Босна и Херцеговина се распаѓа... 2 дел.

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
имаше и 4 етникуми, ама тие босанци-југословени , што не беа радикално религиозни ги уништија
Моето потекло од таткова страна е баш од Велика Кладуша, од каде постирала бијонсе видео. Под капа на Фикрет Абдиќ, кој ми е и роднина бтв, Босанците од таму војуваат против лојалните на Алија Изетбеговиќ и Сараево, и одржуваат блиски врски со Србите и Хрватите и нивните покраини - републики, а и самите прогласуваат покраина, односно независност. Чичко ми, на татко ми брат, е убиен од "неговите" , односно единиците предводени од Насер Ориќ. Иако декларирани Босанци - никогаш Бошњаци, во Велика Кладуша се јаде свинско, се пече многу убава сливова ракија и слично. Убаво гратче, под австроунгарско влијание очигледно во архитектурата. После војната татко ми немаше добро мислење и не ги сакаше посебно Србите, па ни Хрватите, иако мајка ми пола е Србинка, пола Македонка, и криво ми е што не можев со него да разговарам отворено за тие работи, а добро го знаеше мојот став за Муслиманите - читај лошо мислење за нив.

Значи, Босна, посебно тој дел кај Цазинска Краина ( види цазинска побуна за време Југославија 50тите ) е каша попара. Турците ршум направиле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom