AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
Кога веќе го спомна паркингот во клинички-таму час е 30 денари. Паркингот е ужас! Пред се, на делот што е всушност паркинг има место за најмногу стотина коли, другите паркираат кај стигнат, улиците низ клинички се блокирани, на паркингот (кај хематологија) батките што се на влез си чуваат место за пријатели (еднаш влегов одма после друга кола и едниот од нив луто ми рече "Е браво бе како си влезе убаво", и уште не можам да сфатам како се влегува на паркинг за кој плаќам?!). Ниту има некаква сигурност за колите (има мал милион обивања на коли, на многу луѓе им имаат украдено радио и што нашле во колата). Истото претпоставувам ќе биде и со зонското паркирање. Ова неодоливо ме потсеќа на оние сметките што стигаа порано за "користење на градежно земјиште", ако се сеќавате.Генерално се сложувам Лурц и мислам дека во од ќе се надминат некои проблемчиња а за остатокот гражаните ќе се адаптираат.. бидејќи зонското е поставено и веруј никој нема да го укине.. макар и утре да се смени градска власт..
За зградиве и луѓето што живеат таму го решија тоа .. дури искрено мислам дека тие и најмногу ќе се офајдат.. 200 ден месечно.. јас сум во куќа ама имам пријателче едно токму позади бисер.. со душа го чека зонското во аеродром ..
Во болниците барем клинички и градска имаат паркинзи ама не се по тарифите од зонското паркирање.. скоро бев во клинички ама не ми текнува искрено.
време за на работа.. а и почнав да отекувам веќе на темава
поздрав,
Нели концептот на пајакот е да ги трга колите што попречуваат сообраќај, а за останатите непрописно паркирани постојат казни?