Live Messenger проблеми, прашања и совети

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
What is this? на секое уклучување на мсн то ми се јавува воа?

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Орајт.. знаев дека е флеш... али мислев да не се некои глупости.. црвчиња воа ноа... :D

Данке :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Како што е редот, прво прегледав пред мене дали има за мојот проблем, видов дека нема па да си прашам...

Исто и мене ми даваше тоа да симнам нов месинџер, нејкев ама нема друго чаре па симнав. Е сеа пробувам да го инсталирам, ми вика Your version of windows instaler is very old....ајде нов инсталер...идеме сегга инсталација на новиот месинџер...се ок тече..пробувам да се логирам и ми дава error 80040154. Го прашуваме чичко гугл кој знае се, и ми вели...Reregister the Msxml3.dll file, wait a few minutes, and then try to sign in to Messenger again....ај и тоа бидна...и пак нејкеше...If you still can't sign in to Messenger, reinstall the XML Parser, wait a few minutes, and then try to sign in to Messenger again....и пак неуспех...следно...копачот да му го удрам...

ани хелп тенк ју

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Секогаш коа некој ќе ми пише, за до го видам тоа шо го пишал ми го дава следново.
Истото ми го дава коа ќе идам на МСН да го отворам прозорецот главниот со контакти, исто дава коа ќе сакам да некој нешо да му пишам, коа ќе стиснам 2 клик на некој контакт. Шо може да е проблем?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
^^ Реинсталирај па види дали ќе се среди.

Како што е редот, прво прегледав пред мене дали има за мојот проблем, видов дека нема па да си прашам...

Исто и мене ми даваше тоа да симнам нов месинџер, нејкев ама нема друго чаре па симнав. Е сеа пробувам да го инсталирам, ми вика Your version of windows instaler is very old....ајде нов инсталер...идеме сегга инсталација на новиот месинџер...се ок тече..пробувам да се логирам и ми дава error 80040154. Го прашуваме чичко гугл кој знае се, и ми вели...Reregister the Msxml3.dll file, wait a few minutes, and then try to sign in to Messenger again....ај и тоа бидна...и пак нејкеше...If you still can't sign in to Messenger, reinstall the XML Parser, wait a few minutes, and then try to sign in to Messenger again....и пак неуспех...следно...копачот да му го удрам...

ани хелп тенк ју
http://help.live.com/help.aspx?mkt=en-us&project=WL_Messengerv9&querytype=keyword&query=80040154&Product=2&Version=14.0.8089.0726&ErrorCode=80040154&ErrorId=80040154&Locale=en_ms
Тие се решенијата...
Реинсталирај и пал истиот процес

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Имав постара версија на мсн и пред два дена од нигде никаде ме одлогира самото и ми рече да инсталирам новава версија на live messenger-ов. И добро го инсталирав се, е сеа нешо се појавува .
и кога ќе стегнеш don`t send се одлогирвит самото.
Некое решение нешто..:toe:?

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Скоро сите другари што ги знам, неможе да им се пушти мснто од пред 3 дена,
бара понова верзија, а и коа ке ја симнеш пак не те пушта :mad:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Исто и мене ми бараше да инсталирам понова верзија, инсталирав и пушта. :toe:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Кај мене супер работи најновата верзија :) Изгледа конечно ја убиваат постарата :)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Имав постара версија на мсн и пред два дена од нигде никаде ме одлогира самото и ми рече да инсталирам новава версија на live messenger-ов. И добро го инсталирав се, е сеа нешо се појавува .
и кога ќе стегнеш don`t send се одлогирвит самото.
Некое решение нешто..:toe:?
Оди на првата страница од темава ќе го пронајдиш точниот одговор. :helou:

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Кај мене супер работи најновата верзија :) Изгледа конечно ја убиваат постарата :)
Никогаш нема да ја убијат постарата. Еве доказ: Стариот добар и функционален мсн 8.1 кој сеуште го работам без гајле.

И да, да се цитирам повторно пошто слабо читате:
Земете го resource hacker програмчето и во ресурсите кај верзијата на фајлот сменете ја верзијата на мсн-то во најновата и ќе немате гајле :)

U

UniqueGirl

Гостин
http://msn-errors.blogspot.com/

пробај вака..

MSN Messenger Errors 80040111 and 80040154

Fix 80040111 and 80040154 Error.

Cause: MSXML library may be corrupted and may have to be reinstalled

Troubleshooting steps:

Step 1. Re-register msxml3.dll

- Click on the Start menu, select Run and type the following:
Regsvr32 %windir%\system32\msxml3.dll

Hopefully, you will see a window popup that says: DllRegisterServer succeeded in C:\Windows\System32\msxml3.dll is succeeded.

Step 2. Restart your computer and sign into Messenger again

Kajgana Shop

На врв Bottom