Progressive Rock

Од Progressive Rock слушам највише Oldfield прогресив

Mike Oldfield - Jungle Gardenia

и The Alan Parsons Project не се лоши

Оваа година прв пат почнав малку по малку да слушам прогресив рок тоест метал.
И сега по малку имам и проблем затоа што се навлеков на концепциски албуми и песни од 15 минути.
Апсолутно еден од најкомлпексните музички жанрови, и секако еден од најубавите. Од минатава недела почнав и Death да ги слушам, чии што последни албуми се мешавина на дет/прогресив...wow.

Али јебемлига, не може ова секој да слуша, или обожаваш или пљукаш по прогресивот.

Инаку се уште сум на популарните прогресивци, почнав со поркјупајн, па дрим театар, опет...гижо еднаш кингкримсон ми пушташе и тоа треба да преслушам, пинк флојд итн...има тука бајаги одлични работи.

Чат-пат забегува нешто и прог рок, оваа песна ми е една од најдобрите

Еве ви нешто што го открив неодамна. Музиката на Arzachel е прототип на психаделичниот прогресивен рок и вреди да се слушне почетокот на прогресив рок ерата.

Поздрав на сите прогресари на Каjгана - малку сме но не има!!!
Да не заборавиме и Emerson, Lake & Palmer

иам го чуено Azrachel - Azrachel , и прилично добра ствар, психоделија прог , ок е. ја псоледно добро нешто шо чув е Mar De Robles - Indígena, ногу интересен Jazz rock-fusion / Prog од Чиле.

Ozric tentacles...opeth и dt се вон конкуренција...

Ozric tentacles...opeth и dt се вон конкуренција...
ти како љубител на транс музика Ozric tentacles ти се ептен погодени :) супер се они, чу ли го последниот The Yumyum Tree? добар е .мене најпогоден ми е Spirals in Hyperspace. а пробај ги и Korai Öröm,слични на ozric се, можда ќе те бендисат. ако не си го чул Klaus Schulze ,одма мораш :) Он е татко на електрониката,добро еден од татковците :) .. неговата музика е посебна,progressive electronic/ambient/krautrock ..закон е. Zombi - исто јака работа, у стило на Tangerine Dream, progressive electronic ќе те бендиса, чуј го Spirit Animal албумот. Pete Namlook исто е закон..мора да го чуеш ...

Фала баба, ќе симнам обавезно :wink:

дали има фанови на Riverside тука? ја ги обожавам луѓето, праат Progressive metal/rock , Пољаци, имат 4 албуми сите се кој од кој поарен..

Еве еден добар symphonic progressive rock бенд. :)
Kotebel - Ouroboros [2009]

дали има фанови на Riverside тука? ја ги обожавам луѓето, праат Progressive metal/rock , Пољаци, имат 4 албуми сите се кој од кој поарен..

Еден другар ми пушти некои делови од Riverside, стварно одличен бенд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom