Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
http://www.mirrorfootball.co.uk/opinion/blogs/laptop-martin-lipton/Champions-League-crunch-time-for-Arsenal-but-it-s-Carlo-Ancelotti-s-Chelsea-Dad-s-Army-of-John-Terry-Ashley-Cole-Frank-Lampard-Didier-Drogba-Florent-Malouda-Anelka-Paulo-Ferreira-Yossi-Benayoun-and-Hilario-who-are-under-pressure-Martin-Lipton-s-big-lunchtime-read-article647325.html

Интересна колумна, особено следново...
In the eyes of some of the people who matter at Stamford Bridge, a draw is a defeat for which you earn a point.
At any other club, winning the Double last season would have bought Ancelotti a bit of leeway. Not at Chelsea.

Мартин Липтон пишува интересни колумни вообичаено, ама со овие реченици целосно се поткопува. Нерешен натпревар не е проблем, не е проблем ни пораз. Но низа на нерешени натпревари и низа на порази се огромен, огромен проблем. Особено кога господинот кој е дебело платен за да го знае тоа, не знае шо се случува и како да смени нешто. Вторава реченица, ако освоил двојна круна сега треба да земиме да одмараме три години? Ебаго.

--- надополнето ---

Koentao, Luis, Di Maria
Ди Марија? Дебело преценет, не знам Реал како тргна по него за толку пари. Робињо подобар избор.
За Луис исто мислам, дебело преценет, ама имајќи во предвид дека уште Неста остана во одбраната на Милан, можеби. Но ако тука се вклучува и Манчестер Сити, ни Свети Петар не помага, камоли Руи Коста. А и не знаеме како Милан гледа на Луис.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ди Марија? Дебело преценет, не знам Реал како тргна по него за толку пари. Робињо подобар избор.
За Луис исто мислам, дебело преценет, ама имајќи во предвид дека уште Неста остана во одбраната на Милан, можеби. Но ако тука се вклучува и Манчестер Сити, ни Свети Петар не помага, камоли Руи Коста. А и не знаеме како Милан гледа на Луис.
Сите ние од Реал мислевме дека е дебело преценет Ди Мариа, ама не излезе така. Сосема си е во ред дечкото, може не колку шо помпезно се најавуваше ама над нашите очекувања. А колку што знам овде во Челси фан клуб се убивте од пишување за него, го посакувавте како супер талентиран.

F

fantomX

Гостин
Сите ние од Реал мислевме дека е дебело преценет Ди Мариа, ама не излезе така. Сосема си е во ред дечкото, може не колку шо помпезно се најавуваше ама над нашите очекувања. А колку што знам овде во Челси фан клуб се убивте од пишување за него, го посакувавте како супер талентиран.
Во ред, абе и Рамирес си е во ред (и тој од Бенфика ќе да дојде). Се е во ред со него освен то шо ништо не е во ред.
Кога Малуда и Дрогба ти се главни играчи и го имаш Калу воопшто во тимот, многу играчи во светот ти изгледаат како супер талентирани.

--- надополнето ---

http://www.goal.com/en-gb/news/2914/champions-league/2010/12/08/2250936/chelsea-beware-perfection-in-the-champions-league-group

Подобро нерешено да изиграат вечер. Ќе имаме после повеќе шанси да освоиме ЛШ :icon_lol:
Реченицава од колумната шо ја постирав...

Winning major trophies is the minimum expectation. Every season which does not end in Champions League victory is tantamount to failure. That is Chelsea World.

...е баш во тој контекст. ЛШ за Челзи е станата опсесија пошто кога тимот беше доволно квалитетен за да ја освои, се случуваа разноразни работи заради кои не успеваше. Сега Челзи нема ни квалитет за да го напреј тоа. Иако првиов дел од реченицата е исто смешен како тие двете претходно шо ги пишав (секако дека ќе се очекуваат трофеи, шо треба да се очекува?), вториов дел од реченицава веќе станува реален - кога Челзи имаше квалите за ЛШ и не освои ниеднаш, нормално дека секоја сезона беше неуспешна. Но веќе се нема квалитет, па така јас мислам дека Челзи за сезонава треба да победи уште вечер, да ја завршиме групата со 6 од 6, добро достигнување. Па за понатаму, здравје наредните сезони.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Со кој состав ќе излеземе вечер?

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Ооо Мекекран прва ќе игра и Ешли ќе одмара! Од една страна се радувам за малиов, а од друга се нервирам дека на дебелиов никако да му текне да го стаи Ван Анхолт, па ми го стаил овој копачов Фереира! Тоа е, па и ја барам преку леб погача :(

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
TEAM NEWS: MARSEILLE V CHELSEA

Posted on: Wed 08 Dec 2010
Didier Drogba will lead the Chelsea attack against his former club, flanked by Salomon Kalou and Florent Malouda.
Petr Cech is in goal as Carlo Ancelotti selects a team of many regular starters, but Josh McEachran, a starter against Zilina, retains his Champions League place as holding midfielder.
Jose Bosingwa is at right-back, his 50th game in the Champions League, and Paulo Ferreira is asked to play left-back in place of rested Ashley Cole.
John Terry is captain of the side for the 350th occasion.
Marseille are without France international forward André-Pierre Gignac. Defenders Hilton and César Azpilicueta who both started the game at Stamford Bridge area also injured. Brandao will again play as the one up front.
Didier Deschamps names only six subs.
Chelsea are expected to start in the following 4-3-3 formation:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (c)
19 Paulo Ferreira
5 Michael Essien
46 Josh McEachran
7 Ramires
21 Salomon Kalou
11 Didier Drogba
15 Florent Malouda

Subs: 22 Ross Turnbull, 38 Patrick van Aanholt, 43 Jeffrey Bruma, 12 John Mikel Obi, 55 Jacopo Sala, 44 Gael Kakuta, 23 Daniel Sturridge.
Marseille are expected to start in the following 4-1-4-1 formation:

Mandanda (c); Kabore, Diawara, Heinze, Taiwo; N'Diaye; Valbuena, Abriel, Cheyrou,Remy; Brandao.
Subs: Elinton Andrade, Cissé, Lucho Gonzalez, J Ayew, A Ayew, Sabo.
The referee is Vladislav Bezborodov from Russia.
Follow the game from via our Live Matches from 7.15pm. Click on the Live Coverage tab.

Каде е Шмуљо, знае некој? :)

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Карло, да си ги јадеш ушите! Кај се Брума и Ван Анхолт?!?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ах бе дебели...пак Фереира треба да го гледам ? Уствари ич не гледам....не трошам нет за џабе...

A

Auditore

Гостин
Повторно грешки на Карло..
Повторно лошо поставеност на играта..Малуда десно ? Мекехран деструктивец(CDM), на негово место Рамирес(АМ), кој ти кур бе да ти ебам дебелата глава, едино нешто колку-толку талентирано шо имаме ќе го упропастиш мамата да ти ја ебам италијанска..Дај веќе еднаш оди си племето ти ебам, ова е срамота што се прави..
Одлична глума на Малуда, правац лондонски театар.
Никакви шанси, никакви акции, мизерија, не турија у шише овие Марсеј, имаа неколку зрели шанси за гол.
Фереира убедљиво најбољи у изведување аути, мамата ти ебам манекенска.
Многу сум исфрустриран.

--- надополнето ---

Дрогба иди у триста...
Поздрав и ја гасам стримот.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Одлична глума на Малуда, правац лондонски театар.
Никакви шанси, никакви акции, мизерија, не турија у шише овие Марсеј, имаа неколку зрели шанси за гол.
Тоа ако беше глума од Малуда :nenene:
А и незнам до каде си го изгледал полувремето, зошто имаме и ние шанси само Калу да е малку т.е многу попаметен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom