Ај конечно и јас нешто да пишам. First impressions. Немав интернет неколку дена, па не можев да ја симнам...
Значи си ја инсталирав играта без проблеми, направив update на 1.1, ставив крак, ја пуштив и све си работеше перфектно. Наместив резолуција 1080р, ставив на Very High и почнав да играм. Според првичниот cutscene осетив дека не ми сецка, ама кога конечно ми даде контрола врз играчот осетив мало каснење на маусот, што значи не е тој сетинг за мене. BTW, задоволен сум од текстурите на луѓето. Како што тече играта, кога типот излегува од бродот, треба да клекнеш под врата. Клекнувам, и типот останува клекнат дур пак не стиснам shift. Значи играва по default има toggled crouch. EA - YOU FAIL! Поочигледна ствар дека играва е правена за конзоли - амин. Али ај, продолжив да играм, типот конечно излезе од вода, и видов убава графика. Понатаму се беше со cutscenes, и дури после 10 минути ми даде контрола врз играчот кога е со nano suit, па малце по експериментирав.
Прво наместив на 720р, и одма добив подобрување. На High settings немав никакви проблеми ни сецкања, на Very High не беше толку очигледно, а на Extreme имав мало сецкање иако немав подобрување на графиката. Поиграв малце колку да видам каков е механизмот за тепање, мада поголемиот дел ми правеше nano suit override и го дрвеше курот за како да играм, али кога конечно излегов на отворено, ми се свиѓеше тоа што го видов.
Али сепак си реков: fuck this, можам да направам боље. Ја изгасив играта, го пуштив тоа програмчето за местење на custom графика v1.5 и почнав да чепкам. Конечниот сетинг ми изгледа вака:
Значи све на High (од понудени сетинзи low, medium & high), со исклучен AA, SSAO, Radial Blur & Edge AA (сетинзи што одземаат МНОГУ fps, а немаат никаква корист), а fps-от според првиот benchmark што го правев вчера ми е вака: Минимум паѓа на 50, максимум иде до 150, а просечно е околу 80-90. Треба денес пак да измерам поубаво, али во секој случај ова се прејаки резултати.
АМА, играва има една работа што многу ме нервира. На секои 10тина-дваесет секунди, има мал лаг што е доволен да не погодиш никој, или да промашиш движење итн итн... Башка и неколку пати ми freeze-ираше вчера, исто како и Bad Company 2, што значи ЕА - fix your shits.
Го пробав и multiplayer-от, ама неам појма што треба да се прави у него, 10 пати ме убија без да видам никој. Сите се во stealth mode, ти доаѓа од позади и те коље. Абе ај! Глуп ми е некако. Ај може денес ќе му дадам уште една шанса. Башка и на некои сервери требаше да чекам 1 минута за пак да се родам. WTF?? На CS:S не чекам толку...
И така... Отсега и јас ќе бидам активен на темава и ќе споделувам мислења. Позз.