Пиволенд 2009 (17.-20.09.2009)

RainMaker

Д Хантр
Член од
21 август 2008
Мислења
89
Поени од реакции
3
Добро беше и денеска, ама вчера беше најјако на Атеист рап и Дубиоза колектив, не ги слушам ама мора да се признае дека направија одлична атмосфера...
сите скокаа и рацете во воздух..вауууууууууу јако беше!:vozbud:
Ова беше одличен викенд, уште утре да испоштуваме и после се одмараме.позз:salut:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Јако и денес многу луѓе очекувам да се популализира скопското Кале повеќе со журки има простор и посебно овој фест одлично поминува.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.048
Поени од реакции
74.570
Јако и денес многу луѓе очекувам да се популализира скопското Кале повеќе со журки има простор и посебно овој фест одлично поминува.
Конечно треба да им текне да се прават повеќе журки таму. Местото е одлично. Имаше луѓе од сите возрасти во сите три дена. Мислам дека овој пиволенд највеќе луѓе има собрано:toe:

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Еве сеа се прибирам дома, и ептен добро беше денес, не знам дали е од многуте испиени пива или бендовите беа добри:).
Одлична атмосфера, пристигнав околу 9, мавнав две плескавици, почнаа Зијан и ок беа, направија добра атмосфера. Не планирав да ги гледам Паркети, бидејќи јас сум од постарата публика и ги знам од нивните почетоци, па како и повеќето го делам мислењето дека се шитнаа, ама немаше што да правам па останав да ги гледам, и ок беа, се потрудија да докажат дека сеуште се панкери свирејќи ја 'Да ја ебам баба ти на летање', имаа добар настап. Трјубјут ту ЕКВ исто беа ок, одлично си поминав и на нив. Оркестар Агушеви завришија маестрално, хитче до хитче, браво, подобри беа и од Есма, секоја чест. Тоа е тоа, сеа идам да спијам, да соберам енергија за последниот ден.

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Овие паркети можат слободно да се обесат на Широк Сокак, срам ми е шо сум ги слушал како помал!!!
Вива ла фашизмо! :kesa:
Порано тој Сашо носеше мајца "Смрт Фашизму, Слобода Народу", но луѓето се менуваат! :icon_lol: Најзакон беа тие што креваа рака (zip file) и после се журкаа на циганска музика! :icon_lol:

Како и да е добра вечер, утре со исто темпо...:cug:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
DAY 3

Ја искористив приликата конечно да си купам мајца ПИВОЛЕНД 2009.

Вечерва решив да избегнувам меин и денс стејџ колку може повеќе и супер ми беше.
Значи вака одеше некако :) Со Лидија седевме малку на етно стејџ слушајќи Марија џез трио и тргнавме по тезгите каде што се продаваа ракотворби и слични карактеристични предмети. Стрелав со лак и стрела, мошне интересно искуство.
Потоа ојдовме на кино да гледаме второ полувреме од полуфиналето во евробаскет каде што играа Србија и Словенија. Одличен баскет падна, се собра многу народ да навива за едните или другите или за добар баскет воопшто.
Потоа пак назад на етно стејџ каде што редицата за купување храна броеше 30тина по што се откажав од јадење на кале таа вечер :)
Добра работа од тоа е што ги видовме Fuzz Bubble Crew како жонглираат со оган. Лоша работа е што ни јас ни Лидија не носевме фото-апарати, па моравме со мобилни да сликаме :(

За крај сепак денс стејџ не ни избега, го слушавме Роботек како пушта техно со фанки елементи. И пак снема струја на денс стејџ. :spoooj::kesa:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Четвртокот беше арно, Психомодо беа одлични, сајлент стејџот интересен иако слабо посетен, настанот неверојатно посетен со оглед на временските услови, скарата просечна, вецињата изненадувачки со арома на јагода :)
Петокот решив да бегам подалеку од мејн стејџот и вечерта ја поминав во главном на ДнБ, а пошто сум ептен анти-пиво-фан, у знак на протест си шверцав ракија :icon_lol: Е, од богзна каде ми се најде во рака единственото пиво што екшли ми се свиѓа, некое белгиско со вкус на вишна, Kriek се викаше или нешто така. Да беа сите пива од вишна, јас ќе бев најголема пивопија :icon_lol:
Како и да е, атмосферата генерално беше многу пријатна и одлично си поминав.

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
За разлика од петокот ... вчера беше многу потапа ... поише гужва потапа бендови ... битно дегустирав 5-6 пива хаха. Според мене никој не напраи атмосфера како шо напраиа Atheist Rap и Psihomodo Pop! (какви луѓе имаше вчера во публика ... се шуткаа на чочекот на ферус коа го свиреа паркети!!!)

Г

Господ

Гостин
Е што дека се шуткале де,значи дека весели биле луѓето и дека овие направиле добра атмосвера на добра атмосвера сигурно ќе рипаат луѓето не
како мртовци да седат и од време на време headbang да даваат
Според мене најдобра атмосвера создадоа Паркети и
Fighting Windmills(малку луѓе и дожд али присутните пак беа расположени)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Никој не го прокоментира настапот на Hardfaced вчера ?
Охриѓаните растурија.
Прашина пред сцена , позади сцена , врз пиволенд облак.
Презентирањето на новиот материјал им помина одлично судејќи според реакциите на публиката. Бубњарот им ја растури дуплата папуча па мислам дека токму тоа беше тема на зборување помеѓу многу луѓе вчеравечер.
Морам да се пофалам дека се пробавме со ПараноиК на пиво на екс , и секако се знае кој тепаше.
Покрај тоа етно стејџот го посетив за време на Cock-Sick-O-логија и морам да се пожалам на мала посетеност на етно стејџот . Како и да е таму бар имаше скопско во ладна кригла а не во пластична чаша :) .

Г

Господ

Гостин
Мене искрено не ми се допаднаа Hardfaced не ми се допаѓа таков стил не
дека се лоши

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
За разлика од петокот ... вчера беше многу потапа ... поише гужва потапа бендови ... битно дегустирав 5-6 пива хаха. Според мене никој не напраи атмосфера како шо напраиа Atheist Rap и Psihomodo Pop! (какви луѓе имаше вчера во публика ... се шуткаа на чочекот на ферус коа го свиреа паркети!!!)
Кретени се шуткаа на днб...

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Како беше на Трјубјут ту ЕКВ? Имаше многу луѓе, фанови на ЕКВ?

Kajgana Shop

На врв Bottom