The Vampire Diaries

E

elence*$

Гостин
Ја сакам серијава ептен! Одличен избор на глумци(ете нина на аватар ја опнав :)), и вампирите се многу реално прикажани - ја следат дефиницијата на вампир :)
Многу ми се допаѓа што е динамична и те тера да ја следиш, се случуваат многу неочекувани работи и на секое излегуваат нови ликови. Малку е различна од книгите, и многу подобро реализирана - иако по правило би требало да е обратно.
И да, единствена сличност со твајлајт е што третира тема поврзана со вампири, повеќе би рекла дека наличува на „бафи, ловецот на вампири“ :smir:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Зошто дури пред 5 години „Каунт оф Монте Кристо“? Зошто дури пред пет години Лост?
Неможиш да споредваш Лост со ова. Лост е 100 пати подобра серија и пооригинална. Излезе трендов со твајлајт и овој писателот се изнервира како може да станат вампири ин , кога мојата книга напишана е 91 година. И ајде напраја серија. duhh
Не мислам да дискутирам за некои паушални ствари.
Не реков дека не ми се бендиса серијата ... ама не ми е ни нешто ептен јака-интересна-во-секоја-реченица-спомната. :smir:

Н

'Никола'

Гостин
Неможиш да споредваш Лост со ова. Лост е 100 пати подобра серија и пооригинална. Излезе трендов со твајлајт и овој писателот се изнервира како може да станат вампири ин , кога мојата книга напишана е 91 година. И ајде напраја серија. duhh
Не реков дека не ми се бендиса серијата ... ама не ми е ни нешто ептен јака-интересна-во-секоја-реченица-спомната. :smir:
Не ја спомнувај бе брат, не си приморан.:wink:
Според мене не може да споредувате филмови или серии кои немаат разработено иста или слична содржина.
И крај краева, секој со вкусот, мене ми е една од најдобрите што досега ги имам гледано, и никој тоа не може да ми го порекне или земе. Некој друг не сака ни да ја смисли, на трет му е ок, и тн. Како и со се' друго што е на светов.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не ја спомнувај бе брат, не си приморан.:wink:
Според мене не може да споредувате филмови или серии кои немаат разработено иста или слична содржина.
И крај краева, секој со вкусот, мене ми е една од најдобрите што досега ги имам гледано, и никој тоа не може да ми го порекне или земе. Некој друг не сака ни да ја смисли, на трет му е ок, и тн. Како и со се' друго што е на светов.
Дефинитивно ја најдов новата серија после Бегството, од која шо ќе бидам заразен. Девет епизоди имам изгледано и ептен немама време со школово инаку досега ќе ги средев сите 15-16. Отпочеток стварно ја тупеа првите 2-3 епизоди, ама сега секоја следна епзиода е динамична, незнаеш што ќе се случи. Нејќам да читам уназад да не откријам нешто, па да ми биде глупо после додека го гледам, па здравје да гизигледам сите испаднати епизоди па ќе напишам се убаво шо мислам за серијава:toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ауууф, се надминале себеси со епизодава, дефинитивно најдобрата од сите досега, алал да им е овој пат, ја средиле супер, има доста интересни и неочекувани ситуации, барем според она како досега одеа епизодите и приказната, заплетот почнува момци и девојки... од оваа епизода па натаму ќе има крв до колена :vozbud: (Аларик ис д мен!)
:devil1:СТЕФАААН :devil1:

Оценка 10/10

Н

'Никола'

Гостин
Реков, знаев, предосеќав дека ќе биде вонземска епизода. Ме држат импресиите, пред една минута ја догледав, така да сите емоции тука ќе ги оставам. Најдинамична, најкрвава, највампирска, со нај пресврти, и што ли уште не, епизода. Од мене има 1500/10. Дејмон, во негов стил. Аларик, watch out vampires, there he comes. Стефан, Стефан, Стефан, којзнае што следува од него. Џереми повторно скршен (како и секогаш, го жалам момчето). Леле, да престанам, да не откријам нешто, ќе ми се лутите после.:)

Значи ја кренаа на ново ниво серијава, оваа епизода беше за сите твајлајтовци што споредуваа. Е сега ми се чини дека ќе полудам до другата. А тек па сезонава ко ќе заврши....
Мислам дека доста беше од доброто момче Стефан, време беше да му ја видиме вампирската страна. Како само му се нафрли на оној лошиот, му го заборавив сеа името јбг. Мислам дека ќе биде нешто од Дејмон и Аларик, каков тим испаднаа, лудило, па коа му ја бапна една.:pos2:

И да, морам да кажам, прекрасно вклопени емоции во сета таа акција, посебно на Дејмон. Стварно се грижи за брат му, ако се прави The Bad Boy.

Другарче, изгледај ја последнава епизода, ќе ја спомнуваме долго.:wink::smir:

Леле да можеше, на ѕид ќе си ја обесев од што е добра.:tv:

I

Intex

Гостин
Како Гилберт фамилијата се одговорни шо биле тие у гробницата? Нели беше одговорен на Стефан и Дејмон татко им? Зар и Гилберт биле дел од советот на градот?
П.С. Сеа ја догледав епизодава.
Џереми е пак скршен, сеа и Ана го остави. Дејмон, колку повеќе го гледам во филмов, толку повеќе ми станува неговиот лик омилен. Салцман е цар! Ако не беше он, ќе ги поебеа. Стефан им се враќа на старите патишта. После години, години без човечка крв, пак почна да ја конзумира.
Туку, не ми е јасно уште нешто: како Дејмон успешно се бореше против неколку вампири кои сигурно се постари од него, оти нели колку постар, толку помоќен?

Н

'Никола'

Гостин
Како Гилберт фамилијата се одговорни шо биле тие у гробницата? Нели беше одговорен на Стефан и Дејмон татко им? Зар и Гилберт биле дел од советот на градот?
Сите тие поголемите фамилии што се од градот, порано биле некое си здружение против вампирите. Нели уште во првите епизоди коа се собраа повторно, ко разбраа дека има вампири пак.

I

Intex

Гостин
Сите тие поголемите фамилии што се од градот, порано биле некое си здружение против вампирите. Нели уште во првите епизоди коа се собраа повторно, ко разбраа дека има вампири пак.
Да де, знам, ама не мислев дека Гилберт фамилијата е дел од тоа здружение. Досега не беа спомнале ... или сепак спомнале?

Н

'Никола'

Гостин
П.С. Сеа ја догледав епизодава.
Џереми е пак скршен, сеа и Ана го остави. Дејмон, колку повеќе го гледам во филмов, толку повеќе ми станува неговиот лик омилен. Салцман е цар! Ако не беше он, ќе ги поебеа. Стефан им се враќа на старите патишта. После години, години без човечка крв, пак почна да ја конзумира.
Туку, не ми е јасно уште нешто: како Дејмон успешно се бореше против неколку вампири кои сигурно се постари од него, оти нели колку постар, толку помоќен?
Да де, знам, ама не мислев дека Гилберт фамилијата е дел од тоа здружение. Досега не беа спомнале ... или сепак спомнале?
1.Се бореше успешно бидејќи овие иако се искусни 145 години беа затворени во таа гробницата, и им треба време да си ја вратат енергијата, а овој нашиов е цело време активе и консумира човечка крв нон стоп.
2.Мислам дека ги спомнаа, не ме држи за збор. Еве сеа деновиве планирам да ги прегледам онака со ред сите, да ми станат некои работи појасни, па ќе пишам ако начекам.:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Море серијалецу :D само скокаш некои детали, нормално дека спомнаа, штом има journal од тој стариот Гилберт а го имаа и компасот... секако дека биле важен дел од советот :)
Па како неискусно делуваа, најверојатно биле тазе вампири кои ги променил тој... како и да му беше име, за потоа да ги конзервираат во гробницата и со тоа да останат доста слаби.

Apokalipto напиша:
Море серијалецу :D само скокаш некои детали, нормално дека спомнаа, штом има journal од тој стариот Гилберт а го имаа и компасот... секако дека биле важен дел од советот :)
Мојата понежна гледачка половина ме потсети на нешто во врска со Гилберт
тој и беше додворувач на Пеарл ако ви текнува, и кога ги ловеа а тој ја откри со компасот таа го молеше да не ја пријавува.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Изгледај ја уште еднаш 13тата епизода таму се спомнати.

Н

'Никола'

Гостин
Интересно трејлерче за нареднава. И повторно
ја даваат месечината во комбинација со Тајлер (исто ко во 10тата епизода), значи пак се зголемуваат моите сомнежи дека е возможно да има и врколаци покрај вампирите. Ако некој случајно ги има читано книгите, НЕ откривајте, да не расипувате задоволство.:wink:

I

Intex

Гостин
А мене ме интересира дали серијава е правена според книгите, или забегуваат од настаните/темите?
И уште нешто, гледам дека има четири книги шо се оригинален серијал, и сега има нов; според кои е правена серијава?
И уште едно нешто, дали ги има книгите на македонски?

Н

'Никола'

Гостин
А мене ме интересира дали серијава е правена според книгите, или забегуваат од настаните/темите?
И уште нешто, гледам дека има четири книги шо се оригинален серијал, и сега има нов; според кои е правена серијава?
И уште едно нешто, дали ги има книгите на македонски?
1. Да, серијата е правена според книгите на L.J. Smith, но не се придржуваат стрикно до дејствието таму, али воглавно the big picture е тоа.
2 Според оригиналните четири.
3. Неам појма.:):smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom