Топ 100 ретардирани Facebook статуси, квизови, групи...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
И покрај тоа што не е за во темава, морам негде да пишам...

Некако неможе да ми се разјасни како мојата тригодишна братучетка која не знае ни да уклучи компјутер, има профил на ФејсБук. Дали јас трипам, или живеам во друг век, незнам, но едно е сигурно - светов оди во пропаст.

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
И покрај тоа што не е за во темава, морам негде да пишам...

Некако неможе да ми се разјасни како мојата тригодишна братучетка која не знае ни да уклучи компјутер, има профил на ФејсБук. Дали јас трипам, или живеам во друг век, незнам, но едно е сигурно - светов оди во пропаст.
те поддржувам во ова што го збориш...
... и после ќе видиш у френдс некој 20 годишен... Што се деси со времето кога игравме надвор. (ако некој се сеќава што значи „надвор“) :nesum:

извинете за оф топик али еве да надокнадам:
..ko je peEerverzan, taj zlo ne misli..:D ^^

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
те поддржувам во ова што го збориш...
... и после ќе видиш у френдс некој 20 годишен... Што се деси со времето кога игравме надвор. (ако некој се сеќава што значи „надвор“) :nesum:

извинете за оф топик али еве да надокнадам:
..ko je peEerverzan, taj zlo ne misli..:D ^^
Веќе видов.
Мене ич не ме боли за тоа дали некој губи време и се асоцијализира, негов/нејзин проблем, туку ме повредува фактот дека некој болен ум во слободно време се заебава со такви бедни работи и инволвира 3 ГОДИШНО ДЕТЕ!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.020
Видела жабата се потковува па дигнала и таа нога.
Тоа се дела на родители кои дознаа за интернет откако стана возможно да се купи компјутер за 15 илјади денари на 24 рати, и да се стави интернет дома за 500 денари.
Значи кај децата најголемо влијание има домашното воспитување.
Не знам кои ќе бидат последиците од сево ова што сега се случува, ама ќе дознаеме за 10тина години.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Тоа се дела на родители кои дознаа за интернет откако стана возможно да се купи компјутер за 15 илјади денари на 24 рати, и да се стави интернет дома за 500 денари.
Не е дело на родителот. Родителот не е ни информиран за тоа. Во тоа е и проблемот.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.020
Децата само ги имитираат постапките на своите родители. А тригодишно дете да искреира ФБ профил без знаење на родителот, не е возможно.

Еден мој колега има четиригодишен син. Меѓутоа детенцето на компјутер си пушта Болт (цртан филм) и Ејџ оф Емпај’рс (стратешка видео игра). Неговите родители и двајцата имаат преку 10 години стаж на интернет и знаат со кои содржини да го хранат своето дете.

Зошто Марко Чаласан не игра игри на компјутер? Затоа што неговите родители на време му кажале дека тоа е waste of time.

Него избегавме офтопик, темава требаше да биде за сеири и слично.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom