Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.445
E тако ти је бе мала моја, како шо мене ми е ќеф да те видам кај шо носиш аватар напишан на каталонски, така и тебе ти е мило шо актуелниот шампион во ЛШ и екипата која ти нанела многу мака последниве години изгуби во натпреварувањето меѓу четирите најдобри екипи во Европа, во кое е четири години по ред.

Па шта се мени тиче, само продолжете така :)
Баш добро ми стои, планирам да не го мењавам подолго време, а мило ми е и што ти е ќејф. :))))

На некој од тука не му е баш по ќејф, а не гледам причина зошто тоа би било така. :toe:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Па ја викам на почеток на сезона Реал и Барса да одиграат еден натпревар, па кој победи, нека ја земе уште тогаш титулата.

И лани Манчестер ми се чини немаа победа против тимовите од големата четворка, на крај земаа титула, и никој оваа сезона не мрчи како тоа Манчестер ја освоил титулата...
Е тука е момче иронијата. Истепан, издупен, убиен скоро на место, ти пак тврдиш дека си невин.

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2010/04/29/1901061/real-madrids-cristiano-ronaldo-i-want-to-win-a-title-this

Ваквите лиглиња, се само една врста на канибалисти, кои берат се, секаков смет, дури и најмногу и најлошо да бидат понижени.

Јас да сум како Реал Мадрид и неговите фанови (некои тоа и го прават), нема да гледам оваа година фудбал. Нема да се надевам, нема да сакам да се надевам.

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2010/04/29/1901108/finished-real-madrids-xabi-alonso-i-hope-our-fans-can

Еве ви Лексилиум, малце да оладите. :)

Оти за да го сторите тоа што Барселона го стори, освен лексилиум ќе ви треба и Вијагра.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Баш добро ми стои, планирам да не го мењавам подолго време, а мило ми е и што ти е ќејф. :))))

На некој од тука не му е баш по ќејф, а не гледам причина зошто тоа би било така. :toe:
Jaс стварно не разбирам зошто некому не би му бил по ќеиф... и дај боже да си го носиш што подолго.

Прво, бидејќи те сфаќам. Фрустрирачки е да се губи од Барса, особено дома, па ова е компензација за личните фрустрации многу повеќе од што е ситење на туѓата (ривалска) мака.

Второ, бидејќи во Каталонија Каталонскиот е прв јазик, па кастиљанскиот, па англискиот. Значи, ако навивач на екипа од Кастиља сака да го промовира Каталонскиот, јас немам ништо против.

Трето и најважно, бидејќи веројатно некој од вас ќе научи што значи унитарност на сите навивачи кога е во прашање клубот, ќе научи што значи оставање на кожа на терен, па ќе имаме далеку поинтересни Ел Класика во примера.

Се најубаво :smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Е тука е момче иронијата. Истепан, издупен, убиен скоро на место, ти пак тврдиш дека си невин.

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2010/04/29/1901061/real-madrids-cristiano-ronaldo-i-want-to-win-a-title-this

Ваквите лиглиња, се само една врста на канибалисти, кои берат се, секаков смет, дури и најмногу и најлошо да бидат понижени.

Јас да сум како Реал Мадрид и неговите фанови (некои тоа и го прават), нема да гледам оваа година фудбал. Нема да се надевам, нема да сакам да се надевам.

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2010/04/29/1901108/finished-real-madrids-xabi-alonso-i-hope-our-fans-can

Еве ви Лексилиум, малце да оладите. :)

Оти за да го сторите тоа што Барселона го стори, освен лексилиум ќе ви треба и Вијагра.
Бреј... си правите букмаркс вака баеѓи... и тоа од Goal...

Па Лига е ова бре, не е двобој. Се играат 38 натпревари, не само двата меѓусебни. Кој ќе игра добро цела сезона тој е шампион, а не тој што ги има добиено меѓусебните.

Точно тоа дека титулата знае да се реши токму во меѓусебниот дуел, баш затоа и во Шпанија после бодовите се гледа скорот во тој дуел а не гол разликата... дека другите се класи подоле.
Шо сеа да не сакате и бодови да не се гледаат, само дуелот.

Стварно ќе биде малце глупо после два порази од Барса да ја земеме титулата, но кога не знаете да сочувате предност, друг знае тоа да го искористи... :)

И за сликана... па и вака ништо не е јасно... подобро стави анимација или клип... вака може да е сликано секунда после контактот... една секунда порано може да се гледа дека му удира во рака....

M

mercenary

Гостин
Еј шо јајте лајна бе! За она штоБарселона го пишува во светската фудбалска историја, како визуелно, така теоретски, не постои екипа во светот што го сторила тоа во последните 15 години.
Фудбал гледам од 1994 година, навивач сум на Јувентус. Сум ги гледал како го дрмале светот, ама никогаш не биле како Барселона.

Не тропајте, и продолжете да сонувате за играта на Барселона. Барселона може да е спречена, но никогаш надиграна. Особено не од екипи со антиталентирани перформанси како Интер и Баерн (тука може и Реал Мадрид да се вброи, како медиумска екипа а не спорт-фудбалска).

Уживајте, нека дојде некој наредната година (Интер, Реал, Баерн, или кој било друг), нека изигра како Барселона после ќе праиме муабет. ;)

Засега сус (особено навивачите на Реал - изгубивте два пати, не е срамота да се надевате на титула кога два пати ве пердаши главниот конкурент(?)...).
Ај објасними ти мене, како интер прима 3 гола од Каљари?

Или како ја врви групата (истото важи и за Баерн), 89 и 90 минута Динамо Киев не можејќи да се (ем) надигра, (ем) победи (со триста маки, СРАМОТА).
Прв пост-До таму читав.Коа го видов "зголеменото",се ми стана јасно.
Втор пост-Ти си нашол да кажуваш како Интер примал 3 голови од Каљари(нема врска тоа што не примил)и како среќно ги тепале Динамо?Па вие среќни сте што примате само 3 од екипи како Удинезе,Палермо и останатите екипи од средина на таб...опс се извинувам,сепак се пред вас.Па глеам уште и Баерн си ги спомнал:vozbud: или заборави 1-4(или да не беше повеќе?) на вашиот беден,празен стадион?Уште да напишеше дека и Фулам игра анти-фудбал иако,како и Баерн,немаат никаква врска со Барселона,него само лечиш комплекси.

Извинете на офтопиков,фанови на Барса,само морав да му пишам на комплесираниот фан на Губентус.
Добро е за вас,барем ќе се отарасите од нив сега,ќе се префрлат во фан клуб Баерн.
Стварно ми е жал за фановите на Баерн кој ќе мораат да ги трпат Губенташите кој масивно ќе спамуваат во Фан клув Баерн.Плус може некој за Баерн ќе стане...:vozbud:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
И за сликана... па и вака ништо не е јасно... подобро стави анимација или клип... вака може да е сликано секунда после контактот... една секунда порано може да се гледа дека му удира во рака....
Шо е битно? :) Ќе видиш и клип, ќе се увериш, жими таквава :)

Шо е до мене, слободно земете ја Примера, доволно радост видов за годинава од двете Ел Класика :) За мене среќата е нешто што треба да се доживее, а не да ми раскажуваат...
:smir: <3

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Прв пост-До таму читав.Коа го видов "зголеменото",се ми стана јасно.
Втор пост-Ти си нашол да кажуваш како Интер примал 3 голови од Каљари(нема врска тоа што не примил)и како среќно ги тепале Динамо?Па вие среќни сте што примате само 3 од екипи како Удинезе,Палермо и останатите екипи од средина на таб...опс се извинувам,сепак се пред вас.Па глеам уште и Баерн си ги спомнал:vozbud: или заборави 1-4(или да не беше повеќе?) на вашиот беден,празен стадион?Уште да напишеше дека и Фулам игра анти-фудбал иако,како и Баерн,немаат никаква врска со Барселона,него само лечиш комплекси.

Извинете на офтопиков,фанови на Барса,само морав да му пишам на комплесираниот фан на Губентус.
Добро е за вас,барем ќе се отарасите од нив сега,ќе се префрлат во фан клуб Баерн.
Стварно ми е жал за фановите на Баерн кој ќе мораат да ги трпат Губенташите кој масивно ќе спамуваат во Фан клув Баерн.Плус може некој за Баерн ќе стане...:vozbud:
Оф оф, море, петрафиљ, Интер, нека залечи душа, после 60 години, ви се даде лексилиум, да си почините малце, во бедрата на светскиот фудбал, каде имплиците бевте и вие замешани, во елиминација на тој Губентус како што го нарекуваш, и малце сега да си залечите... Оти од куп на УЕФА не бевте мрднати.

Јас не водам црна кампања, медиумска, да идам и да ви киснам во вашиот фан клуб, пошо не заслужувате. Барселона овие три-четири години ги заслужија моите симпатии, и си делам лаф муабет со нив.

Значи, терајте дур трај, оти ко ќе се врати Мачката глувците (т.е. вие) моментално што чочек по маси играат, ќе ги снема по дупките.

B

Beck's

Гостин
znaci i nekoi navivaci na Real so mislev deka imaat troska pamet,sea veke sum siguren deka site se edna sorta.Vikat aj da igrame 2 megusebni dueli,nema potreba i vaka pak ste vtori,a moze i taka da puknete od radost kako Guti pri pobedata nad (citaj) Zaragoza,a nie da si uzivame na golovite na Messi,Pedro,Henry,Pique na 4/4 megusebni.Moze isto da uzivate na neverojtnata tradicija 1/8 CL,a nie moze da uzivame na 2 tituli za 4 god vo CL.A toa sto ste pateticni ne treba da se cudi nikoj,zasto??od ednostavni pricini(citaj spomnav u postot)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Имавме подобри и поизгледни шанси, заслуживме ние да одиме во финале со нашиот тотал - фудбал, а не нивното катанаџо, но барем следниот пат кога ќе има финале во Мадрид, ние ќе бидеме таму !
(пробувам да се ставам во кожата на играчите на барса, онаа која ја оставија по теренот):helou:

Во твоите постови во фан клубов се гледаат твоите фрустрации, комплекси. Не ти е лесно, али утеха барај кај чичко Перез, тука не. ! .

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
@Serpico

Ајде братче не само да се вадиш со раката, било небило, види ја и сликава гледам ја немаш видено. Колку да стој во архива не за друго

:tv:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Кога се смирија страстите и мршојадите се откачија од темава (мање више), сакам да пишам нешто повеќе за вчера и за сезонава.

1. Цело лето зборев дека Ибрахимович не и е потребен на Барса, дека не сакам да дојде во тимот и дека е многу подобро да се оди по Виља (ако веќе беа решени да го менуваат Ето). Тогаш 90% од фановите тука беа контра мене и го величеа Ибракадабра, играч кој никогаш не ми се допаѓал (иако е факт дека во Интер беше главен играч).

2. Пеп го сакаше Ибра и го доби. Затоа не ми е јасно зашто вчера го извади уште во 63 минута? Факт е дека беше дрво, но кога веќе си дал толку пари за него и ти е главен напаѓач, остај го до крај во вакви дуели. Башка бункер може да се пробие преку прекин или слично, а без него дефинитивно веќе немаше кој да скока на такви топки.

3. Влегува Хефрен, а Анри со толку искуство во нозе не? Не ми беше јасен овој потег.

4. Во иднина Пеп или кој и да е тренер на Барса, мора да сфати дека во вакви нокаут натпревари, не можеш секогаш да играш атрактивно и офанзивно. Можеби попаметно ќе беше во МИлано да почнеше позатворено. Знам дека Барса секога ја красел отворен фудбал, но некогаш мора да се жртвува тоа, ако се посакува резултат.

5. Уште лани по дуелот со Челзи, кажав дека според мене Пеп нема најдено ефикасна тактика против тимови што играат пресинг, одбрана во 2 реда, и одат на физички контакти. Двата дуели со Челзи тогаш, 2та дуели со Интер годинава, дуелот со Реал на Кам Ноу се доказ. Поседот е секогаш тука, но шанси многу тешко се прават. Факт е дека во оваа измината година, Пеп не смисли противигра за ваквиот стил.

Се на се, доколку се одбрани титулата во Примера ова според мене ќе биде успешна сезона. Доколку се изгуби и таа титула, сезоната ќе биде релативно неуспешна и ќе се чекаат засилувања на лето.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
@Serpico

Ајде братче не само да се вадиш со раката, било небило, види ја и сликава гледам ја немаш видено. Колку да стој во архива не за друго

:tv:
Да не ти одговорам ко шо заслужвиш...

Ја видов сликата и постирав веќе на ФК Интер. Ако имаш малку појма од нацртна геометрија (јас имам 10-ка) и малку логика (тука не се трудам да ти барам оценка), нема да ја клајш сликава. Ак ти текнит зш, ќе си го исечам на 18 парчиња по сантим, на медаљони.

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Живи патетики сте еееејјјјј не ми се верува колку луѓе има без живот...Мадридовци вие сте за жива греота, се радувате на комшијата козата ако му умре и од вас утре задутре луѓе ќе биде?!?! Малограѓански работи колку ти душа сака се натпреваруваат кој поголем идиот е ц ц ц. Вие сте стварно без мозок порадо вакви како вас веќе и не доаѓам на форумов...Дојде ред најбедните навивачи да се радуваат на наш неуспех, Интераши и Мадридисти :tapp::tapp:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Да да, најбедните ај за Интер не зборам ќе испадне дека сум пристрасен бидејќи навивам за нив. Ама за Реал најде да збориш? лоши навивачи, зашто се лоши заради мислењето на стотината на форумов?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom