Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Минатава сезона на пример, не беа толкав проблем и не се почуствуваа толку пошто имавме широк состав. Сезонава? Не сакам да видам натпревар со Тери, Босингва, Алекс, Лампард, Рамиреш, Бенајун, Калу - сите повредени. А такво нешто е пред нас...

В

Вори

Гостин
Е затоа кењав ја цело лето за трансфери,а дебелиот викаше дека верувал во младите.Верувам и јас,но едноставно не се доволно добри и искусни да пополнат нечија дупка во мечеви од ЛШ и ПЛ.

Ако не се вратат барем пола од повредените до 16-ти тогаш лошо ни се пишуа за со Вила.А,ако игравме со цел состав ќе ги изебевме поштено.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Која е допирната точка на сексот и оваа статија?
Метафорички гледано нормално.. :)
Се имаат опнато Ферги и Бербатов или ќе се опнат во иднина.
Тоа сакаше да каже авторот:)
Ти одговори Давор :)

Шо се жалите за повредените, на толку лесен распоред и 100% фит состав ли сакате?
Ко викав јас дека имаме многу повредени пошо на Дрогба и Алекс ги боли ку*от вие не верувавте

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Нека верува Анчелоти во младите , ама како што мене ми личи кај и да е ќе ја изгуби довербата. Не дека не се квалитетни , туку нема да можат да се навикнат на темпото и притисокот во ПЛ и ЛШ. На почетокот може ќе тераме и со млади , ама кога тогаш ќе попуштат. Мора да се купат уште неколку играчи , пошто неможе цела сезона ако се повреди некој од првотимциве , да се надеваме дека некој од младите ќе може достојно да го замени.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Да се надеваме дека повеќето од повредените ќе се вратат за со мечот со Вила.Калу,Лампард,Тери,Босингва мислам дека ќе бидат фит.
Босингва не целосно,ама за 1 полувреме мислам дека е подготвен.Ако Тери не игра ќе мора да експериментира дебелиот со Брума или Ван Анхолт.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Не врв, ама салам изиграно во секој случај, по мерка за историчарите од Енфилд.
Добро де не нормално дека не може да биде врв, т.е совршена утакмица не е ни можно да се изигра и кога господ би играл, ама дека натпреварот на Енфилд беше изиграна на високо ниво и во напад и во одбрана беше!!!

--- надополнето ---

Кога веќе те цитирам сакам да го слушам твоето мислење за новата Анализа на мојот блог, сепак ти беше еден од луѓето кој ми дадоа мотив да ја напишам оваа анализа! Секое мислење ми е добро дојдено без разлика дали е позитивно или негативно, така да слободно пиши се што ти лежи на душа!
Сето ова важи и за сите останати, па бујрум!!!

Доколку саката може да оставите и коментар на мојот блог!!!

В

Вори

Гостин
Ме интересира само што е КОМУНИТЕТ,зошто гледам имаш потенцирано во текстот?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Нема на официјалната ништо за повреда на Рамирес.

Derby was the unusual location for Brazil's friendly with Ukraine on Monday night, in which Chelsea man Ramires played just over an hour.
The central midfielder was replaced by Tottenham's Sandro on 64 minutes, by which time he had helped his side on the way to victory at Pride Park.
За со Вила, не се знае за никој освен за Бенајун дека нема да игра. Лампард и Калу може да се вратат и да играат, Босингва мислам дека ќе влезе во второ полувреме. За Тери сеуште ништо конкретно нема, и мислам дека не е ништо сериозно. За Алекс исто не кажаа ништо.

--- надополнето ---

http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/1715/2/arsenal-set-win-chase-belgian-strike-sensation

http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/10/12/2161925/chelsea-attempt-to-lure-real-madrid-contract-rebel-pepe

--- надополнето ---

Да се корегирам, сега го видов ова за Алекс:
It is estimated he will be out for three weeks.

Rikal

Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Ме интересира само што е КОМУНИТЕТ,зошто гледам имаш потенцирано во текстот?
Комунитет значи КОНСТАНТНОСТ!!! Иначе како ти се допадна текстот, позитивни или негативни критики? Кажи што мислиш (важи и за сите останати)!!!

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Рикал, друже, си се обидел да направиш добра анализа. И до некаде си во право. Но, највеќе ми боди очи она со Анелка. Да, знае да асистира, но не знае да издрибла противник, не знае да задржи топка, не знае да се избори за скок. Со други зборови, Анелка е уште еден просек. Точно дека е тимски работник, дека се враќа до центар да собере топка и да ја испорача, но ништо од тоа што го работи не е на врвно ниво...

Околу формацијата... Таа некогаш се претвора и во 2-5-3 (па и 2-3-5 со 2 играчи во шеснаесетник и 4 околу него) со оглед на тоа дека Бане (Фереира) и Ешли повеќе се напред него ли назад.

За засилувањата апсолутно се сложувам. Шифоњерот прерасна во шифоњерче, може да биде нешто од него. А Просечко стана Просече :D И за него има надеж.

Поздрав!

В

Вори

Гостин
Ќе се надоврзам на погоре напишаното.
Мада не се согласувам со тоа за засилувањата,освен за Микел и Калу.
Да,тие станаа многу подобри,ама имаме тенка клупа.Не дај боже да се повреди уште некој,тогаш ќе мораме да се крпиме со МекЕкран,Анхолт,Брума,Борини и остали од академија.
А,со таква тенка тешко дека можеме да освоиме ЛШ или ПЛ.
А,да ни се сите играчи здрави(ако не сите,барем скоро сите)тогаш мама ќе им ебаваме на сите.

Rikal

Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Ќе се надоврзам на погоре напишаното.
Мада не се согласувам со тоа за засилувањата,освен за Микел и Калу.
Да,тие станаа многу подобри,ама имаме тенка клупа.Не дај боже да се повреди уште некој,тогаш ќе мораме да се крпиме со МекЕкран,Анхолт,Брума,Борини и остали од академија.
А,со таква тенка тешко дека можеме да освоиме ЛШ или ПЛ.
А,да ни се сите играчи здрави(ако не сите,барем скоро сите)тогаш мама ќе им ебаваме на сите.
Па можеби јас лошо се изразив кога пишав САМО 2 ЗАСИЛУВАЊА ИЛИ... бидејќи поентата тука ми беше да го представам напредокот на Микел и Калу!!! За тоа дека имаме тенка клупа пишав при самиот крај! Давор, одлична забелешка од твоја страна, ќе се потрудам во иднина појасно да се изразам! :D

A

Auditore

Гостин
Rikal доста добро напишана статија, но едно нешто во кое не се согласувам е тоа дека Анелка е некое јако играчиште, у некои клучни моменти знаеше се да испосере.
Изгледа со Вила ќе имаме проблеми доколку не се вратат клучните играчи..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom