deneska mi kazaja od ofs ohrid deka rabotnik se otkazal poradi finansii. taka da, spored pravilnikot na ffm nivnite natprevari se brisat.Трета МФЛ : Победа на Борец, службени бодови за Караорман
Екипата на Борец како гостин се радуваше на победа против последнопласиораниот Порече со 2-0. Работник не дојде на мечот во Струга против Караорман со што лидерот на табелата дојде до бодовите на зелена маса.
Резултати 13 коло
Порече - Борец 0-2
Караорман - Работник 3-0 сл.
Кораб - Мирче Ацев 3-0
Велешта - Прпарими 4-0
Питу Гули - Хераклеа 1-2
Преспа - Фаланга 6-0
Кравари - Добрушево 0-0
Вардино - Порече 6-1 (овде е грешка на ohridnews, би требало или Младост или Подмочани да се...според мене )
Табела: Караорман 36, Борец 28, Преспа 25, Питу Гули 24...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колку што сум известен Работник нема да настапува повеќе во оваа лига т.е. Работник се откажува.
И според мене, а и како што ми кажаа сите кои што играле со нив и освоиле бод или 3 бода ќе бидат избришани...шо значи Караорман не ги добива 3те бода (исти случај беше со МФК Битола, се откажаа па сите резултати им беа избришани, а со тоа и бодовите нивни како и бодовите на екипите кои што победија/изиграле нерешено со нив). :smir:
Али да почекаме официјално да кажат за Работник. :wink:
НАПУШТАЊЕ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕТО И СПОЈУВАЊЕ НА КЛУБОВИЧлен 60
1. За натпреварување со два круга
Ако клуб се расформира, спојува со друг клуб или го напушти натпреварувањето за време на есенскиот дел на првенството, ќе биде бришан од натпреварувањето. Сите негови дотогаш одиграни натпревари ќе се сметаат како да не се одиграни а наредните натпревари по распоредот нема да се регистрираат службено.
Ако клуб се расформира, спојува или го напушти натпреварувањето, по одиграната есенска сезона, а пред одигрување на првиот натпревар од пролетната сезона на првенството, сите негови натпревари од есенскиот дел се признаваат со постигнатиот резултат, а натпреварите кои требал да ги одигра во пролетната сезона нема да се регистрираат со службен резултат туку ќе се смета како неодиграни.
Ако клуб за време на првата половина на пролетната сезона на првенството се расформира или го напушти натпреварувањето, сите негови одиграни натпревари во есенскиот дел на првенството ќе се признаат со постигнатите резултати, а сите негови одиграни натпревари во пролетната сезона ќе се смета како да не ги играл, а наредните натпревари по распоред нема да се регистрираат со службен резултат 3:0 за неговиот противник.
Ако клуб се расформира или го напушти натпреварувањето за време на втората половина на пролетниот дел на првенството, сите негови дотогаш одиграни натпревари ќе се признаат со постигнатите резултати, а сите наредни натпревари ќе се регистрираат по службена должност со 3:0 во корист на неговиот противник .
Вие имате играно со Работник?Трета МФЛ : Победа на Борец, службени бодови за Караорман
Екипата на Борец како гостин се радуваше на победа против последнопласиораниот Порече со 2-0. Работник не дојде на мечот во Струга против Караорман со што лидерот на табелата дојде до бодовите на зелена маса.
Резултати 13 коло
Порече - Борец 0-2
Караорман - Работник 3-0 сл.
Кораб - Мирче Ацев 3-0
Велешта - Прпарими 4-0
Питу Гули - Хераклеа 1-2
Преспа - Фаланга 6-0
Кравари - Добрушево 0-0
Вардино - Порече 6-1 (овде е грешка на ohridnews, би требало или Младост или Подмочани да се...според мене )
Табела: Караорман 36, Борец 28, Преспа 25, Питу Гули 24...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колку што сум известен Работник нема да настапува повеќе во оваа лига т.е. Работник се откажува.
И според мене, а и како што ми кажаа сите кои што играле со нив и освоиле бод или 3 бода ќе бидат избришани...шо значи Караорман не ги добива 3те бода (исти случај беше со МФК Битола, се откажаа па сите резултати им беа избришани, а со тоа и бодовите нивни како и бодовите на екипите кои што победија/изиграле нерешено со нив). :smir:
Али да почекаме официјално да кажат за Работник. :wink:
1-1 imaat izigrano. sega ke imate 6 boda prednost pred borec, a oni ke imaat i natprevar pomalku od vas.Вие имате играно со Работник?
Да, 1-1 таму.Вие имате играно со Работник?
Ако бе супер да е интересно првенствово.Сепак интересно ќе биде во Охрид на нашиот омилен стадион за издвојување гостински победи:smir:Да, 1-1 таму.
Моментално вака изгледа табелата:
1.Караорман 33
2.Борец (Охрид 2009) 27
Караорман има 12 натпревари одиграно, а ние 11. Шо значи повторно Караорман ќе е слободен...и би требало да се дојде на -3 негатива. :wink:
:tv: :wink:Ако бе супер да е интересно првенствово.Сепак интересно ќе биде во Охрид на нашиот омилен стадион за издвојување гостински победи:smir:
Преспа-Караорман се играше 2 коло победи преспа 3-1, тоа е единствениот пораз на Караорман.Здравје на пролет второ коло во Струга.Koga ke se igra Prespa-Karaorman...pisete
Јас колку што праев муабет со еден мој другар кој знае неколку играчи од Работник, ми кажуваше дека спонзорот му откажал и немале повеќе пари .сепак работник не се откажале, денеска го одиграле натпреварот против кораб и загубиле 3-1 на домашен терен, ама според резултатов им заминале многу играчи.