Crysis 2

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Crysis 2 na full hd e kako da gledash film i ti si glavniot junak.

Хмм ова ми го привлече вниманието: http://www.tomshardware.co.uk/forum/313826-15-crysis-strange-obsevation-secret-hidden-crytex

Погледнете ги двете слики: (мада најдобро е да ги гледате од линкот, овдека разликата не е толку очигледна)

330v1xf.jpg

2exauxv.jpg

Ја гледате разликата? Втората слика е во моментот кога пуштате армор мод, нели сте забележале дека во еден момент сликата е изострена и потоа во друг момент повторно се враќа во истата состојба? Е сега, погледнете ги текстурите на втората слика, на пр. споредете го таксито и зградите. Разликата е доста голема.

Па еден тип се прашува дали Крајтек ги "заклучиле" највискоте сетинзи за Крајзис 2, и кога ќе го издадат DX11 пачот само ќе ги отклучат тие сетинзи, без ништо да сменат. Значи без вистинска теселација итн.

Што мислите вие? :)

Хмм ова ми го привлече вниманието: http://www.tomshardware.co.uk/forum/313826-15-crysis-strange-obsevation-secret-hidden-crytex

Погледнете ги двете слики: (мада најдобро е да ги гледате од линкот, овдека разликата не е толку очигледна)

330v1xf.jpg

2exauxv.jpg

Ја гледате разликата? Втората слика е во моментот кога пуштате армор мод, нели сте забележале дека во еден момент сликата е изострена и потоа во друг момент повторно се враќа во истата состојба? Е сега, погледнете ги текстурите на втората слика, на пр. споредете го таксито и зградите. Разликата е доста голема.

Па еден тип се прашува дали Крајтек ги "заклучиле" највискоте сетинзи за Крајзис 2, и кога ќе го издадат DX11 пачот само ќе ги отклучат тие сетинзи, без ништо да сменат. Значи без вистинска теселација итн.

Ништо чудно и да е така.Во 2007 направија ремек дело.Зошто истото да не го направат пак?

Јас мислам дека нема некоја голема раззлика во текстурите туку во color correction што е нормално дека е во armor мoд па да излгеда поразлично малце. Ефектот на текстурите ми наликува како Sharpen во фотошоп т.е некои детaли се поостри. И маалце посфетли се :)

Џабе крајсис 2 е разочарувачка..останува дајрект 11 дали ќе изненади..меѓу другото еве и едно ривју кадешто се гледа реалната вистина.

Код фан :D :baeh:

Колку не..баш бев попален онака крајсис два ау..после видов дека џабе се пуваа толку дека нешто ќе биде само екслузиви еклсузиви..џабе им праат и песни и се кога се вложиле на КОНЗОЛА а не на задоволства на РС гејмери :) мора малце и критики,неможе се да биде најубаво.башка се уништиа од фалење дека ќе биде пресврст па ете добра е , ама не направи револуционен хит кај РС гејмери како кецот и ворхед :)

Сепак мислам дека варијантава со texture pack е некако пореална, и само ќе стават некоја опција во менито за теселација а тоа само ќе го уклучи texture pack-от т.е. нема да има теселација само текстури со повисока резолуција. Бидејќи неможеш целосно да имплементираш DX11 и теселација на веќе создаден енџин, а факт е дека CE3 е енџин наменет за конзоли, и верзијата на PC е console port.

Добро пак заебавате со „графикава“... Иста е графиката на сите платформи, а дали на една работи во повисока или пониска резолуција е ситница.

Значи не е прашањето дали е фотореалистична или не, туку дали е убава или грда. А досега слушнав пофални зборови на тоа прашање.

Ќе фати на компјутер со ваква конфигурација - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz x 2 (2.93Ghz),Ram:4gig, GPU : NVIDIA GeForce 9500 GT/1gig
windows 7 ultimate ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom