Топ 100 ретардирани Facebook статуси, квизови, групи...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И покрај тоа што не е за во темава, морам негде да пишам...

Некако неможе да ми се разјасни како мојата тригодишна братучетка која не знае ни да уклучи компјутер, има профил на ФејсБук. Дали јас трипам, или живеам во друг век, незнам, но едно е сигурно - светов оди во пропаст.

И покрај тоа што не е за во темава, морам негде да пишам...

Некако неможе да ми се разјасни како мојата тригодишна братучетка која не знае ни да уклучи компјутер, има профил на ФејсБук. Дали јас трипам, или живеам во друг век, незнам, но едно е сигурно - светов оди во пропаст.

те поддржувам во ова што го збориш...
... и после ќе видиш у френдс некој 20 годишен... Што се деси со времето кога игравме надвор. (ако некој се сеќава што значи „надвор“) :nesum:

извинете за оф топик али еве да надокнадам:
..ko je peEerverzan, taj zlo ne misli..:D ^^

те поддржувам во ова што го збориш...
... и после ќе видиш у френдс некој 20 годишен... Што се деси со времето кога игравме надвор. (ако некој се сеќава што значи „надвор“) :nesum:

извинете за оф топик али еве да надокнадам:
..ko je peEerverzan, taj zlo ne misli..:D ^^

Веќе видов.
Мене ич не ме боли за тоа дали некој губи време и се асоцијализира, негов/нејзин проблем, туку ме повредува фактот дека некој болен ум во слободно време се заебава со такви бедни работи и инволвира 3 ГОДИШНО ДЕТЕ!

Видела жабата се потковува па дигнала и таа нога.
Тоа се дела на родители кои дознаа за интернет откако стана возможно да се купи компјутер за 15 илјади денари на 24 рати, и да се стави интернет дома за 500 денари.
Значи кај децата најголемо влијание има домашното воспитување.
Не знам кои ќе бидат последиците од сево ова што сега се случува, ама ќе дознаеме за 10тина години.

Тоа се дела на родители кои дознаа за интернет откако стана возможно да се купи компјутер за 15 илјади денари на 24 рати, и да се стави интернет дома за 500 денари.

Не е дело на родителот. Родителот не е ни информиран за тоа. Во тоа е и проблемот.

Децата само ги имитираат постапките на своите родители. А тригодишно дете да искреира ФБ профил без знаење на родителот, не е возможно.

Еден мој колега има четиригодишен син. Меѓутоа детенцето на компјутер си пушта Болт (цртан филм) и Ејџ оф Емпај’рс (стратешка видео игра). Неговите родители и двајцата имаат преку 10 години стаж на интернет и знаат со кои содржини да го хранат своето дете.

Зошто Марко Чаласан не игра игри на компјутер? Затоа што неговите родители на време му кажале дека тоа е waste of time.

Него избегавме офтопик, темава требаше да биде за сеири и слично.

3264466_2157_625x625.jpg
Fail!
3264473_21c6_625x625.jpg
Fail!

и шлагот на тортата....

3264426_f09f_625x625.jpg

EPIC FAIL!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom