The Vampire Diaries

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А мене ме интересира дали серијава е правена според книгите, или забегуваат од настаните/темите?
И уште нешто, гледам дека има четири книги шо се оригинален серијал, и сега има нов; според кои е правена серијава?
И уште едно нешто, дали ги има книгите на македонски?
Колку да спомнам Елена требаше да е шмизлеста плавуша, а Стефан невиден фраер со дрско однесување :)

...ако беше според книгите.

Н

'Никола'

Гостин
Колку да спомнам Елена требаше да е шмизлеста плавуша, а Стефан невиден фраер со дрско однесување :)

Добро, кажав дека не се придржуваат стрикно според книгите, но се знае дека од таму е инспирацијата, идејата, и најважното темата во целина.:smir:
И не знам дали имам спомнато, финалето на прва сезона е на 13 мај, и ќе има 22 епизоди.

I

Intex

Гостин

А да ја заменат они бугарката со некоја плавуша?:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Уф.. како тргнаа епизодиве се покомплицирано и покомплицирано ии мноогу интересно станува, сакам вакви заплети, се надевам дека до крај ќе држи вака. Инаку фина и доста интересна епизода, станува се поинтересно потеклото на Елена. Инаку да... се појави вујкото на Гилбертови...
има прстен како на Аларик и е бесмртен.

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
под филмови со вампири подразбирам филмови во стилот на Блејд .
а не ова шит тука .. мое мислење поз

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
под филмови со вампири подразбирам филмови во стилот на Блејд .
а не ова шит тука .. мое мислење поз
Да погодам и Blood Rayne? Ако не ти е гледан или ако си почнал а си прекинал после 2ра епизода... гледај уште и јас бев со став како тебе.

I

Intex

Гостин
Зошто сите филмови со вампири мора да се Блејд или Блад Рејн стил? Не може вампирите да се некои поцивилизирани суштества. Ние сме живееле во пештери, па еве не веќе, сигурно исто се дешавало и со вампирите, ако ги има де, ама и не е битно, и легендите еволуираат.:D

Н

'Никола'

Гостин
Ијааааа супер епизода. Леле се нови фаци излегуваат, тоа ме радува. Каков карактер е овој новиов, Гилберт, закон. Од кај ли ги знај сите оние работи. Добар заплет во секој случај. И дали забележавте
во тепачката меѓу Тајлер и Мет, Тајлер излезе без ниту една гребнатинка или модрина, а овој другиов лом беше. А како што видов и двајцата си разменуваа удари. Тука има нешто, нешто крчка, нешто се спрема. Јас пак останувам дека Тајлер е врколак, секогаш ми оделе тие заедно со вампирите.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Серијава си е одлична, од се си има по нешто, најповеќе од се ми се допаѓа тоа што има добра приказна која не се развлекува како би се добило во епизоди ко шпанскине серии и тоа што не тера по секоја цена на чиста акција.
Сега ја симнав 18 епизода..

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Серијата е топ, јас ја гледав до првата половина, а мош ја гледам поради Елена убавата бугаркичка :) не бе ств е топ серијата топ приказна не копират од никој, своо историја своо мисла

Серијава си е одлична, од се си има по нешто, најповеќе од се ми се допаѓа тоа што има добра приказна која не се развлекува како би се добило во епизоди ко шпанскине серии и тоа што не тера по секоја цена на чиста акција.
Сега ја симнав 18 епизода..
Ај брат дај ми линк по ПП од дека да ги слегнувам плс :)

Н

'Никола'

Гостин
Серијата е топ, јас ја гледав до првата половина, а мош ја гледам поради Елена убавата бугаркичка :) не бе ств е топ серијата топ приказна не копират од никој, своо историја своо мисла

Ај брат дај ми линк по ПП од дека да ги слегнувам плс :)
Мене баш таа ми привлече внимание прв пат, случајно ја открив серијава, барав нешто по интернетов, и налетав на слика од серијава и пошто многу ме бендиса Нина, се расчепкав по страните и ја најдов, и тоа е, сега со душа ја чекам секоја наредна епизода.:wink:

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Мене баш таа ми привлече внимание прв пат, случајно ја открив серијава, барав нешто по интернетов, и налетав на слика од серијава и пошто многу ме бендиса Нина, се расчепкав по страните и ја најдов, и тоа е, сега со душа ја чекам секоја наредна епизода.:wink:
Па од дека гледаш и чекаш да излезе нова, дај ми линк да ги слегнам ..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И јас се придружувам во екипава која едвај чека да ја изгледа следната епизода:)
кажави во еден мој претходен пост, ја ајдов серијата од која шо ќе бидам заразен како шо бев со Бегствово:)
Првите 2-3 епизоди едвај чекав да завршат од шо ми беа досадни, ама кај следните е друга приказната:)
Дејмон како лик најмногу ми се свиѓа откачен е скроз, но иако изиграва некој ass-kick vampire сепак се грижи за брат му и тоа се гледа колку и да нејќе да го покаже тоа:toe:
Сега со новиов Гилберт ќе биде интересно, како само ги знаеше сите тие работи за гробницата и за Катерина. И гледам Никола почнал со претпоставки дека Тајлер е врколак. Можно е бидејќи после тепачкава со Мет го замава како животот да му зависи од тоа, а и немаше гребнатинка после тоа. А незнам зошто ама мислам дека за финалето на сезонава го чуваат појавувањето на Катерина и на Изабел
:vozbud::vozbud:
П.С. Неможам да дочекам да дојде петок:):)

Н

'Никола'

Гостин
Сега со новиов Гилберт ќе биде интересно, како само ги знаеше сите тие работи за гробницата и за Катерина. И гледам Никола почнал со претпоставки дека Тајлер е врколак. Можно е бидејќи после тепачкава со Мет го замава како животот да му зависи од тоа, а и немаше гребнатинка после тоа. А незнам зошто ама мислам дека за финалето на сезонава го чуваат појавувањето на Катерина и на Изабел
:vozbud::vozbud:
П.С. Неможам да дочекам да дојде петок:):)
За тоа за Тајлер, изнајдов по странски форуми каде што на големо се зборуваше дека секако ќе се појават врколаци, затоа и пишав. А башка, во повеќе филмови тие митски суштества одат заедно (Van Helsing, Underworld итн). За Кетрин и јас го делам твоето мислење дека ќе се појави баш на крајот на сезоната, за Изабел не знам, можно е таа и порано, пошто веќе имаше воспоставено контакт со Елена со телефонот на тој самоубиецот. А еве и зошто мислам така :

http://images.cwtv.com/images/c/photo-gallery/the-vampire-diaries/005782602fb.jpg

Абе јас мислам сеа овој Џон Гилберт ќе му биде кошмар на Дејмон, ќе има заебанции со нив.:)

Ај да не биде цел пост црн.:helou: Најавуваат повторно килинг епизода.:vozbud:

I

Intex

Гостин
Во многу филмови заедно одат врколаците и вампирите, па можно е тоа шо го викате. А за Кетрин, мислам дека ќе се појави баш баш на крајот на сезоната, во последните неколку секунди. Очекувам да бидне некоја плавуша, не црнокоса како Еленчето наше.:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom