Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Rikal доста добро напишана статија, но едно нешто во кое не се согласувам е тоа дека Анелка е некое јако играчиште, у некои клучни моменти знаеше се да испосере.
Изгледа со Вила ќе имаме проблеми доколку не се вратат клучните играчи..
Уште кога ја пишував статијава знаев дека околу Анелка ќе има многу полемики, па затоа напишав “ПА И АНЕЛКА’’!!! И мене ми е јасно дека Анелка не е некој индивидуалец и дека знае поштено да се изгуби на накој натпревари, ама дека е играч кој може да помогне во ротацијата на тимот, тоа несомнено е, т.е како што рече и Бластер, Анелка е тимски работник!!! Иначе апсолутно го поддржувам и вашиот став околу Анелка, ама јас се решив во мојата анализа да одвојам делче и за него бидејќи, делот каде што беше спомнат гласи УНИВЕРЗАЛНОСТА Е КЛУЧОТ... а Анекла е играч кој може да игра на повеќе позиции, ИМАА ДОСТА НЕДОСТАТОЦИ како што кажавте но тој сепак е универзален играч!!! Сепак како што на крајот на секој анализа пишувам “ Ова е само лично мислење на авторот и немора да биде 100% поддржано’’
НЕЗНАМ ВЕРОЈАТНО СУМ ЗГРЕШИЛ АКО МНОЗИНСТВОТО ТАКА КАЖЕ, но сега барем поубо образложив зошто го ставив Анелка таму!!!

ПС: Мило ми е што успеав со оваа анализа да отворам добра дискусија, се надевам ќе видам уште некое добро размислување!!!
Поздрав

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
Па можеби јас лошо се изразив кога пишав САМО 2 ЗАСИЛУВАЊА ИЛИ... бидејќи поентата тука ми беше да го представам напредокот на Микел и Калу!!! За тоа дека имаме тенка клупа пишав при самиот крај! Давор, одлична забелешка од твоја страна, ќе се потрудам во иднина појасно да се изразам! :D
си ги заборавил и есиен и босингва али како и да е добра анализа во повекето работи се сложувам со тебе

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
си ги заборавил и есиен и босингва али како и да е добра анализа во повекето работи се сложувам со тебе
Да во ред, али мислм дека целта и вака е погодена и дека е сватено што сум сакал да кажам. А и впрочем за Есиен и неморам да трошам зборви бидејќи човекот како да е дојден од друга планета, игра буквално се! Како што пишав во анализата тој ако треба би бил и голман!
А за Босингва стварно не дојде на памет :(

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
си ги заборавил и есиен и босингва али како и да е добра анализа во повекето работи се сложувам со тебе[/QUO
убаво си кажа Rikal за анелка незнам тука во сто не се согласувате
човекот не е прав напагач повеке е како полуспиц знаци се враќа назад дури некогаш знае да прими топка на центарот има просешен дриблинг добра тежника точно е дека понекогаш знае да кења со непотребното задржување на топка али ајде тоа да го сватиме позидивно дека чека да пристигне помош од средината и бековските позиции
епа сега мора некогаш да има и некои слаби утакмици неможе секогаш да асистира и постигнува голови
предминатата година заврш најдобар стрелец и тоа само потврдува дека сепак е некоја класа играч и воопшто не ми се допаѓа тоа што му судите на играч со само 2-3 изиграни лоши утакмици (зборам за некои фанови тука) ај да се потсетиме на сезона 2008/09 кога дрогба постигна мизерни 5 гола или ако сакате 14 во сите натпреварувања плус тоа мозе да се каже дека ни ја однесе титулата во лш
истото го пишуваа и некои фанови за лампард против вест хем изиграл лосо една утакмица и веднас неваља да седне на клупа не ни го треба веке и сл.....а сетете се само сто има придинесено за челзи колку голови асистенции победи
мое мислење е дека анелка е добар играц заслузува да игра во челзи и не е некој просечен или како друкше го викате него е класа

В

Вори

Гостин
Ист отпад ко Пизаро.
Виц на денот,може и на годината.
Како можеш да ги споредуваш Пизаро и Мирко ја стварно не знам.
Опасен дриблер,добар шутер,опасен сенс за гол..не знам што сакаш повеќе.Или можеби Анелка е подобар,да.

Туку прочитав на македонскиот сајт за Челзи дека наводно и Брума се повредил.
Уште тоа ни требаше у пм.
А,Алекс се вратил на тренинг,и ако Тери и Брума не се фит за сабота,тогаш Анчелоти ќе ризикувал со Алекс.
Ја викам боље да ја дадеме така утакмицата,него да ги доповредиме играчите,озбилно.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Нели е рано за вакви глупави шпелулации? :icon_bigg Пепе,Кака,Вучинич.....

F

fantomX

Гостин
Кога веќе те цитирам сакам да го слушам твоето мислење за новата Анализа на мојот блог, сепак ти беше еден од луѓето кој ми дадоа мотив да ја напишам оваа анализа! Секое мислење ми е добро дојдено без разлика дали е позитивно или негативно, така да слободно пиши се што ти лежи на душа!
Сето ова важи и за сите останати, па бујрум!!!

Доколку саката може да оставите и коментар на мојот блог!!!
Долгото отсуство на Бенајун ти го убива во поим целиот труд за универзалноста на тимот. Ни Анелка, ни Есиен, секако дека не Малуда. Но добро ти е посочена универзалноста како главно нешто за успех во ЛШ во секој случај.
Челзи ги доби и Есиен, а изгледа и Босингва назад, си го забораел; ама ни одблиску не е надоместено то од лани. Никој не можи да ме убеди дека загубата на еден Деко, кој беше двигатор во некои многу важни дуели на средината, е надоместена моментално. Бенајун беше блиску до то, ама ојде јабана.
Мотивацијата е релативен поим, ја би рекол дека играчите кои ја искусија ЛШ-трагедијата на Челзи години наназад веќе не знаат шо имаат во глаавите на натпревар од ЛШ.
И Челзи нема да пополни ништо во јануари. Освен ако не се отвори некоја позајмица. Играч нема да се купи.

Се на се, добар обид за искажување на состојбите во Челзи, сакам вакви освежувања на темава.

предминатата година заврш најдобар стрелец и тоа само потврдува дека сепак е некоја класа играч и воопшто не ми се допаѓа тоа што му судите на играч со само 2-3 изиграни лоши утакмици (зборам за некои фанови тука) ај да се потсетиме на сезона 2008/09 кога дрогба постигна мизерни 5 гола или ако сакате 14 во сите натпреварувања плус тоа мозе да се каже дека ни ја однесе титулата во лш
истото го пишуваа и некои фанови за лампард против вест хем изиграл лосо една утакмица и веднас неваља да седне на клупа не ни го треба веке и сл.....а сетете се само сто има придинесено за челзи колку голови асистенции победи
мое мислење е дека анелка е добар играц заслузува да игра во челзи и не е некој просечен или како друкше го викате него е класа
Анелка е тој шо е, новокомпониран плејмејекер, шо не е најсјаен знак за Челзи. И не е класа играч, верувам дека реченцата на Анчелоти „Не ми треба Торес, имам двајца напаѓачи од светска класа во Дрогба и Анелка“ е само една фраза за пред новинари.

Виц на денот,може и на годината.
Како можеш да ги споредуваш Пизаро и Мирко ја стварно не знам.
Опасен дриблер,добар шутер,опасен сенс за гол..не знам што сакаш повеќе.Или можеби Анелка е подобар,да.
А шо е разликата меѓу Анелка и Вучинич? Во играта зборувам. Од Вучинич имам малку гледано минути, ама ми остава впечаток дека е сличен на Анелка. Е сега, мислам дека моментално не е подобар од него, а има 28 години. И објасни ми, шо е корисно во неговото купување? Освен ако не зборуваме за слободен трансфер.

В

Вори

Гостин
Има 27 години.И стопати е покорисен од Калу и Анелка.
Анелка има 31 година и е тежок пимплатор.Не знае кај игра,дали е плеј или напаѓач.Барем Мирко знае што улога има.
А,Калу е просек,или барем беше до лани.За сезонава останува да видиме.

F

fantomX

Гостин
Има 27 години.И стопати е покорисен од Калу и Анелка.
Анелка има 31 година и е тежок пимплатор.Не знае кај игра,дали е плеј или напаѓач.Барем Мирко знае што улога има.
А,Калу е просек,или барем беше до лани.За сезонава останува да видиме.
То шо има 27 години не е аргумент зошто би го заменил Анелка.
Како бе не знај? Анелка ако нема искуство за најразонразлична игра и постава со сите негови прошетани екипи и сменети тренери, кој има тогаш? Човекот има слобода на терен, дадена од Анчелоти, од причина шо безразлика шо е одличен фудбалер, Лампард нема квалитети за да биди еден комплетен плејмејкер на врвен тим. Затоа тука е Анелка кај нас, за жал или за среќа, не знам.
А шо Вучинич? Кај е „стопати покорисен“? Калу не го спомнав ич пошто 1. трансфер на Вучинич оди не помалку од 20 милиони за разлика од Калу; 2. Платата на Вучинич нема да биди таква ко на Калу; 3. Вучинич нема да прифати греење клупа за разлика од Калу.

В

Вори

Гостин
Па и во Рома,Мирко седи некогаш на клупа па не се буни.
За мене во секој случај Вучиниќ е подобро решение одколку Анелка,па сега..

F

fantomX

Гостин
И ја мислев за Бензема едно време така, па дискутабилно е шо ќе се случеше ако дојдеше во Челзи со оглед на неговите навики. А кај црногорецов, јас не гледам ништо посебно вредно над 20 милиони фунти. Реков, слободен трансфер, или можеби некои 10ина милиони.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
ништо нема да биде од него ке биде исти како шевченко прмашен трансвер
единствена достојна замена за анелка би бил суарез никаков најмар,агуеро,кака и остала компанија
според мене би вредело да се дадат и 30-40мил убеден сум дека ке ги оправда до последен цент
а тоа ти што викаш незнаел кај игра тука страсно грешиш
неговата улога моментално е полу шпиц значи ја има целата слобода да се движи кај сака сигурно си забележал дека истото го прави и дрогба

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom