Football Manager 2010

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Наместени се така, ги наместив. Ама пак почнува со натпреварот да го гледам. Друго решение? :)

Каде може да најдам Facepack за сите играчи од премиер лигата ?
Во Preferences ќе го одштиклираш Enable 3D match cameras...

Него после една сезона, сега нареднава на сите тимови им ги снема првите дресови. И кај вас е така или нешто кај мене се заеба?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Него после една сезона, сега нареднава на сите тимови им ги снема првите дресови. И кај вас е така или нешто кај мене се заеба?
кај мене е ок тоа...

него играм со Шахтјор (украинска лига нормално) и кога почнав лигата дозволуваше 7 не европски играчи во прва постава, после 2 год дозволено е само 5, односно 7,6 па сега 5... и во други првенства е вака или само украинсково?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

Гледајте листа на стрелци по само едно коло...ебате роботите. Уште Руни им фали и туто-комплето. Претерале со некои играчи на играва, Руни прошлата сезона на секоја утакмица по 2-3 гола даваше, да ти се одигра...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392

Гледајте листа на стрелци по само едно коло...ебате роботите. Уште Руни им фали и туто-комплето. Претерале со некои играчи на играва, Руни прошлата сезона на секоја утакмица по 2-3 гола даваше, да ти се одигра...
Од секогаш тоа ме нервирало на играва,едноставно некои играчи се роботи,по 2-3 гола по утакмица.Или исто ме нервира што кога со послаба екипа играш против појака,колку и да имаш шанси и подобро да играш,мораш да изгубиш, секогаш мој играч прави пенал или пак голманот се дрибла пред гол и му ја одзимаат или некои други глупави грешки.:tapp:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.530
Од секогаш тоа ме нервирало на играва,едноставно некои играчи се роботи,по 2-3 гола по утакмица.Или исто ме нервира што кога со послаба екипа играш против појака,колку и да имаш шанси и подобро да играш,мораш да изгубиш, секогаш мој играч прави пенал или пак голманот се дрибла пред гол и му ја одзимаат или некои други глупави грешки.:tapp:
Да, исто еве јас играм со Сандерленд, и од големата четворка имам само една победа против Арсенал, и по една нерешена со Ливерпул и Манчестер. Друго се порази, а во натпреварот имам скоро исто удари и ист посед на топка колку нив.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Спремете си добра тактика, без добра тактика џабе и играчи и се.
Предлагам една тактика за домашни, друга за натпревари на гостински. И дајте и време на формацијата, со тек на време и со добар тренинг ќе станите непобедливи. :)

Кога менаџирате мал тим, против големи тимови играјте само на контри и со затворени формации, друго се ви е залудно. Пф овој топла вода измисли. :)
И друго, што подефинирана ви е формацијата(посебни улоги, шеми за напад, шеми за одбрана, target man, playmaker, задржувања на топки) тоа поголеми ви се шансите општо... шанса за гол. итн

И ќе заборавев, не се залетувајте на wonderkid-овите од минатите верзии. Уништени се, не само тие туку и многу од денешниве ѕвезди во фудбалот. Пазете на Huntelaаr-овци. :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Бидејќи ме избркаа од Валенсија :)):)), почнав нова со Тотенхем. Еве ми го и тимот:

Прошлата сезона завршив 6-то, а оваа сезона по 3 кола сум на 15-то место :/ Ај ваљда ќе се стабилизирам.

Иначе за централни дефанзивци би ви ги препорачал Басонг и Досон. Значи какви играчи...боли глава. Басонг може да игра и лев бек.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.911
Поени од реакции
11.671
Предлагам една тактика за домашни, друга за натпревари на гостински. И дајте и време на формацијата, со тек на време и со добар тренинг ќе станите непобедливи. :)
Да да, најбитното е ова.
Инаку си играм стандард со моите Јунајтед, 4-1-1-2-2 со таргет мен Бербатов, Модрич плејмејкер по крило, Андерсон и Дероси тепачи во средина, Валенсија крило класично и Руни дефанзивен напаѓач, одбраната не ја мењам 3 сезони за ништо, покољ прават...
Btw ако има некој да ми препорача асален класа ДЦ, освен Тери :icon_lol:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.530

What a Game ! 3 гола во судиско продолжение. :vozbud:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Да да, најбитното е ова.
Инаку си играм стандард со моите Јунајтед, 4-1-1-2-2 со таргет мен Бербатов, Модрич плејмејкер по крило, Андерсон и Дероси тепачи во средина, Валенсија крило класично и Руни дефанзивен напаѓач, одбраната не ја мењам 3 сезони за ништо, покољ прават...
a kako funksionira defanzivniot napagjac...dali toa znaci deka poveke se zalaga za povrzuvanje na igrata vo napadot?

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Да да, најбитното е ова.
Отаменди е миљи пред било кој друг дефанзивец на играта. И да Тери е просечен на играта(180).
Еве го кај мене во сезоната 2015/16 со 190 overall, а има потенцијал 192

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
абе шо е работава што не ми ги прикажува утакмиците у ЛШ иако не сум учесник?
на ФМ 09 си даваше све и ЛШ и Супер куп и домашен Супер куп и Светски клупски куп... овде ништо, а све ми е штиклирано во Game Status како и на старата... шо е работава незнам :toe:

и глеам овој Отаменди го правите многу јак... не викам дека е лош али пробајте со Мамаду Шако од ПСЖ... животиња е типот!!!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Моиве „јадни“ Стоук не смејат да дадат гол против тим од големата 4,а дефанзивците и голманот буквално се губат на тие натпревари и им ја даваат топката во нозе.:tapp:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.911
Поени од реакции
11.671
a kako funksionira defanzivniot napagjac...dali toa znaci deka poveke se zalaga za povrzuvanje na igrata vo napadot?
Улога измислена за Руни, Тевез, и уште 2-3ца играчи...задача да се поткрепа на тимот на моменти кога се бранат, одма да ја земат топката и да ја префрлат на другата половина, да падне гол бла бла...од сите стилови овој му лежи на Руни ептен, барем кај мене покољ прави...

Отаменди е миљи пред било кој друг дефанзивец на играта. И да Тери е просечен на играта(180).
Еве го кај мене во сезоната 2015/16 со 190 overall, а има потенцијал 192
Фала Јове! :wink:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некој добар D R? :) Финансиите не се проблем :pos2:

Kajgana Shop