A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата bballfan
  • Време на започнување Време на започнување
Напорни се веке со тоа наскоро, не ми е јасно што толку се крие во тајност таа програмска шема и денес прашање е дали ние како потенцијални корисници ке дознаеме што ке понудат како програмска шема:tv:. Тие си прават забави за ребреднирање на Он нет, Космофон со Телеком Словенија во едно име и црвена боја по што се накитени сите централни улици во поголемите градови.За жал ние немаме таква срека да гледаме нешто поквалитетно на ТВ како од филм :nenene:HBO, Cinemax, од спорт Sport klub, sport klub +, Nova sport и .......Легално нелегално DREAM BOX ну е мајката.:vozbud:

Da, no televizorot treba da ima DVB-T tjuner

sekako deka treba da ima DVB-T tjuner i normalno da podrzuva MPEG 4 kompresija

А зошто не се одлучите за Макс ТВ?

Според мене тоа е најдобрата телевизија што досега била понудена во Македонија. Во оваа на ОН.нет немам многу доверба.

od on net ima dobra najava, ke ima kanali stranski so prevod na makedonski a i pokasno na albanski, a max tv. istite kako vo kablovska bez prevod.a dobro e toa sto barem koj ke ima LCD tv ke moze da gleda besplatno digitalna slika,kazuvam sa nasite kanali,cista slika, ili ako moze da se nabavi DVB-T po prodavnicite,verovatno ke se prodavaat resiveri za DVB-T samo za da gi gledas besplatnite nasi kanali.

Ми стигна во весник денес еден флаер за дигитална телевизија, ваљда е од оннет:

www.boomtv.mk

Пакети

со договор

гратис дигитален приемник на користење
+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 1 денар месечно до 1 март 2010 повеќе

без договор

+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 349 денари месечно*
повеќе

* за оваа опција треба да го купите дигиталниот приемник.

Канали: Просечни

* освен AXN

тапа се со македнски телевизии скоро пола ги нема новиве канали
ова ти е исто ко да си гледаш кабловска на која нема ништо
и една забелешка утнато е името

Ми стигна во весник денес еден флаер за дигитална телевизија, ваљда е од оннет:

www.boomtv.mk

Пакети

со договор

гратис дигитален приемник на користење
+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 1 денар месечно до 1 март 2010 повеќе

без договор

+ основен пакет
+ пакет за возрасни
-----------------------
= претплата од 349 денари месечно*
повеќе

* за оваа опција треба да го купите дигиталниот приемник.

Канали: Просечни

* освен AXN

тапа се со македнски телевизии скоро пола ги нема новиве канали
ова ти е исто ко да си гледаш кабловска на која нема ништо
и една забелешка утнато е името
За истите пари имам дримбокс со сите можни канали што можат да се најдат на сателит!

сега имам прашање

нели треба секое домаќинство да добие од овие дигиталниве приемници и да ги гледа само тие 8 македнонски тв бесплатно или такво нешто нема
пошто јас не можам да прочитам таква работа

И јас имам прашање. Од 13-те Македонски телевизии кои 8 се гледааат во основниот пакет (бесплатниот) ?

сега имам прашање

нели треба секое домаќинство да добие од овие дигиталниве приемници и да ги гледа само тие 8 македнонски тв бесплатно или такво нешто нема

Mozes da si go kupis prieminkot ako televizorot ne ti fakja DVB-T za 5000 i nesto denari i kje gi gledas 8 makedonski kanali besplatno , a ako ti fakja TV-to mozes i sega da si gi gledas samo tie 8 mak kanali free. Za se drugo ti treba paketot.

сега имам прашање

Што значи бесплатно да ми го дадете дигиталниот приемник а што значи да го купам?
Бесплатно, значи бесплатно. Доаѓате во дуќан, потпишувате договор на 24 месеци и ви го даваме дигиталниот приемник на користење, бесплатно. Доколку се решите на втората опција, дигиталниот приемник го купувате за 5.999 денари (со вклучен ДДВ), и нема никаков договор за потпишување.

ТАПА НЕЧИНИ НЕКАКОВ ИЗБОР!!!
требаше да не размрдаат малу а не да ги понудат каналите кој дури и на интернет може да се гледаат :nenene:

Ај малце да навлеземе у материјата.

Приемникот не вреди ништо без картицата што се става во неа. Мојот телевизор има опција директно во него да се стави картицата.

Колку кошта само картица да добијам?

Е вака сега јас имам два ТВ дома дали можам да го уклучам и другиот вториот телевизор за да гледам и дали треба да се плати за тоа и колку?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom