3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Трета МФЛ : Прекинат натпреварот Преспа - Борец

Натпреварот Преспа - Борец не го дочека својот крај откако домашните фудбалери го нападнаа главниот судија Негриески при резултат 0-2 за гостите. Натпреварот кој до тој момент бил фер и коректен се очекува да биде регистираран со службени 3-0 за Борец.

Уште еден натпревар беше прекинат и тоа во Крушево, каде при резултат 3-1 за Питу Гули против Работник публиката влега во теренот.

По превземањето на Третата МФЛ од страна на охридскиот општински фудбалски сојуз по 11 одиграни кола ова се првите посериозни инциденти.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ова третите лиги се ептен хаос мајката... На секоја утакмица има тепање. Весело, хулиганизам на сите страни ихихихи

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Питу Гули -Работник прекината на 3-1 заради општа тепачка.
Уште еден натпревар беше прекинат и тоа во Крушево, каде при резултат 3-1 за Питу Гули против Работник публиката влега во теренот.

ne mi e jasno, domasnite vodele, a publikata go prekinala natprevarot?

По превземањето на Третата МФЛ од страна на охридскиот општински фудбалски сојуз по 11 одиграни кола ова се првите посериозни инциденти.
da im nabrojam ja kolku incidenti imalo do sega? fakt e deka incedenti u 3liga imalo i ke ima, ama so vakvi debilski izjavi samo izlagaat smesni.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
ne mi e jasno, domasnite vodele, a publikata go prekinala natprevarot?

da im nabrojam ja kolku incidenti imalo do sega? fakt e deka incedenti u 3liga imalo i ke ima, ama so vakvi debilski izjavi samo izlagaat smesni.
Гостите бидејќи губеле играле мноооооооогу грубо, имало 2 многу остри стартови од нивна страна и при третиот најпрво играчите се степале меѓу себе а потоа го навлекле гневот од публиката=50 души од кои неколку влегле во теренот.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Питу Гули -Работник прекината на 3-1 заради општа тепачка.
Гостите бидејќи губеле играле мноооооооогу грубо, имало 2 многу остри стартови од нивна страна и при третиот најпрво играчите се степале меѓу себе а потоа го навлекле гневот од публиката=50 души од кои неколку влегле во теренот.
i koj jadel kotek? barem go istepale sudijata, ili samo igracite gi tepale?

sepak napravile samo loso za svojot tim. mozele da gi cekaat gostite posle utakmica i da gi tepaat, a ne vaka da ja prekinat utakmicata i da zagubat 3-0 sluzbeno.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
i koj jadel kotek? barem go istepale sudijata, ili samo igracite gi tepale?

sepak napravile samo loso za svojot tim. mozele da gi cekaat gostite posle utakmica i da gi tepaat, a ne vaka da ja prekinat utakmicata i da zagubat 3-0 sluzbeno.
Па, играчите на Работник дефинитивно го извлекле подебелиот крај, судијата ни исклучил играч уште во 10 минута но немал никакви последици. Играчите направиле таква тепачка што кога влегла публиката натпреварот веќе бил "завршен", според тоа што ми го кажаа (не е сигурно) натпреварот во записникот ќе се води како завршен, т.е победа за Питу Гули, а за теренот најверојатно ќе следуваат санкции.

п.с. Ако е ова прв посериозен инцидент тогаш... не знам. Туку, ова еднаш мора да престане, јас разбирам и нервози и тепачки но ова се случува секој недела, се надевам дека Хари ќе биде заменет од некој кој ќе покаже желба да го среди фудбалот во пониските рангови, затоа што ако вака се продолжи не знам што може да се случи во иднина.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Па, играчите на Работник дефинитивно го извлекле подебелиот крај, судијата ни исклучил играч уште во 10 минута но немал никакви последици. Играчите направиле таква тепачка што кога влегла публиката натпреварот веќе бил "завршен", според тоа што ми го кажаа (не е сигурно) натпреварот во записникот ќе се води како завршен, т.е победа за Питу Гули, а за теренот најверојатно ќе следуваат санкции.

п.с. Ако е ова прв посериозен инцидент тогаш... не знам. Туку, ова еднаш мора да престане, јас разбирам и нервози и тепачки но ова се случува секој недела, се надевам дека Хари ќе биде заменет од некој кој ќе покаже желба да го среди фудбалот во пониските рангови, затоа што ако вака се продолжи не знам што може да се случи во иднина.
vake ke bide dodeka ne pocnat i zrtvi da pagaat po terenite. ako ova se slucuva u resen i u krusevo, mozem da zamislim kako e u debar, velesta, radolista, tamu ne smees gol da dades, a ne pak da zemes bod(ovi). za natprevarov ke mi kazat kako ke bide registriran, pa ke pisem ja ovde, zos ima eden covek od ofs ohrid sto mi praka rez, pa ke mi kaze koj ke odlucuvaat za ovoj natprevar, kako i za toju resen.

inaku uste gi nema site rez od ova kolo, taka da ne e iskluceno da ima uste nekoj prekin a?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
za debar si golema greska denes igravne tamu pomirno i po fer dosega na gosti ne sme igrali a za velesta i radolista nemam komentar

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
za debar si golema greska denes igravne tamu pomirno i po fer dosega na gosti ne sme igrali a za velesta i radolista nemam komentar
можда сум грешка, ама до сега кораб нема загубени ниеден бод дома, а од гости има земено само со овие утепаниве, нз кој беа. типична домашна екипа, па помислив дека и тие се како у велешта и у радолишта, ама ОК штом сум у грешка.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
можда сум грешка, ама до сега кораб нема загубени ниеден бод дома, а од гости има земено само со овие утепаниве, нз кој беа. типична домашна екипа, па помислив дека и тие се како у велешта и у радолишта, ама ОК штом сум у грешка.
Не бе, не си грешка. Сите екипи што играат во Дебар си примаат голови уште на почеток за после да нема непријатности, т.е да не јадат ќотек. Ај да го видам кој е маж да води во Дебар второ полувреме.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Тиквеш-Корзо 3:0, и се знае другата година Тиквеш влева у 2 лига.:vozbud::vozbud::vozbud:

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
^ Нема таков маж...за се друго постои...

:pos2:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.941
Оваа година најинтересна трета лига север :):) Јас се надевам дека понатаму ќе иде Славија иако Лисиче имаат капитална предност со победата на наш терен, но тоа не мора ништо да значи. Инаку може ќе ја ставам тепачката од мешот ССК-Драчево:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom