A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Напорни се веке со тоа наскоро, не ми е јасно што толку се крие во тајност таа програмска шема и денес прашање е дали ние како потенцијални корисници ке дознаеме што ке понудат како програмска шема:tv:. Тие си прават забави за ребреднирање на Он нет, Космофон со Телеком Словенија во едно име и црвена боја по што се накитени сите централни улици во поголемите градови.За жал ние немаме таква срека да гледаме нешто поквалитетно на ТВ како од филм :nenene:HBO, Cinemax, од спорт Sport klub, sport klub +, Nova sport и .......Легално нелегално DREAM BOX ну е мајката.:vozbud:

Член од
14 октомври 2009
Мислења
74
Поени од реакции
7
Da, no televizorot treba da ima DVB-T tjuner
sekako deka treba da ima DVB-T tjuner i normalno da podrzuva MPEG 4 kompresija

А зошто не се одлучите за Макс ТВ?

Според мене тоа е најдобрата телевизија што досега била понудена во Македонија. Во оваа на ОН.нет немам многу доверба.
od on net ima dobra najava, ke ima kanali stranski so prevod na makedonski a i pokasno na albanski, a max tv. istite kako vo kablovska bez prevod.a dobro e toa sto barem koj ke ima LCD tv ke moze da gleda besplatno digitalna slika,kazuvam sa nasite kanali,cista slika, ili ako moze da se nabavi DVB-T po prodavnicite,verovatno ke se prodavaat resiveri za DVB-T samo za da gi gledas besplatnite nasi kanali.

X

xtazy

Гостин
Ми стигна во весник денес еден флаер за дигитална телевизија, ваљда е од оннет:

www.boomtv.mk

Пакети

со договор

гратис дигитален приемник на користење
+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 1 денар месечно до 1 март 2010 повеќе

без договор

+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 349 денари месечно*
повеќе

* за оваа опција треба да го купите дигиталниот приемник.

Канали: Просечни

* освен AXN

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.601
Поени од реакции
8.044
тапа се со македнски телевизии скоро пола ги нема новиве канали
ова ти е исто ко да си гледаш кабловска на која нема ништо
и една забелешка утнато е името

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ми стигна во весник денес еден флаер за дигитална телевизија, ваљда е од оннет:

www.boomtv.mk

Пакети

со договор

гратис дигитален приемник на користење
+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 1 денар месечно до 1 март 2010 повеќе

без договор

+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 349 денари месечно*
повеќе

* за оваа опција треба да го купите дигиталниот приемник.

Канали: Просечни

* освен AXN
тапа се со македнски телевизии скоро пола ги нема новиве канали
ова ти е исто ко да си гледаш кабловска на која нема ништо
и една забелешка утнато е името
За истите пари имам дримбокс со сите можни канали што можат да се најдат на сателит!

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
сега имам прашање

нели треба секое домаќинство да добие од овие дигиталниве приемници и да ги гледа само тие 8 македнонски тв бесплатно или такво нешто нема
пошто јас не можам да прочитам таква работа

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.979
Поени од реакции
1.253
И јас имам прашање. Од 13-те Македонски телевизии кои 8 се гледааат во основниот пакет (бесплатниот) ?

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
сега имам прашање

нели треба секое домаќинство да добие од овие дигиталниве приемници и да ги гледа само тие 8 македнонски тв бесплатно или такво нешто нема
Mozes da si go kupis prieminkot ako televizorot ne ti fakja DVB-T za 5000 i nesto denari i kje gi gledas 8 makedonski kanali besplatno , a ako ti fakja TV-to mozes i sega da si gi gledas samo tie 8 mak kanali free. Za se drugo ti treba paketot.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.601
Поени од реакции
8.044
сега имам прашање

Што значи бесплатно да ми го дадете дигиталниот приемник а што значи да го купам?
Бесплатно, значи бесплатно. Доаѓате во дуќан, потпишувате договор на 24 месеци и ви го даваме дигиталниот приемник на користење, бесплатно. Доколку се решите на втората опција, дигиталниот приемник го купувате за 5.999 денари (со вклучен ДДВ), и нема никаков договор за потпишување.

ТАПА НЕЧИНИ НЕКАКОВ ИЗБОР!!!
требаше да не размрдаат малу а не да ги понудат каналите кој дури и на интернет може да се гледаат :nenene:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ај малце да навлеземе у материјата.

Приемникот не вреди ништо без картицата што се става во неа. Мојот телевизор има опција директно во него да се стави картицата.

Колку кошта само картица да добијам?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Е вака сега јас имам два ТВ дома дали можам да го уклучам и другиот вториот телевизор за да гледам и дали треба да се плати за тоа и колку?

Kajgana Shop

На врв Bottom