немој да ми каже некој дека сево ова е измислица слободно погледнете го сите забранетиот документарец на Чешката телевизја Отето Косово бомбардирањето на југославиа започна на 24 март 1999 чешка влегува во нато 12 дена порано на 12 март
Уште да ми кажеше и зашто е забранет тој документарец, и ќе ти поверував
Uloupene Kosovo инаку се вика оригиналот, и се ќе беше супер, само што некако кога ми викаш Антисрпскиот Тито ...ми доаѓа да повраќам од помислата, дека човекот кој го централизираше целиот комунизам во Србија...сета сила беше во Београд, а тој замисли, ги мразел.
Друга невистина е што тврдиш дека во Приштина имало факултет уште од времето на албански, а вистината е дека при крајот на 70тите Беколи се крв се избори за да се отвори факултетот, откако во протестите српската полиција малтретираше протестанти.
Ти измислувај си колку сакаш документарци, снимај си колку сакаш песни и спотови, но ништо не може да го промени фактот дека Албанци во Косово имало и ќе има, и никогаш тоа не било Српско. Како што цел балкан не бил ваш, па го окупиравте.
Со другите ви идеше малку полесно, во Македонија го донесовте Лазар, па ви веруваа некои дека сте "браќа" тие што не ви веруваа, ги палевте и ги тепавте. Во Косово имаше неколку такви што ги прошверцавте, па не поминаа убаво, и ајде сега, ќе пробаме друга тактика.
И да, тоа е ваша измислица, демек албанците се сепаратисти, и другите ќе ги замразат поради тоа, и сами против сите не можат...Епа гледаш дека можеме, вака или онака, сеуште не сте не преселиле, а нит имате муда и памет како. Го убивте и Азис Келменди во ЈНА, демек албанците убиваат срби, па немавте сведоци, па го натеравте Ризо Алибашич да излаже, па типот се "самоуби" ...
На балистите им наметнавте убиства и терор, а тие само беа пандан на комитите. Нејсе, Лазар Колишевски важно е херој, а овие другиве ќе се сепаратисти.
И ...лека полека, со секакви пароли, со секакви притисоци, измислици, убиства, и масовни гробници кај албанското население се влева омраза кон вас и секој нормален човек би сакал да живее без таков како тебе. Е тогаш кај нас се појавува желбата за природна Албанија, дека ти претходно сакаше да ме иселиш, убиеш, испотепаш. Затоа нека не ти е чудно мило српче. Си го баравте со боринче. Си го добивте.