централна и југоисточна.. што им останува друго освен малце да се подјебаваат со милионите што ги стекнале.. башка добра прилика и да заработат од дилање на оружје..разни бизниси преку подмитлививе наши политичари..!!???

Јас не верувам дека постои некој етички или морален код што би требало да прави една мафија хеххе... кај што пишува строго забрането делење на туѓи држави , така да ако им се може..а сите знаеме дека се во зенитот на своето работење...што и кој би ги спречил во било која луда замисла... НИКОЈ

Поздрав:salut:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јас не верувам дека постои некој етички или морален код што би требало да прави една мафија хеххе... кај што пишува строго забрането делење на туѓи држави , така да ако им се може..а сите знаеме дека се во зенитот на своето работење...што и кој би ги спречил во било која луда замисла... НИКОЈ

Поздрав:salut:
Ne sum RIMZ ama kje ti odgovoram.

NIE mozheme da gi sprechime so toa shto nema da dademe ni peda od svojata teritorija i kje se sprotistavime na BILO KAKVI PODELBI!

Ako nie ne se sprotistavime (i aktivno a ne samo deklarativno, pochnuvajki od vladata do narodot) togash navistina nikoj nema da gi sprechi, a i zashto bi?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Brat мафијата воопшто нема интерес во државни територијални поделби.

1. Војна во регионот. Не им одговара.
2. Меѓународниот фактор кој се меша при секоја војна, и кој уствари и е инволвиран во истото. Не им одговара.
3. Мафијата и да сака поделба, не може да биде сигурна која будала би дошла на власт при таква поделба. Така да посигурни му се овие моменталниве. Никој не игра на ризик.

Think about it.

Член од
12 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Јас само знам дека Македонија ке се подели...:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom