Темава е прогресив рок, не прогресив метал. :smir:никој од вас не ги слушаат Dream Theater, Queensryche или Symphony X?
Многу добро нешто...Бендов никој не го знае, а многу добро звучи.
Интересна група во секој случај. Не бев слушнал досега за нив. Некако ме потсеќаат на Hawkwind, со тоа саксофоните, рифовите, неразбирливите стихови и тие „вселенските звуци“.Еве уште нешто забегано, незнам колку се познати кај нас Gong - многу квалитетен психаделичен прог рок
Многу наликуваат на Hawkwind, си имаат такви Space моменти и овие...Интересна група во секој случај. Не бев слушнал досега за нив. Некако ме потсеќаат на Hawkwind, со тоа саксофоните, рифовите, неразбирливите стихови и тие „вселенските звуци“.
Патем, се зачленив на last.fm и сакам да те прашам нешто за страната, малце ми е нејасно. Со тоа програмчето он регистрира се што јас слушам преку WinAmp, добро, ама гледам можам да слушам нешто и директно од страната. Секаква музика можам да слушам на интернет, или само таа што ја слуша некој друг во моментот, или пак треба да е качена на интернет од некој за да функционира (како YouTube)? Дали вреди да си регистриран или не?