И дел од гимназиите немаат земено. Јас сум во Корчагин и на почетокот што ни дадоа 2-3 учебника, на тоа останавме до денес :smir:Нас, (СУГС „Панче Арсовски“) ни дадоа уште втор ден. Знам, како што слушнав, само стручните школи немаат, а гимназиите имаат.
^Кај нас во Георги Димитров уште по 2 предмета само ни фалат, вчера ни натрупаа 6 книги и се искилавивме.
Ќе ги дадат тоа е сигурно, но прашање е кога. Не сум ја должен да пишувам цел час по 6 страни и ништо да не ми биде објаснето, а сите професори почнаа да испрашуваат па дури и тест праевме.Abe ke ni gi dadat ucebnicite sto ste zapnale tolku?
Ги има на интернет на мон во електронска форма:wink:А инаку бидете малку оптимисти зошто за секоја позитивна акција правите вака:nenene:Ќе ги дадат тоа е сигурно, но прашање е кога. Не сум ја должен да пишувам цел час по 6 страни и ништо да не ми биде објаснето, а сите професори почнаа да испрашуваат па дури и тест праевме.
Moже линк до ова ?Ги има на интернет на мон во електронска форма:wink:А инаку бидете малку оптимисти зошто за секоја позитивна акција правите вака:nenene:
Може:wink: www.mon.gov.mkMoже линк до ова ?
За што да бидам оптимист за тоа што утре ни најавија испрашување по бизнис а јас немам учебник од кај да учам, а во тетратката целата ми е напишана со лош ракопис од брзање, каде што секој втор збор ми е скратен и ништо не ни е објаснето на часот ?Ги има на интернет на мон во електронска форма:wink:А инаку бидете малку оптимисти зошто за секоја позитивна акција правите вака:nenene:
Лошиот ракопис е твој проблем:wink:За што да бидам оптимист за тоа што утре ни најавија испрашување по бизнис а јас немам учебник од кај да учам, а во тетратката целата ми е напишана со лош ракопис од брзање, каде што секој втор збор ми е скратен и ништо не ни е објаснето на часот ?
бизнис другар за џабе чекаш не стига годинава барем до полугодие не иделе а претходни генерации учеле од скрипта шо ја фотокопират од професорот кај нас веке не помина бизнис со испитвање и ја сефтосав годината со кец иначе денес ни дадоја на филозофија и сеа се на се имаме 6 учебници и треба да ни дат уште изгледа по 3-5 предмети ваљда уште толку предмети имамКако прво лошиот ракопис е дека професорите брзаат со диктирање дека пиуваме по 6 страни на час дека немаме учебници и сакаат да изнакажат све. Како второ не го имам само јас тој проблем го имаат и други...
дечко никој не штеди со ова ако не се воведеше ова твојте учебници ке ги продаеше на старо и ке купеше на старо други со тие пари и имаш минимален трошок за евентуален нов учебник така да цела работа ми е ебиветар и ми мава ко бизнис оти ако си ги оштетел ке требало да си го плател цел учебник како и да професорите си испитват не ги заболва и си пишат кецојУчебниците во електронска форма се само учебници за основно мене ми требаат за средно .
Ама ајде оваа година е експериментална ќе страдаме ние.Сепак никој не кажа колку заштедува со купувањето на 20 учебника од кој дали со 3 ќе работите.ќе се среди работата.