Што мислите за пајак службата во Скопје?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Генерално се сложувам Лурц и мислам дека во од ќе се надминат некои проблемчиња а за остатокот гражаните ќе се адаптираат.. бидејќи зонското е поставено и веруј никој нема да го укине.. макар и утре да се смени градска власт..
За зградиве и луѓето што живеат таму го решија тоа .. дури искрено мислам дека тие и најмногу ќе се офајдат.. 200 ден месечно.. јас сум во куќа ама имам пријателче едно токму позади бисер.. со душа го чека зонското во аеродром :)..
Во болниците барем клинички и градска имаат паркинзи ама не се по тарифите од зонското паркирање.. скоро бев во клинички ама не ми текнува искрено.
време за на работа.. а и почнав да отекувам веќе на темава
поздрав,
Кога веќе го спомна паркингот во клинички-таму час е 30 денари. Паркингот е ужас! Пред се, на делот што е всушност паркинг има место за најмногу стотина коли, другите паркираат кај стигнат, улиците низ клинички се блокирани, на паркингот (кај хематологија) батките што се на влез си чуваат место за пријатели (еднаш влегов одма после друга кола и едниот од нив луто ми рече "Е браво бе како си влезе убаво", и уште не можам да сфатам како се влегува на паркинг за кој плаќам?!). Ниту има некаква сигурност за колите (има мал милион обивања на коли, на многу луѓе им имаат украдено радио и што нашле во колата). Истото претпоставувам ќе биде и со зонското паркирање. Ова неодоливо ме потсеќа на оние сметките што стигаа порано за "користење на градежно земјиште", ако се сеќавате.
Нели концептот на пајакот е да ги трга колите што попречуваат сообраќај, а за останатите непрописно паркирани постојат казни?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.329
Кога веќе го спомна паркингот во клинички-таму час е 30 денари. Паркингот е ужас! Пред се, на делот што е всушност паркинг има место за најмногу стотина коли, другите паркираат кај стигнат, улиците низ клинички се блокирани, на паркингот (кај хематологија) батките што се на влез си чуваат место за пријатели
Тотално утнат концепт. Пролетоска требаше да давам крв, ако одев со кола ќе ми земеа најмалку 100-120 денари пошто ме фати и меѓусмена. Друга работа е што таму се оди од потреба па за да се дојде на ред на преглед или за стационирање во болница се случува постапката да трае и цел работен ден што значи големи средства за корисниците :(
Ниту има некаква сигурност за колите (има мал милион обивања на коли, на многу луѓе им имаат украдено радио и што нашле во колата). Истото претпоставувам ќе биде и со зонското паркирање.
М, да. Дали треба да одговара лицето кое наплаќа на паркинг ако нешто се случи или не. Пошто неколкупати ми се има десено најмалку ретровизор да ми е скршен. Кога колата ја оставаме во негова територија, дали би требало оној чиј е паркингот да одговара за тоа-интересно и од правен аспект.

Нели концептот на пајакот е да ги трга колите што попречуваат сообраќај, а за останатите непрописно паркирани постојат казни?
За жал освен на неколку улици, пајакот не функционира. Како пример ќе посочам делот Јаја паша каде за 5 или 10 коли оставени непрописно паркирани коли, 4.000 или 40.000 будали од северниот дел на Скопје мора да се буткаат во единствената проодна лента што зголемува нервоза, можност за сообраќајки, трошоци по километар и изгубено време. Истото е и со Битпазар, каде пред некој ден поминаат неколку пајаци па искрено поверував дека ќе сработат нешто. Значи освен центарот, другите поголеми сообраќајници кои значат крвоток низ градот, не се контролираат и не се расчистуваат, а тоа се многу пари за осигурителните фирми, фирми кои продаваат гориво, фирмите кои продаваат автоделови...и така натаму :wink: а на сметка на џебот на возачите.

Како и за концептот за зонско, не ми е јасна крајната цел на пајак службата освен воглавно кога се расчистува Даме Груев за да мине некој функционер...и неколку други места низ Скопје. Се друго е непокриено од оваа служба.

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
gorane..
Znaci jas ne znam kako da ti objasnam...ajde so red.. 40 den e saat zonskoto.. 40 den se tri saati na parkingot sproti holiday inn, vo najstrogiot centar na gradot. a i cisto se somnevam deka ti trebaat poveke od 1-2 casa da ja zavrsis bilo koja adminstrativna rabota.. banka ili institucija whatever.. ottuka i velev koga se brzam epten treba da se odnese dokumentacija me cekaat za potpis ili neznam sto uste ne, ne se dvoumam da si parkiram vo zonsko i da si zvrsam rabota.. posto kasnenjeto na krajot na kraistata e moja krivica neli?

P,S Posto si od strana pa najverojatno i ne go znaes dovolno skopje eve nekolku lokacii vo cenatarot besplatni.. iako jas pretpocitam parking..Pred i pozadi olimpiski bazen.. megju golemiot parking i bulevarot se 2-3 ulicki so kuki isto besplaten.. kaj zlate vo negova okolina ima nekolku parkinga.. sproti tutunski kombinat ima ogromen parking besplaten na ekonomskiot institut, 1 paketce orbit = cel den parking vo ramstor...itn, itn a tocno e toa deka od bilo koja od ovie lokacii imas nekoi 3-5 minuti peski do epicentarot na Skopje .. ama toa za tebe e maltretiranje neli?

P.P.S Sto gi mesas pa sega lozarite tuka vo ovaa tema??? Za negotino neznam ama doma kupija kavadarecko prekrasno grozje za vino po 16 den kg od pazar...i ne sakale da cujat da spustat cena, ama ako, vredi na
vistina ubavo grozje ..
Iako ne sum od skopje ama dobro go poznavam posto sum najmalku dva do tri pati nedelno a nekogas i povece ce pocnam po red.Ova sto mi go kaza deka za bilo koja administrativna rabota ce ja zavrsam za 1 do 2 h ne drzi posto posledniot pat koga bev vo edno ministerstvo da ne bidam tendenciozen ne go kazuvam koe e samo za da prasam cekav 4h.Kako ne te poznavav porano namesto da mu gi dadam na pajak sluzbata ce ti gi dadev tebe i ce si odev doma vesel.Mnogu si slatkoreciv isto kako tie damite vo ministerstvoto site lepat mucki i se smeskaat ama rabota nikako da ti zavrsat ama sega ne se oni tema niv ce mu ukaazime prilika koga ce dojde vreme.Sega e na tapet pajak sluzbata vo skopje i celiot idiotizam i arogancija na tie sto ja vodat.Posto se uveriv deka tie ne si ja rabotat r4abotata za koja se odredeni tuku mu e vazen samo profitot.Znaci nitu ti mesam grozje nitu ti mesam sekretarki vo ministerstvo samo sakav da svatis deka edno na drugo se e povrzano.Ako ne mi ja zemese pajakot kolata nemase ni da gi vidam site ovie raboti za koi vi kazuvam posto mene kolata mi bese uredno parkirana na nikoj ne mu smetase ne go poprecuvase soobracajot i bese kako site drugi koli duri nemase ni policaec arno ama ne ja zemav vo predvid borbata za profit.Slucajno pojdov do avtobuskata stanica i eden prijatel mi pozajmi del od parite nesto imav jas i taka si ja zemav kolata.Za toj pola saat dodeka stoev tamu toj sto bese na vratata nemozese da sedne od rabota gledas taa kapijata sto mu e na trkala samo se otvara i zatvara kako da se naozas na nekoja patarina a ne na nekoj plac tamo pod zeleznicka stanica ne moralo ni da pravat vrata ako tolku im odi biznisot.I sega ajde mozebi jas sum zgresil ama tamu imase luze od sekakov kalibar ovaka ne mi izgledaa kako nekoi nevospitani a sepak pajakot na ovoj ili na onoj nacin mu ja zemal kolata samo da gi vidis site pobledeni 3500den i za direktor se mnogu a kamoli za nekoj drug od po sredna klasa.Ti blagodaram za imformacijata za slobodnite placevi ama povece treba da ti se zablagodarat tie od pajak sluzbata posto za sledniot pat koga ce dojdam vo skopje tie ce go pokrijat i toj teren taka da ne planiram tamu da ja parkiram kolata.Ce si platam parkin i ce si cutam posto nemozam ni da gi tuzam za 3500den ama kade sto ce stignam ce gi kazuvam za toa sto go maltretirat narodot i mislat deka skopje e nivno

Кога веќе го спомна паркингот во клинички-таму час е 30 денари. Паркингот е ужас! Пред се, на делот што е всушност паркинг има место за најмногу стотина коли, другите паркираат кај стигнат, улиците низ клинички се блокирани, на паркингот (кај хематологија) батките што се на влез си чуваат место за пријатели (еднаш влегов одма после друга кола и едниот од нив луто ми рече "Е браво бе како си влезе убаво", и уште не можам да сфатам како се влегува на паркинг за кој плаќам?!). Ниту има некаква сигурност за колите (има мал милион обивања на коли, на многу луѓе им имаат украдено радио и што нашле во колата). Истото претпоставувам ќе биде и со зонското паркирање. Ова неодоливо ме потсеќа на оние сметките што стигаа порано за "користење на градежно земјиште", ако се сеќавате.
Pa toa mi bese celta da go kazam vo ovaa tema neka napise kazna ako misle deka nepropisni se parkiral nekoj a ne tie izigravat policajci bez uniforma koj mu go dal toa pravo alal da mu e.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Иако двапати присуствував на акција со по 3-4 пајаци кога ги водеше еден постар полицаец, чиче со бркчиња и им наредуваше кои коли да ги соберат. Еднаш пред година и нешто пред паркингот спроти ГТЦ мртов ладен собра Q7, BMW огромен (не се разбирам во коли) i Mercedes Џип, а ги оставија шкодите и југата. Истиот чиче пред два месеци го видов како собира пак лудница коли и кога еден „фраер“ му дојде со телефон и му кажа еве чуј се со некој, чиката мртов ладен му кажа „не можам да го земам телефонот ке мислат дека ме поткупуваш со мобилен“ и насмеан си замина а фраерот со зината уста остана.
Чичето е закон!!!

За пајак службата имам разбрано дека ланската 2008 година имала напишано повеќе од 5 пати повеќе казни за разлика од 2007 година. Мислам дека треба уште повеќе да работи бидејки за да поминеш како пешак на партизанска треба да одиш не по тротоарот, туку по патеката за автобуси поради паркираните коли на тротоарот.

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Чичето е закон!!!

За пајак службата имам разбрано дека ланската 2008 година имала напишано повеќе од 5 пати повеќе казни за разлика од 2007 година. Мислам дека треба уште повеќе да работи бидејки за да поминеш како пешак на партизанска треба да одиш не по тротоарот, туку по патеката за автобуси поради паркираните коли на тротоарот.
Kako trgnale za ovaa godina ce ja natfrlat normata za nekolku pati i dobro ce se ofajdat od nivnniot biznis.I uste nesto oni ne pisat kazni zapamti tie krevat koli kaj sto ce stignat i zemaat pari a policijat pise kazni.Neka ima mnogu pajak vozila edna kineska pogovorka veli[Pazi toa sto go baras i da ne go dobies]Samo pajak sluzba ce gi resi soobracajnite problemi vo gradot

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kako trgnale za ovaa godina ce ja natfrlat normata za nekolku pati i dobro ce se ofajdat od nivnniot biznis.I uste nesto oni ne pisat kazni zapamti tie krevat koli kaj sto ce stignat i zemaat pari a policijat pise kazni.Neka ima mnogu pajak vozila edna kineska pogovorka veli[Pazi toa sto go baras i da ne go dobies]Samo pajak sluzba ce gi resi soobracajnite problemi vo gradot
Сепак Кинезите смислиле и друга:

-“Ако мораш да бидеш силуван,тогаш лежи и уживај“

Всушност оваа е подобра за состојбиве со “владиниве пајаци“,а еве во Прилеп ги нема,ама затоа нема ни слободно место за движење,секој квадрат буквално е претворен во платен паркинг.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сепак Кинезите смислиле и друга:

-“Ако мораш да бидеш силуван,тогаш лежи и уживај“

Всушност оваа е подобра за состојбиве со “владиниве пајаци“,а еве во Прилеп ги нема,ама затоа нема ни слободно место за движење,секој квадрат буквално е претворен во платен паркинг.
А, спорд моите сознанија, ќе добиете и катна гаража, а изведувачите се изгледа истите кои ја правеа онаа во „Глобал“...
Убава работа е, јас сакав да си плаќам годишно, ама многу пари...26000 ден.
Очекувај слични цени...
Првиот час 20 ден. потоа по 10...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А, спорд моите сознанија, ќе добиете и катна гаража, а изведувачите се изгледа истите кои ја правеа онаа во „Глобал“...
Убава работа е, јас сакав да си плаќам годишно, ама многу пари...26000 ден.
Очекувај слични цени...
Првиот час 20 ден. потоа по 10...
Всушност ќе добиеме две катни гаражи,и на двете Струмичани се инвеститори,значи ДПМНЕ и “Зајковци“ работат сложно и взаемно зад грбот на изманипулираната Македонска јавност.Ќе испадне дека Глобал е од некој ДПМНЕ-овец,а “глобалчињата“ во Прилеп од некој СДС-овец,а овците ќе продолжат да си “блејат“,дури и по форуми.:smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Всушност ќе добиеме две катни гаражи,и на двете Струмичани се инвеститори,значи ДПМНЕ и “Зајковци“ работат сложно и взаемно зад грбот на изманипулираната Македонска јавност.Ќе испадне дека Глобал е од некој ДПМНЕ-овец,а “глобалчињата“ во Прилеп од некој СДС-овец,а овците ќе продолжат да си “блејат“,дури и по форуми.:smir:

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Nema da izgradat i ako izgradat ce nema dovolno a ovie od pajak sluzbata ce mu treba ne edna i povece ako rabotat so vakvo tempo.Koj e budala da najde resenie togas se otkazuva od profitot setete se samo kako zavrsil praven fakultet sinot od advokatot i ce vi bide jasno

VIP

Член од
20 мај 2009
Мислења
100
Поени од реакции
24
Пајак службата у Скопје го крева на кољите само од овој страна на Вардар, а на другиот страна нонен чивша ако крене некој кола.

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Пајак службата у Скопје го крева на кољите само од овој страна на Вардар, а на другиот страна нонен чивша ако крене некој кола.
Sakam da te demantiram poradi sozivot ama nemozam koga prd mene vidov kako ne eden od onaa strana na vardar so srebren mercedes mu go dale kolata a jas izvisiv.I jas se javiv na eden prijatel ama mojot prijatel mi rece podobro da si platis a negoviot se javi na toj sefot sto mu e i odma mu ja dadoa i sega neznam otsekogas voa makedonecot bil ugnetuvan i eve sega pak kako da e vo prasanje nekoj kod

Kajgana Shop

На врв Bottom