Football Manager 2010

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.328
Поени од реакции
46.943
Пак ке кажам, имајте во предвид дека играм со долари, не со евра :) Понудите никогаш не ги пумпам, секога нудам прво иста сума ко што чини и играчот ( знам дека нема да ми прифатат ) па накачувам по 2-3 милиони се до онаа сума која они ке ја побараат, па тогаш од истата намалувам 5-10 милиони евра и на крај наоѓам некоја златна средина.

Евро > Долар, затоа може ви се гледаат сумиве како големи.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
аа да, не видов валутата напред...

30 мил. евра = 42.5 мил. долари

29 си го зел, дури и помалце..

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Џеко го земав од проста причина што немав шо да праам со парите :), па ај, за прв пут у играва да го испробам. Башка, имав конкуренција па понудив највисока сума за да ми прифатат само мене понуда, вака со повеќе прифатени понуди ке треба и подобар договор да дадам и да цицам буџет за џабе.
Него, ти најверојатно играш со евра, ја со долари, затоа може повисока ти се гледа понудата. :)

Иначе Дефо е оној кој гази кај мене 2 години, па уз него, Палошки и Ленон немав потреба од уште една класа која ке морам да ја играм во прв тим али ај ...

Дефо првата година од 32 меча во ПЛ даде 27 голови и имаше 22 асистенции :|, втората од 34 натпревари, даде 30 голови и имаше 11 асистенции, машинерија.
Него, има 28 години, а на 29 мислам дека ми е последниот воз за правење пари со него, моментлано чини за жал, дури и несватливо за мене по 2 феноменални сезони, 11 милиони долари, што значи ке можам да ќарам '' само '' 20 милиони, или 25-30 преку сила, во случај да тера со ова темпо и третава сезона, ке гледам да го шитнам над 26 милиони зашто за толку е и купен.
Е да, не заглеав дека е долари... моја грешка. :smir:

Како и да е, добар е Џеко, и 40 мил евра да би дал, ќе ти се исплателе. Јас со Јуве, Амаури го играв како сам шпиц во формација 4-2-3-1, позади него Џовинко, Диего и Рибери, Мело и Маркисио зад нив. Човекот даваше по 30 гола у сезона, али почна да слабее. Почнав да преговарам со Пато како негова замена, арно ама пропаднаа преговорие. Како сигурна алтернатива го зедов Солдадо, доста ефтино рака на срце, 18 милиони евра. Го купив онака, како бекап на Амаури, да чека шанса од клупа. Пошо на крај од преоден рок, касно беше да почнуам преговори со ѕвезда од ранкот на Пато, и отидов на сигурна варијатна во името на Солдадо. Изненадувачки, човекот ми гази првава сезона, 29 гола во 27 меча. Кога ќе го поправам другиот РС, ќе ставам и слики, и од него, и од некои други проспекти, трансфери, достигнувања итн... :wink:
абе и ја го земав Гуркоф за 7 мил.
три пути повреден по 3 месеци, атрибути никакви...
Го капарисав и ја Гуркуф на босман, ќе ми дојде на лето, баш да видам како ќе се покаже. Кај мене има супер атрибути, очекувам да биде трансфер на летото. :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

:cuc:
Џерард+Торес+Гуркуф=Ебење

Lovec

http://trophymanager.com/
Член од
14 февруари 2010
Мислења
65
Поени од реакции
1
абе игра ли некој во маќедонскава лига јас почнав со работничќи и се пласивар во групната фаза во УЕФА купот па и изборив пласман моментално 2 сум го тепав динамо букурест и херенвен 2пати и имам веке пласман а изгубив од бенфика и моментално го продав савич за 2.2 мил мислам дека не е лошо бидејќи несакаше да подпише нов довое ме изнервира и го ситнав толку потразив толку ми дадоа баш сакам да знам дали и друг се има пласирано и ако игра со работничќи со што постава игра а мене многу ме вади и бабуновски супер асистент

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Ај ако игра некој у англија ако може да ми каже колку плата зима Величе Шумуликовски во Престон . Фала однапред

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.328
Поени од реакции
46.943
Ај ако игра некој у англија ако може да ми каже колку плата зима Величе Шумуликовски во Престон . Фала однапред
8.250 $ неделно.

Време му е на Ферги за пензија. :)

И овие дома ги издоминирав третава сезона

Дефо до сега, 10 меча во ПЛ 14 голови, 3 меча во ЛШ 8 голови, се на се 15 меча 22 гола :|, 12 коло во Англија, 43 постигнати голови од тимот, пак очигледно ке надминам 100ка на крај.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.934
Поени од реакции
30.922
Alan Dzagoev igra FM :vozbud:

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
абе игра ли некој во маќедонскава лига јас почнав со работничќи и се пласивар во групната фаза во УЕФА купот па и изборив пласман моментално 2 сум го тепав динамо букурест и херенвен 2пати и имам веке пласман а изгубив од бенфика и моментално го продав савич за 2.2 мил мислам дека не е лошо бидејќи несакаше да подпише нов довое ме изнервира и го ситнав толку потразив толку ми дадоа баш сакам да знам дали и друг се има пласирано и ако игра со работничќи со што постава игра а мене многу ме вади и бабуновски супер асистент
Во кој фолдер требит да го стам фајлон за македонска лига?

Lovec

http://trophymanager.com/
Член од
14 февруари 2010
Мислења
65
Поени од реакции
1
во едитор дата јас го ставив и супер иде али несто почна да забавува на пр кога сум во играва и кога излезам за да одам пак лоад се чека многу време а да излезам на цело и пак да влезам пак си е океј може ли некој да ми помогне ако е запознаен со тоа или пак ако веќе страдал:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.328
Поени од реакции
46.943
daj pomos kako da instal?
Напрај mount image со Daemon Tools на тој фајлот од 2 гига и терај нормална инсталација, офлајн нормално, не via steam.

Иначе, чуда се дешаваат со Тотенхем третава сезона, освоив ПЛ и освоив ЛШ .

Eве ја табелата :

Kaко што приметувате, пак маестрално во нападот, дури 120 голови, Дефо прв стрелец иако изигра се на се 25 натпревари во ПЛ, постигна 33 голови.
Титулава добива на тежина зашто во 28мо коло, по поразот од Ливерпул гости, Ливерпул имаа позитива од 9 бодови пред мене, а во 35то коло го доживеаа и првиот пораз во сезоната, со Челзи дома, веднаш потоа изгубија и од Сити дома по што во 37мо коло направив разлика од 4 бода и ја осигурав титулата. :)

Eве го и тимот на сезоната :

За ЛШ имам низа фантазија од резултати, во група со Реал, Марсеј и CSKA имав 6 од 6, вчера ставив слика од првиот меч со Реал дома 3-1, гости ги тепав 2-3. Во 1/8 финале гости со Шахтјор 1-2, дома 5-0 ( 5 гола Џеко ), после следи Ливерпул, направив страшна грешка т.е. заборавив дека Гудучини ми е на гол па на полувреме губев 2-0 во прв меч гости, второ пресврт и 2-4 :), дома ги тепав 3-1. Следат Интер гости во полуфинале прв меч, на 0-2 им исклучија играч, направив 0-4, не местев твикови за нивни промени у тактика со оглед дека имав играч повеќе, стигнаа за чудо до 2-4, имаа и статива и веднаш следен напад Дефо за 2-5, и следи чуден меч дома и једини пораз во ЛШ и воопшто единствен меч кога не тепав, изгубив 0-2 иако имаа играч помалце на терен, на 0-2 израмнети сили, во статистика ги убив али се деси моментот супер Цезар.
Финалево со слика ке ви го доловам :), Grande Ibra :

Со оглед дека освоив Се што можам да освојам ( освен Светско Клупско ) може максимум уште една сезона ке терам со Тотенхем па после у план ми е Палермо у прва сезона да ги правам шампиони на Италија а од втора веќе да имам и тим за трофеј во ЛШ.

п.с. Куповите во Англија ги играв со асистентот, на holiday mode одев и увек му давав втор тим па и затоа немам некој успех таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom