Football Manager 2010

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Пишав за Тетекс, доколку најдете уште некоја грешка пишете тука.
Нека го стави Горан Кипријановски судија,знам суди во македонска прва лига.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
го симнав торентов, ги пикнав тоа фајловите у графикс али никако да проработи?:toe:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Reload skin...во preferences...ти пишува на претходните страни.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
да беее заборавив на тоа, еве сеа се среди... али ипак ова само логоата ги преправи фаците остануваат empty и скинот си е ист...

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Почнав со Ливерпул онака солидно 5-0-1 првите 6 утакмици ама трансфер буџет 3 милиони:tapp: Да биде полошо тој малерот Лукас нејќе да си иде. Иначе добар играч е МекДоналд од Селтик на трансфер листа е се зима за некои 3 милиони а ми даде 4 гола на првиве 6 утакмици

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
многу позитивни промени можат да се забележат во делот за регулирање на плати,спонзори,инвестирање.... сега може точно да знаете колку пари сте зеле од билети,тв права,дресови,спонзорства и каде ви се јаде највише буџетот... супер е усовршена и средена и се забележува голема разлика од претходната и во интерфејс и во технички детали и во атрибути на играчи... за разлика од минатите каде што и немаше многу промени од 06-09 овој пат дечките си завршиле супер работа... многу сум задоволен од играта, можеби можеле малце подобро да го средат 3д енџинот али ипак тоа не ја расипува добрата промена

оценка од мене - 9/10 :wink:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
да беее заборавив на тоа, еве сеа се среди... али ипак ова само логоата ги преправи фаците остануваат empty и скинот си е ист...
Мислам дека ти треба едни default панели за да проработат facepack-овите.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Мислам дека ти треба едни default панели за да проработат facepack-овите.
а од кај да ги најдам тие па сеа?:nesvest:

edit : ахахах, ги средив али ич не ми се свиѓаат, како сликички од албум се :nenene:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Најверојатно утре ќе излезе нашава лига, ама само Првата лига во првата верзија, во вториот апдејт и Втората лига.

ПС
Каква тактика користите бре луѓе, многу е зезнат новиов ФМ, јас со Њукасл супер почнав и сега се мачам и паднав на 17-то место!:nesvest:

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Најверојатно утре ќе излезе нашава лига, ама само Првата лига во првата верзија, во вториот апдејт и Втората лига.

ПС
Каква тактика користите бре луѓе, многу е зезнат новиов ФМ, јас со Њукасл супер почнав и сега се мачам и паднав на 17-то место!:nesvest:
Користи го повеќе асистент менаџерот, многу ќе ти биде од помош за некои работи.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

ПС
Дај да видиме што играчи имаш на располагање па можда ќе ти помогнеме некако.:hmm
Smert напиша:
После првата (неуспешно) изиграна кариера на FM 2010, да дадам краток извештај. :kesa:

Ептен е тешко со Лацио да се игра, зашто сите играчи сакаат да си одат во поголеми клубови. Ледесма морав уште на почеток да го продадам. Лихштајнер побара да си оди на полусезона, кога бев четврти на табела, поради што морав да го играм Скалони кој шитна 2-3 утакмици, дојде до пад во формата и на крај завршив 12-ти :tapp:. И покрај се, Зарате на крај беше најдобар стрелец во Серија А, а воедно и Златна Копачка на Европа со 27 постигнати голови. Најдобри моменти во сезоната беа победите против Џенова дома со 7:2, Фиорентина на гости со 3:1 и Јувентус дома со 5:1 (на таа утакмица Зарате даде 4 гола), како и победата дома против Фиорентина со 4:1 (по 2 гола Зарате и Бекам) во последното коло, победа која ме спаси од отказ.
Проблемите продолжија пред почетокот на наредната сезона, кога Коларов побара да си оди. Со скроз нова одбрана (единствени што ми останаа од првата сезона беа Раду и Андраде), како и плус неколку нови играчи, екипата делуваше некомпактно на почетокот на новата сезона, со променлива форма. Капакот на се беше кога и Зарате побара да си оди, по што дојде пад во формата и неминовниот отказ.

Единственото нешто што ме зачуди беше тоа што Пандев не побара да си оди :pos2: Уште на почетокот му го продолжив договорот со неделна плата од 37.000 евра.
Немора одма кога ќе посакаат во поголем клуб ти да ги продадеш кажи им дека нема никаде да одат и готово после неколку утакмици со 2-3 победи пак ќе се дигне моралот,кај мене Камени цела сезона си збори дека сака у поголем клуб и се му викам дека нема шанси да го пуштам:)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.162
Поени од реакции
6.032
После првата (неуспешно) изиграна кариера на FM 2010, да дадам краток извештај. :kesa:

Ептен е тешко со Лацио да се игра, зашто сите играчи сакаат да си одат во поголеми клубови. Ледесма морав уште на почеток да го продадам. Лихштајнер побара да си оди на полусезона, кога бев четврти на табела, поради што морав да го играм Скалони кој шитна 2-3 утакмици, дојде до пад во формата и на крај завршив 12-ти :tapp:. И покрај се, Зарате на крај беше најдобар стрелец во Серија А, а воедно и Златна Копачка на Европа со 27 постигнати голови. Најдобри моменти во сезоната беа победите против Џенова дома со 7:2, Фиорентина на гости со 3:1 и Јувентус дома со 5:1 (на таа утакмица Зарате даде 4 гола), како и победата дома против Фиорентина со 4:1 (по 2 гола Зарате и Бекам) во последното коло, победа која ме спаси од отказ.
Проблемите продолжија пред почетокот на наредната сезона, кога Коларов побара да си оди. Со скроз нова одбрана (единствени што ми останаа од првата сезона беа Раду и Андраде), како и плус неколку нови играчи, екипата делуваше некомпактно на почетокот на новата сезона, со променлива форма. Капакот на се беше кога и Зарате побара да си оди, по што дојде пад во формата и неминовниот отказ.

Единственото нешто што ме зачуди беше тоа што Пандев не побара да си оди :pos2: Уште на почетокот му го продолжив договорот со неделна плата од 37.000 евра.

Член од
25 јули 2009
Мислења
143
Поени од реакции
64
Луѓе да ве прашам дали и кај вас сте приметиле после пачот 10.0.1 играта да закочува а почна да ми сецка и кога ги играм утакмиците во 3D., пред тоа се добро ми одеше и сега незнам дали е до мене или е до пачот а не ми е прв пат да инсталирам пачови.Поздрав

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.162
Поени од реакции
6.032
Луѓе да ве прашам дали и кај вас сте приметиле после пачот 10.0.1 играта да закочува а почна да ми сецка и кога ги играм утакмиците во 3D., пред тоа се добро ми одеше и сега незнам дали е до мене или е до пачот а не ми е прв пат да инсталирам пачови.Поздрав
Не знам дали е до пачот, и на мене така ми прави. Е сега не се сеќавам дали правеше така и пред да го инсталирам пачот. Ако е до пачот, сигурно ќе го средат тоа со наредниот пач.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

да, малце е потешко да одржуваш стабилност во работата и да добиеш доверба од клубот во новава ФМ, посебно во просечни тимови... али сепак ако ја создадеш најдобрата тактика во пред-сезонските натпревари би требало сезоната да ти биде успешна... многу повеќе треба да се мнимава на она што ти препорачуваат асистентот,тренерите,скаутите.. кој би можел а кој не да се вклопи во екипата... исто така тоа да му препорачаш одредена дисциплина на некој играч за да практикува може да ти даде позитивни резултати... јас почнав со Рома, го шитнав Вучиниќ, а ги земав Велосо,2-3 тинејџери и Роналдо(за колку да има од кого да учат јуниорите:)).. сеа сум 4 мај пред финиш на сезоната, им бегам на 5-то пласираните Наполи 12 бода и се борам со Јуве за трето место, во купот испаднав у полуфинале, а во Еуропа лига во финале сум со Виљареал :)
се на се, задоволен сум од првата сезона како менаџер, а за летово иам големи планови за реконструкција на екипата :pehar:

Не знам дали е до пачот, и на мене така ми прави. Е сега не се сеќавам дали правеше така и пред да го инсталирам пачот. Ако е до пачот, сигурно ќе го средат тоа со наредниот пач.
да да, мене ми правеше така на неколку наврати али веќе 2 дена си е све како што треба.. можно е голема преоптовареност или резолуција која неможе да ја подржи копјутерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom