The Vampire Diaries

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Секој си има сопствена убавина Блејд, Андерворлд, Ван Хелсинг се филмови или серии со акција, нема мистицизам нема борба помеѓу демонското и човечкото тоа ме интересира. За филмови или серии со акција и специјални ефекти има многу други кои се подобри од нив.
Blade не е само акционен филм туку еден од подобрите акциони. Сметај дека двојката го режира Guillermo del Toro (режисер на Hellboy, El laberinto del fauno). А ако бараш нешто од мистицизмот, борба помеѓу демонското и човечкото, тоа е подобро претставено во филмовите за Дракула. Еден е погоренаведениот Dracula (1992) - режија Френсис Форд Копола, друг Fearless Vampire Hunters (1967) - режија Роман Фолански...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Слабо демонизам во епизода осма, само љубов и посета на нов вампир во градот. Потоа вампирска местенка и израмнување на сметките помеѓу браќата. Можам вака слободна да си пишам оти многу многу не ја гледаат серијава па нема некого нешто посебно да му откријам :icon_lol:.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Отиде старата љубов во неповрат :icon_lol:, лошата вештерка не си го испочитува договорот. И лошиот вампир остана со скршено срце. Има нови играчи во градот кој што си ја заборавил својата свесност за постоење на вампири уште од неговото создавање.....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сите вампири се собраа да ги ќарат жените од таа фамилија конкуренција голема, а на жените им годи внимание. Заебана работа даскалот го прободе во срце тв новинарот или како што би рекол братучед ми ако се гини за п*чка да се загини. И даскалот има прстен за да оди денски., па ќе видиме како ќе се развијат нештата.

Н

'Никола'

Гостин
Значи вака. Ги изгледав десетте епизоди во еден здив и можам да кажам дека сум импресиониран. Одвај чекам на понатамошните. А тоа дека е некаква си копија на Twilight или не знам кој нема никаква врска. Diaries, можам да кажам дека веќе ужива голема гледаност ширум светот и сите дискутираат за тоа што е што Елена го удри со колата.:vozbud:
Исто така, еден факт колку за информација, The Vampire Diaries серијата е направена според книгите на L.J.Smith, кои што се напишани пред книгите Twilight. Па сеа кажувајте за копии и такви ствари. Иако јас лично не сакам да споредувам, секое си има своја некаква вредност.
А за филмови со вампири незаменливи ќе останат Dracula и глеам не сте го спомнале најдобриот Interview with the Vampire :The vampire chronicles.
Секако дека нема да одам во тоа кој е подобар, секој си е добар во нешто, да не се повторувам сега, поентата ми е дека оваа серија има добра замисла, добра актерска екипа, добра продукција, останатото само ќе си дојде. А веќе резултатите се очигледни - огромна гледаност ширум светот.
Нормално, на тој што не му се гледа нека не ја гледа, само не мора да коментира во стилот срање е, копија и сл.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
почнав да го гледам и интересена е серијава, по инстертите шо ги гледав на јутјуб помислив дека е слична на Твајлајт ама сосема различни приказни имаат

I

Intex

Гостин
Почнав и јас да ја гледам. Моментално сум на третата епизода, и е доста интересна серијата. Твајлајт може вода да му носи на филмот, нема ни крв, ни мистицизам таму, додека во VD ги има, шо ја прави доста поинтересна. Ај, ај, нема да ве читам се додека не ве стигнам, да не загледам некој спојлер, па да се каам.

Н

'Никола'

Гостин
Леле шо се дешава со филмов, секоја епизода се поинтересна и поинтересна од претходната. Ајде кој ги има сите досега гледано да позборуваме малку на оваа тема. Одвај ја чекам наредната да излези.

I

Intex

Гостин
Гледав, гледав, гледав и за три дена ги изгледав 13-те епизоди. И сеа? Шо ќе се дешава натаму? Ќе ја отворат гробницата? Ќе ја вратат Катерина? А останатите вампири? Хух, не ми се чека до ... кога е епизодата?

Н

'Никола'

Гостин
Ќе видиме дали ќе ја отворат. Јас мислам да, инаку зошто би бил сиот тој труд на Дејмон досега. Новата епизода се емитува во четвток навечер, а за симнување в петок сабалје веќе ја има.

N

Nephthys

Гостин
Слабо демонизам во епизода осма, само љубов и посета на нов вампир во градот. Потоа вампирска местенка и израмнување на сметките помеѓу браќата. Можам вака слободна да си пишам оти многу многу не ја гледаат серијава па нема некого нешто посебно да му откријам :icon_lol:.
Дај пуштај линк овде или на пп кадеможе да се изгледаат сите серии:smir:
Инаку Интервју со вампирот е споредм мене најдобар вампирски филм.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Само што завршив со 1 епизода :) Ќе гледам да, ама нема да се јадам чекајки ја новата епизода сигурно :):) Искрено се мислев помеѓу ова и True Blood ама за овој читав подобри критики ;))

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па нема линк откај што ги симнувам јас тебе ти е забранет пристапот. Види прогуглај :toe:.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Spored mene,najdobra serija e True Blood!

Nephtys, naracaj od amazon, kupi si gi, ne se skapi. Nekade 40tina dolari po komplet serija.

I

Intex

Гостин
Оппа, интересна епизода. Ништо од плановите на Дејмон, повторно е разочаран. Само Ана го доби тоа шо го посакуваше, па мајка и му ја кажа вистината на Дејмон. Со оглед на тоа колку сјебано заврши епизодата, не можеме да претпоставиме на која стана ќе застане лошиот вампир.

Kajgana Shop

На врв Bottom