Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Го сакам Агуеро , само се плашам да не продолжи да игра како што игра моментално. Ама мислам дека ќе се препороди во Челзи. И 40 милиони , многу е , кај му е паметот на Абрамович? Ова лето ми личи дека пак кој ќе стигне ќе му зема колку сака.
Шо е тоа битно колку Абрамович дава, нит ти нит никој друг од тука не дава свои пари од џеб. Супер што ќе го лапнат Агуеро баш мислам дека ќе се снајде во Челзи и во ПЛ.

Момци тоа е тоа во Недела во 14:30h треба цело срце и енергија да ја остават сред Енфилд и да си отидат со 3 бода.

Како и да е шо и да биде доста го следев Челзи годинава и можам да кажам дека иам големи симпатии према овој тим и би се радуел ако ја освојат титулата.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Шо е тоа битно колку Абрамович дава, нит ти нит никој друг од тука не дава свои пари од џеб. Супер што ќе го лапнат Агуеро баш мислам дека ќе се снајде во Челзи и во ПЛ.

Момци тоа е тоа во Недела во 14:30h треба цело срце и енергија да ја остават сред Енфилд и да си отидат со 3 бода.

Како и да е шо и да биде доста го следев Челзи годинава и можам да кажам дека иам големи симпатии према овој тим и би се радуел ако ја освојат титулата.

Абе мене не ми е гајле колку дава Абрамович. Ама да не рече има на располагање 100 милиони , па скоро пола на Агуеро да отидат.

F

fantomX

Гостин
Мислам јасно е шо мислам за Кур, кепец, мрза, ветрушка, лигуш. Но тоа не го менува фактот дека Абрамович многу верува во Френк Арнесен, иако е идиот; а Арнесен е „зацапан“ во Агуеро; Анчелоти е само тренер; од младите играчи кои Анчелоти сериозно ги користи и ги најави за наредна сезона како уште позначајни, само еден е напаѓач (Стуриџ) наспорти Брума, Анхолр и Хачинсон како дефанзивци и Какута и Матич средина = Агуеро е прво засилување ова лето, сакал јас или не. :toe:

И во (многу веројатен) случај да не се читаме до недела вечер, останува последното слово, единствена мисла за овој викенд....

Оче наш, кој си на небесата,
да се свети името Твое;
да дојде царството Твое;
да биде волјата Твоја
како на небото, така и на земјата.
Што толку си ни се намерил
да гледаме и трпиме вакви антиталентирани твои креатури;
Што толку ни си се намерил
што таквите си ги пратил кај нас.
Што ти толку згрешивме
толку што не запусти;
Што толку ти згрешивме
што нас не напушти....
....и со вакви суштества без твоја помош не остави.
Но и натаму си последна наша надеж
кога очигледно тоа не се Тери, Лампард и останатата о-младеж;
Кога уште една сезона ојде јабана
бар за догодина дај ни повод за во тебе верба
ние да имаме - со твоја помош до нови сили
оти инаку пак, и догодина ќе имаме „бостан-берба“
(или, го обравме бостанот....)

Амин.
:salut:

A

Alexander Nevsky

Гостин
^ Се приклучувам кон молитвата нека е напомош Амин.
Реков ја Пато пред Агуеро го фосирам ама тоа е тоа ние не ја решаваме има други идиоити како Арнесен.
И јас нема да бидам утре и недела на форумов но ќе ја гледам на тв.
BLUE IS THE COLOUR!!!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
^ Се приклучувам кон молитвата нека е напомош Амин.
Реков ја Пато пред Агуеро го фосирам ама тоа е тоа ние не ја решаваме има други идиоити како Арнесен.
И јас нема да бидам утре и недела на форумов но ќе ја гледам на тв.
BLUE IS THE COLOUR!!!

In your Liverpool slums
You look in a dustbin for something to eat
You find a dead rat and you think it's a treat
In your Liverpool slums

In your Liverpool slums
Your mum's on the game and your dad's in the nick
You can't get a job 'cause your too f***** thick
In your Liverpool slums

In your Liverpool slums
You wear a shell suit and have got curly hair
All of your kids are in council care
In your Liverpool slums

In your Liverpool slums
There's piss on the pavement and shit on the path
You finger your grandma and think it's a laugh
In your Liverpool slums!:vozbud:
дечки дај не зафркавај
а да ви кажам ја како се молат од манчестер???
Ливерпул наш кој си на Енфилд
Да се свети името твое
Да дојде царството твое
Да биде волјата твоја
Како во Премиер лигата
Така и во све остало.....

A

Alexander Nevsky

Гостин
дечки дај не зафркавај
а да ви кажам ја како се молат од манчестер???
Ливерпул наш кој си на Енфилд
Да се свети името твое
Да дојде царството твое
Да биде волјата твоја
Како во Премиер лигата
Така и во све остало.....
Се зезам,онака на еден форум го ископав.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Ливерпул има 2 опции. Да игра по средината , или да преферира игра по крилата. Поради тоа што левиот и десниот бек се вратија , а и кај Тери и Алекс не палат нафрлени топки , најверојатно , Бенитез ќе проба да игра со 5 играчи на средината , со цел да превземе контрола врз играта. Е сега , за ваква игра на Ливерпул , треба добар деструктивец кој ќе им ги прекинува нападите. Бидејќи таков во моментов нема , јас би играл со Балак и Оби позади Лампард. Челзи е најопасен токму поради крилните играчи Малуда и Џо ( Калу ако е расположен како во неделата ) , па ова треба да се искористи максимум. Во нападот најдобро би било да игра само Дрогба , а не заедно со Анелка , бидејќи така Ливерпул ќе бидат појаки на средината. Доколку Дрогба биде сам во нападот , а Анелка десно на местото на Џо или Калу , тоа би било најголема глупост. Ливерпул има 4 многу опасни играчи кои не се повредени и кои најверојатно ќе играат. Стиви , Кајт , Бабел и Бенајун ( само кога е расположен ). Кајт и Бенајун , нејчесто даваат голови по пробив од левата или десната страна , не сум сигурен ( мислам лево ) , па би требало да бидат добро чувани од Ешли и Бане за да не можат да изненадат. Бабел , најголем број од головите ги дал со шутеви од околу 14-15 метра пред гол , а и Џерард има голем број на вакви голови. За да се спречат овие двајца треба да бидат добро чувани од Тери и Алекс , и пред се да не им се дозволи да шутираат многу , бидејќи мислам дека неможе да се потпреме на Чех. Бабел иако има највеќе вакви голови , он уствари игра по десната или левата страна , па така на него треба да мислат и Ешли и Бане. Мислам дека ќе успееме да се справиме со се ова што го набројав , што значи дека според мене Ливерпул најопасен ќе биде од слободните удари на Џерард ( кога ќе шутира право во гол ) , а и воопшто кога прецизно ќе шутира од 20-25 метри. Од слободните удари најмногу се плашам , пошто најмногу голови Челзи сезонава има примено по слободни удари , а токму тука Џерард е најопасен. Не треба да му се дозволи да има многу шанси , а за тоа е потребен деструктивецот што го немаме. Затоа Балак и Оби треба да дадат се од себе. Ливерпул го имаат Маскерано. Доколку игра на неговата позиција , ќе има задача да го спречува Лампард ( ќе видиме колку ќе успее ) , ама доколку игра како на натпреварот против Атлетико , односно лев или десен бек , тогаш мислам дека нема да успее да се справи со Малуда или Џо ( Калу ) , па може и црвен да добие. А ако си игра Маскерано како што треба , а Агер и Џонсон да играат лев и десен бек , тогаш поради повредата на Шкртел , Ливерпул ќе има само еден солиден централен бек , па на Карагер ќе му биде тешко со Дрогба. Што се однесува до физичката подготвеност , имаме некаква предност , цела недела одмор спрема 2 дена , лесен натпревар без многу напор и комотни 7-0 спрема 120 минути бркање резултат... Но не смееме да се надеваме на ова , и Тотенхем играа 1/2 финале ФА куп , па потоа без проблем победија.

Ова е моето мислење , според кое Челзи е појак тим во овој натпревар.

ЛеБрон

Сведок
Член од
3 април 2010
Мислења
60
Поени од реакции
1
дечки што е ова што слушам за агуеро. па тоа е повеќе од само добра вест.

агуеро е исклучителен .. го памтам од прошлата сезона кога сам ја реши барса. како што старее челзи така агуеро се повеќе ќе биде од одлична инвестиција.

како би изгледал првиот тим на челзи за 2-3 год

чех
бане/босингва алекс тери а коле/жирков
есјен
лампард/Х малуда
агуеро стариџ
дрогба/Х

Ако ме прашувате мене, ова е сјајно

...Да се вратам во сегашноста ... очекувам да го победиме ливерпул, и на раат ус скара да го привршам излетот за 1ви и 2ри мај.. се надевам дека челзи нема да ме изневери.

Поздрав до сите, се читаме после утакмицата.

Среќно за нашите мозоци. (кој знае што ќе претрпат ако се деси најлошото)

:smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Јас само ќе цитирам 2-3 стиха од една песна на Еминем...
Look... If you have... One shot... Or one opportunity... to seize everything u ever wanted... one moment... would u capture it?... or just let it slip?

Утре ќе биде....The Eye of Judgement

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Ливерпул има 2 опции. Да игра по средината , или да преферира игра по крилата. Поради тоа што левиот и десниот бек се вратија , а и кај Тери и Алекс не палат нафрлени топки , најверојатно , Бенитез ќе проба да игра со 5 играчи на средината , со цел да превземе контрола врз играта. Е сега , за ваква игра на Ливерпул , треба добар деструктивец кој ќе им ги прекинува нападите. Бидејќи таков во моментов нема , јас би играл со Балак и Оби позади Лампард. Челзи е најопасен токму поради крилните играчи Малуда и Џо ( Калу ако е расположен како во неделата ) , па ова треба да се искористи максимум. Во нападот најдобро би било да игра само Дрогба , а не заедно со Анелка , бидејќи така Ливерпул ќе бидат појаки на средината. Доколку Дрогба биде сам во нападот , а Анелка десно на местото на Џо или Калу , тоа би било најголема глупост. Ливерпул има 4 многу опасни играчи кои не се повредени и кои најверојатно ќе играат. Стиви , Кајт , Бабел и Бенајун ( само кога е расположен ). Кајт и Бенајун , нејчесто даваат голови по пробив од левата или десната страна , не сум сигурен ( мислам лево ) , па би требало да бидат добро чувани од Ешли и Бане за да не можат да изненадат. Бабел , најголем број од головите ги дал со шутеви од околу 14-15 метра пред гол , а и Џерард има голем број на вакви голови. За да се спречат овие двајца треба да бидат добро чувани од Тери и Алекс , и пред се да не им се дозволи да шутираат многу , бидејќи мислам дека неможе да се потпреме на Чех. Бабел иако има највеќе вакви голови , он уствари игра по десната или левата страна , па така на него треба да мислат и Ешли и Бане. Мислам дека ќе успееме да се справиме со се ова што го набројав , што значи дека според мене Ливерпул најопасен ќе биде од слободните удари на Џерард ( кога ќе шутира право во гол ) , а и воопшто кога прецизно ќе шутира од 20-25 метри. Од слободните удари најмногу се плашам , пошто најмногу голови Челзи сезонава има примено по слободни удари , а токму тука Џерард е најопасен. Не треба да му се дозволи да има многу шанси , а за тоа е потребен деструктивецот што го немаме. Затоа Балак и Оби треба да дадат се од себе. Ливерпул го имаат Маскерано. Доколку игра на неговата позиција , ќе има задача да го спречува Лампард ( ќе видиме колку ќе успее ) , ама доколку игра како на натпреварот против Атлетико , односно лев или десен бек , тогаш мислам дека нема да успее да се справи со Малуда или Џо ( Калу ) , па може и црвен да добие. А ако си игра Маскерано како што треба , а Агер и Џонсон да играат лев и десен бек , тогаш поради повредата на Шкртел , Ливерпул ќе има само еден солиден централен бек , па на Карагер ќе му биде тешко со Дрогба. Што се однесува до физичката подготвеност , имаме некаква предност , цела недела одмор спрема 2 дена , лесен натпревар без многу напор и комотни 7-0 спрема 120 минути бркање резултат... Но не смееме да се надеваме на ова , и Тотенхем играа 1/2 финале ФА куп , па потоа без проблем победија.

Ова е моето мислење , според кое Челзи е појак тим во овој натпревар.
Де бре шо си се исплашил толку од Џерард???? Не е во форма сезонава....Кајт исто......Бабел Аквилани и Бенајун се опасни а не претходниве двајца....сепак ке видиме....можеби заморот ке си го направи своето

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
At the end of a week when a former Chelsea manager, not unknown to talk a lot before a big game, celebrated his latest triumph in exuberant style, his successor is unlikely to copy a victory run across the pitch even if the Blues are successful at Anfield.

'I'd risk injury,' Ancelotti smiles

Матен е големиов :D:pos2:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.201
Поени од реакции
8.295
Со помин нека ни е утре :smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Zigga Zagga,Zigga Zagga(oi oi oi)
Zigga Zagga Zigga Zagga(oi oi oi)
Zigga Zagga,Zigga Zagga(oi oi oi)
Ziggaaaa(oiiiii) Zaggaaaa(oiiii)...
Oh when the blues,
oh when the blues,
oh when the blues go steaming in,
I wanna be in that number,
Oh when the blues go steam in in...
COME ON CHELSEAAAAAAAAAA!!!!

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Дечки да ви посакам среќа утре и да победите.Подобар тим сте и верувам дека ќе дојдете до 3 бода против слабиот Ливерпул.
ПОЗДРАВ и мислам дека титулата е во вашите раце!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom