Планираат да ни дадат учебници, или не?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Јас учам во гимназијата во Струмица, и ни дадоа само 5 -6 книги првите две недели.
Од тогаш ниедна книга немам дадено, само материјал за учење ми се трупи.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Нас, (СУГС „Панче Арсовски“) ни дадоа уште втор ден. Знам, како што слушнав, само стручните школи немаат, а гимназиите имаат.
И дел од гимназиите немаат земено. Јас сум во Корчагин и на почетокот што ни дадоа 2-3 учебника, на тоа останавме до денес :smir:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Кај нас во Георги Димитров уште по 2 предмета само ни фалат, вчера ни натрупаа 6 книги и се искилавивме.

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Кај нас во Георги Димитров уште по 2 предмета само ни фалат, вчера ни натрупаа 6 книги и се искилавивме.
^

Само уште социологија и германски остана во Георги.

Член од
23 август 2009
Мислења
111
Поени од реакции
6
Прво се гледа дека на тој што ја отворил темата му требаат стварно учебниците посебно тие по македонски јазик :) запирка пред или ??Шо ве учеа на вас у основно ?

Инаку на темата јас сум гимазија и немам само по биологија и ликовно.Другото имаме све веќе 10 дена последно шо ни дадоа беше математика.А за овие другиве незнам како е.

Инаку слушнав во вести дека било дозволено пишување во учебниците.Ќе значи ли дека тоа дека ќе можам да пишувам во учебник на пример англиски да не препишувам се у тетратка за 2 збора ?

tete

серанова
Член од
14 септември 2009
Мислења
124
Поени од реакции
5
Abe ke ni gi dadat ucebnicite sto ste zapnale tolku?

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Abe ke ni gi dadat ucebnicite sto ste zapnale tolku?
Ќе ги дадат тоа е сигурно, но прашање е кога. Не сум ја должен да пишувам цел час по 6 страни и ништо да не ми биде објаснето, а сите професори почнаа да испрашуваат па дури и тест праевме.

tete

серанова
Член од
14 септември 2009
Мислења
124
Поени од реакции
5
Ќе ги дадат тоа е сигурно, но прашање е кога. Не сум ја должен да пишувам цел час по 6 страни и ништо да не ми биде објаснето, а сите професори почнаа да испрашуваат па дури и тест праевме.
Ги има на интернет на мон во електронска форма:wink:А инаку бидете малку оптимисти зошто за секоја позитивна акција правите вака:nenene:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Ги има на интернет на мон во електронска форма:wink:А инаку бидете малку оптимисти зошто за секоја позитивна акција правите вака:nenene:
За што да бидам оптимист за тоа што утре ни најавија испрашување по бизнис а јас немам учебник од кај да учам, а во тетратката целата ми е напишана со лош ракопис од брзање, каде што секој втор збор ми е скратен и ништо не ни е објаснето на часот ?

tete

серанова
Член од
14 септември 2009
Мислења
124
Поени од реакции
5
За што да бидам оптимист за тоа што утре ни најавија испрашување по бизнис а јас немам учебник од кај да учам, а во тетратката целата ми е напишана со лош ракопис од брзање, каде што секој втор збор ми е скратен и ништо не ни е објаснето на часот ?
Лошиот ракопис е твој проблем:wink:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Како прво лошиот ракопис е дека професорите брзаат со диктирање дека пиуваме по 6 страни на час дека немаме учебници и сакаат да изнакажат све. Како второ не го имам само јас тој проблем го имаат и други...

Член од
23 август 2009
Мислења
111
Поени од реакции
6
Учебниците во електронска форма се само учебници за основно мене ми требаат за средно :).

Ама ајде оваа година е експериментална ќе страдаме ние.Сепак никој не кажа колку заштедува со купувањето на 20 учебника од кој дали со 3 ќе работите.ќе се среди работата.

Z

ziko bt

Гостин
Како прво лошиот ракопис е дека професорите брзаат со диктирање дека пиуваме по 6 страни на час дека немаме учебници и сакаат да изнакажат све. Како второ не го имам само јас тој проблем го имаат и други...
бизнис другар за џабе чекаш не стига годинава барем до полугодие не иделе а претходни генерации учеле од скрипта шо ја фотокопират од професорот кај нас веке не помина бизнис со испитвање и ја сефтосав годината со кец иначе денес ни дадоја на филозофија и сеа се на се имаме 6 учебници и треба да ни дат уште изгледа по 3-5 предмети ваљда уште толку предмети имам

Учебниците во електронска форма се само учебници за основно мене ми требаат за средно :).

Ама ајде оваа година е експериментална ќе страдаме ние.Сепак никој не кажа колку заштедува со купувањето на 20 учебника од кој дали со 3 ќе работите.ќе се среди работата.
дечко никој не штеди со ова ако не се воведеше ова твојте учебници ке ги продаеше на старо и ке купеше на старо други со тие пари и имаш минимален трошок за евентуален нов учебник така да цела работа ми е ебиветар и ми мава ко бизнис оти ако си ги оштетел ке требало да си го плател цел учебник како и да професорите си испитват не ги заболва и си пишат кецој:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom