3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
OФЛ-Охрид

Резултати 7 коло
Вулкан - Лескоец 3-0
Дебарца - Вапила 6-1
Илинден - Лешани 1-1
Сатеска - Рудар 2-2
Злести - Воска 3-4
Стефан Толески - Ботун 1-0

На табела води Дебарца пред Лешани и Вулкан а последна е Вапила..

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Трета МФЛ : Победа на Борец, службени бодови за Караорман

Екипата на Борец како гостин се радуваше на победа против последнопласиораниот Порече со 2-0. Работник не дојде на мечот во Струга против Караорман со што лидерот на табелата дојде до бодовите на зелена маса.

Резултати 13 коло

Порече - Борец 0-2
Караорман - Работник 3-0 сл.
Кораб - Мирче Ацев 3-0
Велешта - Прпарими 4-0
Питу Гули - Хераклеа 1-2
Преспа - Фаланга 6-0
Кравари - Добрушево 0-0
Вардино - Порече 6-1 (овде е грешка на ohridnews, би требало или Младост или Подмочани да се...според мене :toe:)

Табела: Караорман 36, Борец 28, Преспа 25, Питу Гули 24...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Колку што сум известен Работник нема да настапува повеќе во оваа лига т.е. Работник се откажува.

И според мене, а и како што ми кажаа сите кои што играле со нив и освоиле бод или 3 бода ќе бидат избришани...шо значи Караорман не ги добива 3те бода (исти случај беше со МФК Битола, се откажаа па сите резултати им беа избришани, а со тоа и бодовите нивни како и бодовите на екипите кои што победија/изиграле нерешено со нив). :smir:

Али да почекаме официјално да кажат за Работник. :wink:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23

Екипата на Борец како гостин се радуваше на победа против последнопласиораниот Порече со 2-0. Работник не дојде на мечот во Струга против Караорман со што лидерот на табелата дојде до бодовите на зелена маса.

Резултати 13 коло

Порече - Борец 0-2
Кораб - Мирче Ацев 3-0
Велешта - Прпарими 4-0
Питу Гули - Хераклеа 1-2
Преспа - Фаланга 6-0
Кравари - Добрушево 0-0
Вардино - Порече 6-1 (овде е грешка на ohridnews, би требало или Младост или Подмочани да се...според мене :toe:)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Колку што сум известен Работник нема да настапува повеќе во оваа лига т.е. Работник се откажува.

И според мене, а и како што ми кажаа сите кои што играле со нив и освоиле бод или 3 бода ќе бидат избришани...шо значи Караорман не ги добива 3те бода (исти случај беше со МФК Битола, се откажаа па сите резултати им беа избришани, а со тоа и бодовите нивни како и бодовите на екипите кои што победија/изиграле нерешено со нив). :smir:

deneska mi kazaja od ofs ohrid deka rabotnik se otkazal poradi finansii. taka da, spored pravilnikot na ffm nivnite natprevari se brisat.
НАПУШТАЊЕ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕТО И СПОЈУВАЊЕ НА КЛУБОВИ
Член 60

1. За натпреварување со два круга

Ако клуб се расформира, спојува со друг клуб или го напушти натпреварувањето за време на есенскиот дел на првенството, ќе биде бришан од натпреварувањето. Сите негови дотогаш одиграни натпревари ќе се сметаат како да не се одиграни а наредните натпревари по распоредот нема да се регистрираат службено.
Ако клуб се расформира, спојува или го напушти натпреварувањето, по одиграната есенска сезона, а пред одигрување на првиот натпревар од пролетната сезона на првенството, сите негови натпревари од есенскиот дел се признаваат со постигнатиот резултат, а натпреварите кои требал да ги одигра во пролетната сезона нема да се регистрираат со службен резултат туку ќе се смета како неодиграни.
Ако клуб за време на првата половина на пролетната сезона на првенството се расформира или го напушти натпреварувањето, сите негови одиграни натпревари во есенскиот дел на првенството ќе се признаат со постигнатите резултати, а сите негови одиграни натпревари во пролетната сезона ќе се смета како да не ги играл, а наредните натпревари по распоред нема да се регистрираат со службен резултат 3:0 за неговиот противник.
Ако клуб се расформира или го напушти натпреварувањето за време на втората половина на пролетниот дел на првенството, сите негови дотогаш одиграни натпревари ќе се признаат со постигнатите резултати, а сите наредни натпревари ќе се регистрираат по службена должност со 3:0 во корист на неговиот противник .

K

KomitaMKD

Гостин

Резултати 13 коло

Порече - Борец 0-2
Кораб - Мирче Ацев 3-0
Велешта - Прпарими 4-0
Питу Гули - Хераклеа 1-2
Преспа - Фаланга 6-0
Кравари - Добрушево 0-0

Вие имате играно со Работник?

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Вие имате играно со Работник?
Да, 1-1 таму.

Моментално вака изгледа табелата:
1.Караорман 33
2.Борец (Охрид 2009) 27

Караорман има 12 натпревари одиграно, а ние 11. Шо значи повторно Караорман ќе е слободен...и би требало да се дојде на -3 негатива. :wink:

K

KomitaMKD

Гостин
Да, 1-1 таму.

Моментално вака изгледа табелата:
1.Караорман 33
2.Борец (Охрид 2009) 27

Караорман има 12 натпревари одиграно, а ние 11. Шо значи повторно Караорман ќе е слободен...и би требало да се дојде на -3 негатива. :wink:
Ако бе супер да е интересно првенствово.Сепак интересно ќе биде во Охрид на нашиот омилен стадион за издвојување гостински победи:smir:

K

KomitaMKD

Гостин
Од неофицијални информации дознав дека Работник ќе играат до полусезона, па после ќе виделе.Така да разликата ќе си остане иста:smir:

Mandar_80

е сеуште без репутација
Член од
3 август 2009
Мислења
217
Поени од реакции
11
Koga ke se igra Prespa-Karaorman...pisete

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Борец (Охрид 2009) - Велешта (2:0) :wink:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
сепак работник не се откажале, денеска го одиграле натпреварот против кораб и загубиле 3-1 на домашен терен, ама според резултатов им заминале многу играчи.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
сепак работник не се откажале, денеска го одиграле натпреварот против кораб и загубиле 3-1 на домашен терен, ама според резултатов им заминале многу играчи.
Јас колку што праев муабет со еден мој другар кој знае неколку играчи од Работник, ми кажуваше дека спонзорот му откажал и немале повеќе пари .

Kajgana Shop

На врв Bottom