A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Момци, ме мрзи да ги читам наназад сите страни, имам само едно кратко прашање до тие што веќе имаат боом тв: кои спортски канали се застапени во нивната програма како и кои познати филмски канали ги имаат.
Однапред благодарам :)
кликни тука се ги има сите канали што ги емитуваат

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
не се знае уште во каков вормат али претпоставувам самиот ресивер ке си има одредени кодеци па д ти кажам ништо чудно и .avi кодеци да има а можно е Xvid ili divX да е.. како и да е кога ке ја има таа опција ке ти се јават и ке те известат ( ако имаш бум тв нормално ), воедно тоа мрежната картица ке ти биде и за интернет т.е он лајн библиотека па ке можеш да си порачуваш филмови али ке се плаќа тоа.. 50 или 100че од филм уште не се знае како ке биде.

како бе брат жити се.. кај девојката баш гледав врнело веело со 28+- сигнал сликата си е топ а кај теб со над 80 ти се расипува квалитетот... инаку како мислиш се расипува? се појавува ко снег на телевизорот или коцки ти се појавуваат или па ти кочи цела слика???
Паметно би ти било (ако мислиш дека од твоја страна се е исправно) да се јавиш таму и да кажеш шо е раб или смени го ресиверот.. др незнам шо би ти помобнало
Abe druze,pisi NO SIGNAL,a gledam jacinata na signalot 80%,kvalitet 5% na 2 multipleksa,a na tretiot 90 jacina 100 kvalitet,cim prekine da vrni,se se oprava,a imam nadvoresna antena bez zasiluvaci ili takvi raboti...

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Abe druze,pisi NO SIGNAL,a gledam jacinata na signalot 80%,kvalitet 5% na 2 multipleksa,a na tretiot 90 jacina 100 kvalitet,cim prekine da vrni,se se oprava,a imam nadvoresna antena bez zasiluvaci ili takvi raboti...
Ако стварно не ти чини сликата, јавувај се, иди им, да ти проверат ресиверот, сигналот, антената, да се најде кај е грешката. Ако не бива, жали се да ти го раскинат договорот, не бива да плаќаш нешто што не можеш да го користиш.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
убаво ти вика вучјак.. јавувај се одма дур ти е време може проблеми да има ресиверот или појди директно со опремата и речи им вака и вака сакам нова. ако и тогаш не ти успее онда иди судски.. тужи ги ке ги добиеш.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Danke другови,ке се јавам утре пошто овие денови пак зеза.....Мора да се превземе нешто,не ја бива вака...:nenene:

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Ako antenata ne ti e na krov, moze od toa da ti pravi problemi.. Mene mi e antenata vo dnevna, i e mnogu osetliva na mobilen.. Ako ti dzvoni mobilniot odma slikata se ukocuva.. Taka da vidi dali ti e do toa.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво, дали имате приметено дека Boom-tv почна да ги кодира и Сител, Телма и Алсат, такашто единствени некодирани канали се МТВ (трите) и Канал 5. Колку што јас се сеќавам имаа законска обврска националните концесионери да ги емитуваат некодирани.

Поздрав

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.658
Поени од реакции
8.089
Здраво, дали имате приметено дека Boom-tv почна да ги кодира и Сител, Телма и Алсат, такашто единствени некодирани канали се МТВ (трите) и Канал 5. Колку што јас се сеќавам имаа законска обврска националните концесионери да ги емитуваат некодирани.

Поздрав
мило ми е што ви ги кодираја ајде људи префрлјатесе на Макс тв :helou:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13

Поздрав
дај немојте со дезинформации...лага невидена.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500

Поздрав
Ај те молам кажи ми како тоа почнале да ги кодираат?! Случајно или намерно не сум приметил такво нешто. Аман бре луѓе до кога со вакви дезинформации. Не дека нешто ги бранам Boom TV (иако сум на нив), но сепак да се изнесуваат невистини е максимално невкусно.

Баш фино од твоја страна. Еве уште денес трчам да земам Max Tv.:tapp:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Аман преку глава веќе од твојот маркетинг за посраниот Телеком.
И не, нема да се префрламе на Макс тв.

Член од
26 април 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
LOL не сте се разбрале :D
Веќе помина бесплатниот период што го нудеше боомтв така да каналите се кодирани за тие што гледаа "нелегално" односно со сопствени ресивери претежно вградени во LCD телевизорите. Ова и се очекуваше да го направат боомтв така да платиси па гледај.

Kajgana Shop

На врв Bottom