Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Не трескајте бре,која екстремистичка група,екстремисти едни.
Првични сознанија говорат за други причини за пожарот.

Во 4 часот утрото избувна пожарот во манастирот Св. Јован Бигорски. Проблеми во инсталацијата на електричните и плинските уреди во кујната, според првичните сознанија, се причина за пожарот, изјави Екрем Зендели, заменик директор на Дирекцијата за заштита и спасување.
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114353

Те молам не гледај толку површно на работите што очекуваш да излези Ѓорѓе Иванов и да каже Албанците го запалија Јован Бигорски ???

Леле еј каква штета, а баш сега бев пред некоја недела. Каква убавина тоа беше стварно нешто прекрасно. Преголема штета многу ми е жал што Македонија изгуби дел од нејзиното најголемо богатство. :nesum:

Ве молам не гледајте толку површно на работите нормално е дека никој нема да излези на телевизија и да рече пожарот е подметнат.

Ке изгубеме уште ногу ако не го пукаме бе еј.

Во Јован Бигорски "врие" нарко зависници од цела Македонија, кои се на рехабилитација таму. Не е чудно истите НЕНАМЕРНО да погрешиле нешто. Брат ми беше таму месец дена, и сега баш ми кажа дека со плин се работело.
Такоџер, не е чудно.

Ке изгубеме уште ногу ако не го пукаме бе еј.

Да го пукаш дома! Тука ние не сакаме да го пукаме.

Како и да е настанат пожарот не е важно .. Штетата е непроенлива..

лејјјјјјјјј не смеело ова да се деси... таа црква е значајна и стара и... ма знаете како..еднаш сме можеле..сеа пак...ке ја опраиме ајде..

Во Јован Бигорски "врие" нарко зависници од цела Македонија, кои се на рехабилитација таму. Не е чудно истите НЕНАМЕРНО да погрешиле нешто. Брат ми беше таму месец дена, и сега баш ми кажа дека со плин се работело.
Такоџер, не е чудно.

Да го пукаш дома! Тука ние не сакаме да го пукаме.
бухахахаххаа шо се плашиш бе врзан сум ..........него шо рипет одма думата ми беше АКО значи АКО паравоени формации од албанска националност го плаиле Јован шо не е потврдено и не верувам тогај треба нешчо да се презима а со маабет нишчо не се прае сами глеаме значи да ги пукет.капиш

бухахахаххаа шо се плашиш бе врзан сум ..........него шо рипет одма думата ми беше АКО значи АКО паравоени формации од албанска националност го плаиле Јован шо не е потврдено и не верувам тогај треба нешчо да се презима а со маабет нишчо не се прае сами глеаме значи да ги пукет.капиш

Паравоени формации не подметнуваат пожари, туку ГРАНАТИРААТ.

Паравоени формации не подметнуваат пожари, туку ГРАНАТИРААТ.
Добор не сум упатен .....извини за навреда врз формациите шо ги потценувам .ајт да бегам од темата оти ке има банове

Марсовци го нападнале :tapp:

Што тресете глупости од пред компјутер одалечени со километри од местото? Чекајте официјални информации па тогаш зборете.

Супер, затерајте на политика и препукувања, нека ја снема темата. Па ако има некоја новост здравје, што е важно тоа, важно виртуелните славомакедонци и виртуелните Албанци виртуелно се испукаа и се полни со себе. Браво.

Супер, затерајте на политика и препукувања, нека ја снема темата. Па ако има некоја новост здравје, што е важно тоа, важно виртуелните славомакедонци и виртуелните Албанци виртуелно се испукаа и се полни со себе. Браво.

Нема што да се пука!

На кој му се пука, нека земе дома и нека пука, тука не!

Како што кажав, поради невнимание на некои нарко-зависници кои кризираат и не знаат кај тераат во тие моменти, можно е да се случило нештото.

Најмногу за ова треба да жалат наркозависниците, нема кај да тераат. Фала Богу, на крај што не е запалена и Црквата, која е преубава.

Koj прашуваше за штети?

Штетата од пожарот во манастирот Св. Јован Бигорски, според првичните проценки на надлежните институции, изнесува над 5,5 милиони евра. Но, трајно се уништени и објекти и предмети чија историска и културна вредност е ненадоместлива.

Повеќе...

Може ли еднаш да почекаме што ќе биде званично соопштение пред да забегаме со теории на заговор?
Не знам што е толку чудно ако причината е електрична инсталација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom