Босна и Херцеговина се распаѓа... 2 дел.

Член од
5 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Hm ajde nekoj neka mi kaze barem edna vojna sto ja ima dobieno Srbija ili Bugarija vo poslednite 100 godini?Se luzeri ste wee komsiii a samo znaete da solite pamet na nas Makedoncite koi sme izdrzile premnogu porobuvanja i sepak sme opstoile na nekoj nacin.I sekoj koj sto ke kaze delba na Makedonija moze da si ja stavi lackata na vrat i da se obese.

Може јас да пробам?
Првото српско востание 1804-1813
Второто српско востание 1815. после кого доаѓа до формирање на Кнежевството Србија и ослободување од турската окупација. Кралството Србија својата независност незванично ја стекна 1867. а званично на Берлинскиот конгрес 1878. година.

Една од најзначајните била Церската битка во Првата Светска војна. Тоа била првата победа на сојузниците во Првата Светска војна. Тоа е една. Да не го спомнувам доприносот на Србија во Втората Светска војна а ако продожиме назад во историјата ќе дојдеме до царот Душан.

Албанија сосема случајно доби независност 1912. година.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Може јас да пробам?
Второто српско востание 1815. после кого доаѓа до формирање на Кнежевството Србија и ослободување од турската окупација. Кралството Србија својата независност незванично ја стекна 1867. а званично на Берлинскиот конгрес 1878. година.

Една од најзначајните била Церската битка во Првата Светска војна. Тоа била првата победа на сојузниците во Првата Светска војна. Тоа е една. Да не го спомнувам доприносот на Србија во Втората Светска војна а ако продожиме назад во историјата ќе дојдеме до царот Душан.

Кој ти кажа бре паметно момченце дека сосема случајно доби независност?

Исто не е и со Македонија?

Гледам се фураш по темава како прле пред магарица, гледам рипаш, скокаш, нешто не си задоволен од светската глобална политика, па некој нешто ќе враќал, па ќе сакал да врати па ова, па она...

Македонија ќе ги врати Егеј и Пирин, или и овој дел ќе го загуби што го има? Кога сме веќе кај делењата, а ако сакаш, ќе се кладиме ја и ти додека сме живи, ја имам 24 години, ти колку сакаш имај, дека Косово никад више у свијет нема да биде во границите на Србија, туку за неколку години ФЕДЕРАЦИЈА REPUBLIKA E SHQIPERIS.

BTW, коа ние албанците им правевме држави на соседите, некои си ги пукаа чмаревите сами со себеси.

Кладбата важи? Док смо живи и здрави!?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
. Да не го спомнувам доприносот на Србија во Втората Светска војна а ако продожиме назад во историјата ќе дојдеме до царот Душан.
Ете го проблемот.Гледаш?Каква ароганција во болдираното.Придонесот на Србија?А Хрватска?Црнагора?БИХ?Македонија?Мислам безвезе тотално.Дај те молам сврти се околу себе.Не се врти се околу Србија.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ете го проблемот.Гледаш?Каква ароганција во болдираното.Придонесот на Србија?А Хрватска?Црнагора?БИХ?Македонија?Мислам безвезе тотално.Дај те молам сврти се околу себе.Не се врти се околу Србија.
Знаеш како ќе звучи најдобро...

ПРИДОНЕСОТ НА СРБИЈА ВО РАСПАРЧУВАЊЕТО НА ЖИВОТО ТЕЛО НА МАКЕДОНИЈА!

Sexy наслов, у секој случај. Србизмите се неодминливи, поради љубовта и желбата према Србија.

Од Цар Душан па навака, Србите секаде биле сепаратисти, грабачи и најлошо од се ПРЕДАВНИЦИ(Косовско Поле 1389).

Ама побрзо на Србин ќе му го кажеш овоа и ќе те сфати, него на Македонец кој ги сака Србите повеќе од себеси.

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Може јас да пробам?

Ti si ili nepismen ili se pravis.Poslednite 100 godini ne se vo 1800ta godina
.
Car Dusan ti e pred 7,8 veka.A za turcite nemoze da kazes deka bila nekakva vojna zatoa sto otomanskata imperija oslabena od rusko turskata vojna bila prinudena na povlekuvanje.Za cerskata bitka si tuka negde vo pravo no ne ja vodela vojnata sama tuku bila podrzana od poveke sojuznici.Nesto slicno vazi i za vtora svetksa vojna kade sto i tuka Germanija bila prinudena na povlekuvanje.Zar mislis deka Da bi Germanija so cela taa moderna voena mehanizacija bi izgubila od Srbija?Cela Yugoslavija bese sramnata za 10 dena od strana na Germanija a ti mi zboris za nekakva pobeda.Neznam zosto ja spomna tuka Albanija i da znaes ne e nisto slucajno.Zosto Makedonija slucajno ne dobi nezavisnost posle balkanskite vojni?Site znaat poradi sto nastaanaa balkansite vojni.Za sto osven za prigrabruvanje na teritorii na Makedonija koja bila pod nemilosrdna okupacija od strana na Turcija 5 veka i ne bila vo nikakva sostojba da se odbrani ili da kaze nesto protiv ovaa podelba.Pa sakajte gi posle srbive i zemajte pasosi od bugarite za grcite veke i ne mi se zboruva.

Totalno se soglasuvam so postovite na Picaso i Heidrich

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Кој ти кажа бре паметно момченце дека сосема случајно доби независност?

Исто не е и со Македонија?

Гледам се фураш по темава како прле пред магарица, гледам рипаш, скокаш, нешто не си задоволен од светската глобална политика, па некој нешто ќе враќал, па ќе сакал да врати па ова, па она...

Македонија ќе ги врати Егеј и Пирин, или и овој дел ќе го загуби што го има? Кога сме веќе кај делењата, а ако сакаш, ќе се кладиме ја и ти додека сме живи, ја имам 24 години, ти колку сакаш имај, дека Косово никад више у свијет нема да биде во границите на Србија, туку за неколку години ФЕДЕРАЦИЈА REPUBLIKA E SHQIPERIS.

BTW, коа ние албанците им правевме држави на соседите, некои си ги пукаа чмаревите сами со себеси.

Кладбата важи? Док смо живи и здрави!?
Зависи кој дел.Косово целосно сигурно нема да биде.НАјверојатно ќе се подели,северниот дел околу 15% на Србија,а остатокот кон Албанија или кој Федерација Republika e shqiperis.

Koja e temata za BIH ili za Srbija i Albanija???
За БиХ,ама некои очигледно ја свретеа кон Косово.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Знаеш како ќе звучи најдобро...

ПРИДОНЕСОТ НА СРБИЈА ВО РАСПАРЧУВАЊЕТО НА ЖИВОТО ТЕЛО НА МАКЕДОНИЈА!

Sexy наслов, у секој случај. Србизмите се неодминливи, поради љубовта и желбата према Србија.

Од Цар Душан па навака, Србите секаде биле сепаратисти, грабачи и најлошо од се ПРЕДАВНИЦИ(Косовско Поле 1389).

Ама побрзо на Србин ќе му го кажеш овоа и ќе те сфати, него на Македонец кој ги сака Србите повеќе од себеси.
тоа може да го каже секој но не и албанец бугарин или грк.

Албанија да е секаде каде што има Албанци,тоа го сакате вие.

косово да биде албанско затоа што Скендербег кога умирал пружил рака кон косово но албанците може да сањаат дека скендербег е албанец.

Ниеден македонец не ја сака србија повеќе од македонија.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
И така дргаги гледачи како што може да приметите и на повеќе теми овдека,Македонија за жал е бојното поле каде ке се бие новата битка за Косово.Се надевам веќе ќе добијам одговорнаскоро,оти живо ме интересира,дали питенкантропусот бил Србин или Албанец.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
И така дргаги гледачи како што може да приметите и на повеќе теми овдека,Македонија за жал е бојното поле каде ке се бие новата битка за Косово.Се надевам веќе ќе добијам одговорнаскоро,оти живо ме интересира,дали питенкантропусот бил Србин или Албанец.
Сите предци на Георгија Кастриот имаат македонско потекло.
Неговите предци се знаат за девет колена наназад.
Тоа биле:
Константин (1176),
Бране (1233),
Јоан (1261),
Константин (1279),
Бранислав (Бранила 1307),
Павле (1332),
Никола (1354),
Иван (1383) и
Георгија (1405).

Татко му на Георгија, кнезот Иван Кастриот, во бракот со Воислава, ќерка на кнезот Бранислав од с. Градец, Тетовско, имал четири сина: Репош, Станислав, Константин и Георгија; и четири ќерки: Марија, Елена (Јела), Ангелина и Мамица.
Тие биле мажени за видни личности во тоа време, кои по потекло биле Македонци, Срби и Црногорци, војводи и грофови.
Марија била мажена за кнезот Степан Черноевич, Елена за Теодор Јоан, Ангелина за Степан Јуревич Балшич, а Мамица за Карло Музак -Топија.
Еден од синовите на Константин, на пример, покрај роденото име Лазар, имал и прекар Славјанин, со што веројатно сакал да го изрази своето народносно потекло.

и една песна..
Сон сонила Воислава кралица,
сон сонила, от сон се исплашила,
ми родила бела лута змија,
со крилјата Епир покривала,
со главата Цариград допирала.
Како змија глава ми вртела,
таке живи Турци ми г’лтала..!
Проговори Иван Кастриота:
"Воиславо моја кротка жено,
ми кажуваш шо сон си сонила,
си родила бела лута змија...!
Радви ми се, Славо, весели се,
ќа ми родиш голема јунака,
голема јунака, јунак над јунаци,
ќа погубит клети Османлији,
силни паши, аги и везири,
ќа растерат погани султани...".

србин сум ,не сум ни албанец ни грк ни татар да крадам историја,Скендербег е македонец!

Член од
5 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Како можат да имаат македонско потекло кога тогаш со Албанија владееле Срби?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
тоа може да го каже секој но не и албанец бугарин или грк.

Албанија да е секаде каде што има Албанци,тоа го сакате вие.

косово да биде албанско затоа што Скендербег кога умирал пружил рака кон косово но албанците може да сањаат дека скендербег е албанец.

Ниеден македонец не ја сака србија повеќе од македонија.
Сал Србин(идјот), може овака да упаѓа по теми и да им еба матер на вакви теми, секако фрустриран од страна на Шќиптарите и нивните амбиции за Republika Federale e Shqiperise.

Епа севрусе, маделижачи сте биле и ште бидете, а најлошо од се сте биле и предавници, затоа Косово никад не било, а и никад нема да биде ваше. Гледам се расфрлаш со некакви историјати и фрагментации на историјати, и со тоа сакаш да придобиеш Маќедонци, ама забораи дека и Маќедонциве сега не ве сакет многу оти газето му го дадовте на Гркот, и врти сучи пак на мојот ќе дојдиш и ќе го цицниш.

Босна, онаму каде што вашите идиоти владетели масакрираа два милиони монофизити, ај ти глуп си не знаеш што се монофизити ќе ти кажам поинаку, БОГОМИЛИ, на чело со таа ваша кривослава религија, не го пуштивте гој ЃОРЃИ КАСТРИОТ и не му помогнавте него, туку ќерките ваши им ги дававте на "сечените" по хареми да ви ги тртат косооките Цариградски, со помош на Русија го зедовте Косово(ја распарчивте Албанија), ја распарчивте Македонија, масакриравте илјадници и илјадници во Хрватска, Босна, Косово, Македонија(за време на балкански војни итн.), се ова територии каде никад не серел вашиот газ...

Знаеш најмногу ви го сакам овоа... Што се крстите на овој човек...

Србите се крстат на Албанец! Браво! :drk:

Зависи кој дел.Косово целосно сигурно нема да биде.НАјверојатно ќе се подели,северниот дел околу 15% на Србија,а остатокот кон Албанија или кој Федерација Republika e shqiperis.
Ако се подели Косово, ќе се дели и Србија, и Македонија место 5 комшилуци, ќе има 3, т.е. Грција, Бугари и Republika Federale e Shqiperise. (Прешево, Медвеѓај и Бујановац)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ако се подели Косово, ќе се дели и Србија, и Македонија место 5 комшилуци, ќе има 3, т.е. Грција, Бугари и Republika Federale e Shqiperise. (Прешево, Медвеѓај и Бујановац)
Абе гледај Косово,како функционална држава никогаш нема да го има,а србите на север да бидат од Албанија исто никогаш,така да поделба ќе следи.А за Прешево,ако по некоја случајност успеете да си го добиете,(што не верувам) ние пак ќе си имаме граница со Србија,мала ама сепак ќе си имаме.

Bosna e temava, neli???!!! Ja elajte nazad na nea ok!
Е да,али ова отиде предалеку со Косово.
дај кажи ти што мислиш за евентуален распад на БиХ.Јас веќе 100 пати кажав,ама овде само за Косово ти реплицираат.

B

Borg_Drone

Гостин
Тоа е една. Да не го спомнувам доприносот на Србија во Втората Светска војна а ако продожиме назад во историјата ќе дојдеме до царот Душан.

Темава не е за Србија и нејзиниот "допринос" кон Македонија во WW2, но не можев веќе да се воздржам.Ние сме тие кои им ја ослободија државата во таа војна, ние како народ им ја ослободивме нивната држава.А ако се вратиме едно 15 години поназад, ќе видиш тогаш каков придонес давала Србија.Колонизација, па малтретирање на македонски ученици по училиштата, казни за оние кои носеле качкети (зошто кај Србите качкетот се сметал за бугарски) и.т.н.

Kajgana Shop

На врв Bottom