Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
znam deka ke bide,i vanco petrusevski i goce todorovski ke bidat,samo drugo mi bese zborotОдлична вест!!! Конечно добар потег од страна на МТВ. Немаше дете кое не гледаше МНП, а сега повторно МТВ се враќа кон своите корени. И можеби нема да биде исто без Ѓорѓи Колозов, Лазар Бараков па и Гоце Влахов, но сепак новите ликови ќе си остават свој белег.
Бтв. goche Шенка Колозова ќе биде дел од новиот серијал.
а неколку епизоди што ги емитуваат на локалните телевизии се дел од овој нов проект или не? јас имам гледано на МЕДИ-телевизија од Битола а пред тоа и на некоја од националните ама не ми текнува на која и се познава дека се снимени сега а и Шенка е дел од екипата ама другите некако не се на висина на задачата, нема споредба помеѓу новите и старите МНП, новите не можат ни вода да им носат
Колку што паметам пред 2-3 години имаше информација дека почнале да снимаат МНП за приватна телевизија од Охрид или Битола (не ме фаќајте за збор) па можеби тие си ги гледала . Но сепак освен првичната информација понатака немаше никакви вести дали се снимени или не.
Имаше едно време и на крт или амазон беше мислам дека збориме за истите приказни ама тоа немаше благе везе со продукцијата од мтв,се сложувам.Сепак духот на македонски приказни мислам дека се изгуби без Ѓорѓи ама ајде нека се обидат.Многу е битно и сценариото кој го пишува и како ќе ги доловат сцените.да да сега се сетив дека имаше на крајот на одјавна некоја продукција од Охрид, не знам точно колку епизоди има, јас имам гледано 3-4 ама многу низок квалитет и на глума и на самиот заплет на приказната дури и на музиката, нешто вакво: мажот зема жена која пред него се преправа дека ја сака сверквата, а кога тој оди на работа жената ја тера свекрвата да работи низ дома и ја навредуваше, па мажот случајно се враќа дома и слуша како мајка му е навредена и се закани дека ке ја тепа жената ако уште еднаш така направела, па таа рече дека од сега ке била добра и толку...и која е сега поуката, тепање жени во случај да не се согласуваат со свекрвите???
btw свекрвата беше Шенка
Колку што паметам пред 2-3 години имаше информација дека почнале да снимаат МНП за приватна телевизија од Охрид или Битола (не ме фаќајте за збор) па можеби тие си ги гледала . Но сепак освен првичната информација понатака немаше никакви вести дали се снимени или не.