Crysis 2

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сме кај баговите.Ретко можеа да се забележат се додека на сцена не стапија вонземјаните.Еден глупав баг ми се случи кога
го урнаа хеликоптерот вонземјаните во кој те пренесуваат CELL откако ќе те фатат во зградата.
И ми се ребутираше нано сјутот али за време на реботување јас активирав cloack од енергијата што останала од предтоа и потоа кога се ребутира излегов од cloack ама оружјето сеуште ми беше невидливо.Потоа 10-ина пати ми се има случено тие големите вонземјани да се заглават во некоја кола или слично.

Ај ќе видам сега на конечнава сум баш пред тој левел.

Направи си Шорткат од Крајсис 2.ехе од бин32 фолдерот.............зш ако ја отвориш од десктоп ти се отвара Ланчерот а не Крајсис 2.ехе.

знам за тоа уживај,него поентата ми беше дека другаров свежо го зема компјутеров,па викам да му акнеме екстрим детаљи на мала резолуција да видиме како ќе корне..ама после гледам стариве ги дава и како што спомна член погоре со пач се апдејтирало тоа..и затоа прашав ако ја пачувам дали ќе може после така кракната да ја пушти? и кажавте не,така да на хардкор ќе продужи другаров да ја цепа и то е то :)

Ако може некој да ми даде совет дали да ја играм на Gamer или Advanced

Излезе пач за directX 11 :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Графиката е 3 пати подобра од dX 10.Најдобра графика која некоја игра ја имала :vozbud::vozbud::vozbud:

Конечо ја симнав и почнувам да ја играм, на кратко многу очекував/ме малку добив/ме. Повеќе ме бендиса првиот дел. Еве една рецензија.

Добра рецензија.

Во делот за графиката не се согласувам, зошто играва оди на ATI 5770 на Hardcore со повеке од 60 Fps, и на 1440-900...
Графиката е многу пластична, колите по улиците, стаклата од градбите, добив чуство дека играм на конзола....

Единствено нешто добро во играва од поглед графика/ефекти се експлозиите. И осветлувањето во одредени моменти.

Ај конечно и јас нешто да пишам. First impressions. Немав интернет неколку дена, па не можев да ја симнам...

Значи си ја инсталирав играта без проблеми, направив update на 1.1, ставив крак, ја пуштив и све си работеше перфектно. Наместив резолуција 1080р, ставив на Very High и почнав да играм. Според првичниот cutscene осетив дека не ми сецка, ама кога конечно ми даде контрола врз играчот осетив мало каснење на маусот, што значи не е тој сетинг за мене. BTW, задоволен сум од текстурите на луѓето. Како што тече играта, кога типот излегува од бродот, треба да клекнеш под врата. Клекнувам, и типот останува клекнат дур пак не стиснам shift. Значи играва по default има toggled crouch. EA - YOU FAIL! Поочигледна ствар дека играва е правена за конзоли - амин. Али ај, продолжив да играм, типот конечно излезе од вода, и видов убава графика. Понатаму се беше со cutscenes, и дури после 10 минути ми даде контрола врз играчот кога е со nano suit, па малце по експериментирав.
Прво наместив на 720р, и одма добив подобрување. На High settings немав никакви проблеми ни сецкања, на Very High не беше толку очигледно, а на Extreme имав мало сецкање иако немав подобрување на графиката. Поиграв малце колку да видам каков е механизмот за тепање, мада поголемиот дел ми правеше nano suit override и го дрвеше курот за како да играм, али кога конечно излегов на отворено, ми се свиѓеше тоа што го видов.

Али сепак си реков: fuck this, можам да направам боље. Ја изгасив играта, го пуштив тоа програмчето за местење на custom графика v1.5 и почнав да чепкам. Конечниот сетинг ми изгледа вака:

getfile.php

Значи све на High (од понудени сетинзи low, medium & high), со исклучен AA, SSAO, Radial Blur & Edge AA (сетинзи што одземаат МНОГУ fps, а немаат никаква корист), а fps-от според првиот benchmark што го правев вчера ми е вака: Минимум паѓа на 50, максимум иде до 150, а просечно е околу 80-90. Треба денес пак да измерам поубаво, али во секој случај ова се прејаки резултати.

АМА, играва има една работа што многу ме нервира. На секои 10тина-дваесет секунди, има мал лаг што е доволен да не погодиш никој, или да промашиш движење итн итн... Башка и неколку пати ми freeze-ираше вчера, исто како и Bad Company 2, што значи ЕА - fix your shits.

Го пробав и multiplayer-от, ама неам појма што треба да се прави у него, 10 пати ме убија без да видам никој. Сите се во stealth mode, ти доаѓа од позади и те коље. Абе ај! Глуп ми е некако. Ај може денес ќе му дадам уште една шанса. Башка и на некои сервери требаше да чекам 1 минута за пак да се родам. WTF?? На CS:S не чекам толку...

И така... Отсега и јас ќе бидам активен на темава и ќе споделувам мислења. Позз.

Ах како што одам подлабоко во конечнава верзија така наоѓам се повеќе багови коишто ги немаше ни во бетата..... се закочи оружјето на 2-3 секунди, не бев у армор мод и тоа беше доволно за да ме истепаат алиените. А после неможев да трчам... и уште неколку бага. :nesum:

А и уште ова - кршењето на стакло во играва е УЖАС!!! Во MW2 ефектите на кршење на стакло беа 3 пати подобри отколку овие.

Ви се деси на некој ботот да трча во ѕид и да умре ? Тоа беше EPIC FAIL значи си се залепи до ѕидот фати да трча како будала едно 2-3 минути и умре греот од мака изгледа.

Ви се деси на некој ботот да трча во ѕид и да умре ? Тоа беше EPIC FAIL значи си се залепи до ѕидот фати да трча како будала едно 2-3 минути и умре греот од мака изгледа.

Не, изгледа има посебни багови за на конзоли и за на PC :pos2:

Мене исто не ми се случи тоа. Незнам кај тебе зошто така. Единствено што ми текнува сега е да си играл на easy или како и да беа подредени, па да имало некој проблем. :)

Се решив да го пробам и мултиплеерот, сабајлево ја завршив кампањата, ама не ми наоѓа сервер. Го оставив 5 минути и ништо не најде. Ми заличе на MW2 систем :)

Има ли некој ваков "проблем"?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom