Зло - што е тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Смирен ум без мисли.На тоа мислам и го разбирам многу добро.

Мене ми е смирен умот кога слушам музика и си размислувам за безвезни ствари.
Што значи, умот ми е полн со мисли, а пак ми е смирен и опуштен.
И, ум без мисли неможе да продуцира ништо, никаква мисла, а камо ли нешто мудро. Тој што ја кажал реченицата која ти мислиш дека ја разбираш а неможеш да ја одбраниш, имал смирен ум, али се убил од размислување, а не, ум празен, односно ум без мисли.
Ретко кој може да постигне ниво на толкава концентрација што нема да мисли на ништо. Можеби, ти си еден од нив, можеби секој ден си праиш астрал проџекшн, шо те знам..

Ајде веќе кога ме влечете за јазик.

Човечкиот ум треба да биде празен без мисли потполно смирено.Умот е како море ако фрлиш камче(мисла)морето се бранува.Кога умот ќе биде потполно смирен и опуштен без никаква мисла подолго време(да речеме еден месец)почнуваме несвесно да добиваме мудрост каква што никој нема.Таа мудрост ќе ја правиме и зборуваме без да помислиме на нејзе.Кој пробал знае кој не му препорачувам да проба.

Забегавме од темата.Ајде чао.:salut:

Ајде веќе кога ме влечете за јазик.

Човечкиот ум треба да биде празен без мисли потполно смирено.Умот е како море ако фрлиш камче(мисла)морето се бранува.Кога умот ќе биде потполно смирен и опуштен без никаква мисла подолго време(да речеме еден месец)почнуваме несвесно да добиваме мудрост каква што никој нема.Таа мудрост ќе ја правиме и зборуваме без да помислиме на нејзе.Кој пробал знае кој не му препорачувам да проба.

Забегавме од темата.Ајде чао.:salut:
Месец дена без мисла?
А ти да идеш на дополнителни часови по биологија?
Или, евентуално, пошто си ебено генијален, да земеш да прочиташ нешто повеќе на интернет?
Можеби и ова сега што го пишуваш го пишуваш без мисла?
Незнам шо мешаш поими, смирен ум и ум без мисла има светлосни години разлика.
И темава е за дрвење ташаци, односно тема на која нема да најдеме заклучок, и ја следиме дискусијата, која нормално ќе скршне од колосек па полека ќе се врати назад. И демек тоа Ај Чао ќе те изостави од реметење?

Леееееј, месец дена без ниедна мисла, сеа од коа прочитав дека некој може да пише нешо такво, и по малку се сомневам дека може да биде вистина, искрено..

И, коа више ме влечеш за јазик. Човечкиот ум е нешто нај комплексно што човечкиот ум го сретнал. Дури ни човечкиот ум не го разбира во потполност човечкиот ум. А ако ти успеваш да го споредуваш со мртва природа, ондак незнам што да ти кажам..

Месец дена без мисла?
А ти да идеш на дополнителни часови по биологија?
Или, евентуално, пошто си ебено генијален, да земеш да прочиташ нешто повеќе на интернет?
Можеби и ова сега што го пишуваш го пишуваш без мисла?
Незнам шо мешаш поими, смирен ум и ум без мисла има светлосни миљи разлика.
И темава е за дрвење ташаци, односно тема на која нема да најдеме заклучок, и ја следиме дискусијата, која нормално ќе скршне од колосек па полека ќе се врати назад. И демек тоа Ај Чао ќе те изозтави од реметење?

Леееееј, месец дена без ниедна мисла, сеа од коа прочитав дека некој може да пише нешо такво, и по малку се сомневам дека може да биде вистина, искрено..
Никој не ме ремети мене.САМО МИ СЕ СПИЕ.На пример месец дена без мисла за кого како за некого може и да е еден ден без мисла за некого може да е и цел живот и пак да е залудно.

Мислам дека ме имаш лошо разберено.Не без размислување туку само без двоумење тоа сакам да го кажам.Без да се двоумиш во ништо.Никогаш да не помислиш абе ова што го правам добро ли е.Јас секако не мислев да медитираш месец дена.Хахахахаххахахаха:pos2::pos2::pos2:.

Како што напишав претходно тешко е да се разбере.

Одлично. Дојдовме до заклучок.
Си сакал да кажеш Двоумица, а си кажал Мисла. Шо се комплетно различни ствари, шо едвај имаат допирна точка.
Друг пат внимавај шо пишуваш да не мора 2 страни муабет да праиме околу тоа...

o jebote ми се присерува кога ќе почнете со декаденција посебно кога станува збор за светов
а бе да му се серам ко до вчера луѓето да мислеле со главата а денес со шупакот аман ада овааа тема сме ја обработувале мал милион пати
педофилија имало гарант прабабати првото го родила како малолетничка
дрогирање имало како дел од ритуалите а богами им давале сирупче од афион или погача за да децата бидат мирни
да не зборувам во античко време кога се жртвувале деца или имало храмска проституција (пих сатано врати ме во времето кога се убивале луѓе заради забава јавно без осудување)
јеботе сите мора да кукаме дека денес е полошо од вчера ко да немало ропство екплатација и не знам што ми ти не у минатото
ебати менталитет и све да се разбереме увек било срање кич и апсурдно истовремено сурово и бесмислено и налудничаво ама така идат работите

разликата помеѓу денес и вчера е тоа што ние одбираме да мислиме понатаму со шупакот наместо со главата
Разликата помеѓу денес и вчера е тоа што иаме пристап до информации и разни алатки ама сепак ги користиме шупачки а не како што треба е јеби га инквизацијата никад немало да постои заедно со репресивните режими ако ја немавме таа ретардирана карактерна особина ко луѓе да тежнееме кон игноратноста и што поудобно да ни е на нашето газе а за утре ќе му ја мислиме ....
сеа ада декаденцијата секад била присутна и секогаш ќе биде присутна
by the way не секогаш функционалното значи дека е нормално ниту нормалното функционално
Whoa, whoa...

Tи беше онаа која отвараше теми за тоа како светот денес е отиден у курац, како денес луѓето се игнорантни, пасивни, ова, она...а, јас на истите реплицирав дека тие особини луѓето отсекогаш ги имале, дека свесноста е горе-долу иста (и баш она е проблемот), и дека ништо суштински не е различно денес од порано. (и цитати ќе најдеме ако не ти текнува)

И за да биде појасно...Јас НЕ велам дека немало педофилија или што ти ја знам, ниту дека луѓето одеднаш станале декадентни. Тоа отсекогаш било така. Зборам за општиот однос, реакција, на тие појави.

Па, ако низ времето сме дошле до заклучокот дека педофилијата е фуј, онда денес. регресираме, и у име на некои апстрактни "слободи" зимаме да ја разгледуваме педофилијата ко нешто, такоречи, прифатливо.

И истиов принцип може да се аплицира скоро на се. Морална релативизација во име на капитализмот. Тоа е проблемот.

Ваљда сега е појасно.

дрн дрн јариња
Увек имало и увек ќе има глупости и апсурди само глеј да не станеш дел од апсурдот и глупоста човечка ништа више то ест глеј да станеш пример за другите зборовите имаат мала важност делата се тие кои што се бројат
no hard feelings iam главоболка :back:
Аха, фино.

И како тоа го поврза со мојот цитат и неговиот контекст?

Изглеа стварно јака главоболка си имала.

Мислиш санкции, ок но да ги ставиме тие вредности што се заштитени со правниот систем на страна, ја ти зборувам за моралните вредности кајде што единствена санкција е моралната санкција, онаа јанза што те јаде од внатре.

Чекај па да го ебам ништо нее совршено , но да бидеме реални робството, експлатацијата, масовните убиства, потчинетост,МИЗАРИЈА,глад! Се длабоко помизерни, од 1.неколкуте случаеви на педофилија кој медиумски ќе ја бранува јавноста цела година и ќе создава мислење, 2.леле во колку злобен свет живееме, а тоа е сосема 3.занемарувачки во споредба со мизеријата од минатото, во кој догмите владееле.

1.Неколкуте милиони случаи...поточно кажано...
2.Подобро да не знаеш...
3.Зошто бе,сега помалку боли?

Робин Худ.
Краде од лошите да даде на сиромашните.
Значи, поставуваме анкета, како гласа мнозинството, мањебитно зло/добро, ти се согласуваш?
Лошо.

Робих Худ не били ни добар ни лош. Бил добричина...

Робих Худ не били ни добар ни лош. Бил добричина...

Робин Худ бил бајка, во која покажува дека доброто сепак го победува злото.

Робин Худ бил бајка, во која покажува дека доброто сепак го победува злото.

Не, веќе не. Моралните вредности се поставени од дедовците ти.
Краде - злобен е. Kill tha bastard.
Oколностите во никој случај да не се сметаат за во резултатот и ништо не е релативно.

Oколностите во никој случај да не се сметаат за во резултатот и ништо не е релативно.
Huh?

Прво разграничувајте (препознавајте) поими...Релативно, односно индивидуално пристапување кон нешто, не е исто што и морален релатвизам. Има итекако разлика.

Разумно, т.е неопходно e да се разгледа дали, рецимо, Џон убива жени пошо мајка му ко мал не го сакала, или Џон убил некој затоа што истиот една пролетна вечер му се убацил у куќа и пробал да ги убие Џон и жена му, па сходно на тоа да се донесе одлука.
Моралниот релативизам, on the other hand, штети.
А, баш он е денес in.

Краде, ама краде од тој што крадел од него. Ти текнуе, for the great good of all. Он бил вечи фраер у маало со стрела, и го користел тоа да помага на сиромашните, пошо тие биле сиромашни ради некој геј крал шо колку и да имал пари не му биле доста. :) Тој е злобен, робин е арен. Ваљда. :)

Краде, ама краде од тој што крадел од него. Ти текнуе, for the great good of all. Он бил вечи фраер у маало со стрела, и го користел тоа да помага на сиромашните, пошо тие биле сиромашни ради некој геј крал шо колку и да имал пари не му биле доста. :) Тој е злобен, робин е арен. Ваљда. :)

Абе знам јас, ама тек се спушташ во дискусијата. Препрочитај задните страни да видиш ставовите на сите па да знаеш кон кого како да се поставиш. :):)

Не може некој да дојде до огромно богатство на начин кој во нашава консензус реалити го сметаме за добар.Не,ни Бил Гејтс...и тој им го скрати пристапот на пазарот на другите и слични срања...
Да се земе од тоа богатство до кое е дојдено на начин дефиниран во нашава консензус реалити како зло - е добро.Експропријација.Колективна или индивидуална.
Значи Робин Худ е добричина.Вршел прерасподелба на украдените пари од големците.Тоа не е кражба...само распределба.

Значи во нашата база на податоци е створен инстинкт или нагон или како сакате дека лишувањето на некој друг од нешто што е плод на неговата работа е ЗЛО.
Или кражба или арамилак.
Со еден исклучок хахаха.Ако кражбата и пљачката се прогласат за легални.Читај даноци и други намети.Тогаш кражбата е ДОБРО бидејќи така напишал некој во некоја книга.Демек keep the public good in mind...:uvo:

Арно ама кражба е кражба.Без разлика на именувањето.Т.Е. тоа е ЗЛО.
И некои се сетиле на време да направат механизми каде секој ќе сака да стане дел од групата која решава (власт) колку и како ќе се краде (харачи) и така сме дојдени до овај степен...

Не постои зло.Секој прави како што мисли дека добро.:toe:
Утопија и демагогија...
Постоењето на свесното зло, те побива. Убиства, силувања, атентати, бомбашки напади. Ништо не е повредно од човековиот живот. Постои универзално зло, кое луѓето свесно и најчесто од материјални причини, го прават. И да, Дедо Мраз не постои. И тоа е зло.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Абе, релативно е и како се учи од грешките..
Секој го глеа само она шо сака да го види, и го слуша она што сака да го чуе.
За пример го ја зиам Чернобил.
Се деси шо се деси, ебена катаклизма.
Сега, цел ретардиран народ е против градење нуклеарка затоа што, бла бла, може да се деси беља, да се деси ова, да се деси она, а факт е дека сме у дефициот од енергија и факт е дека нуклеарката обезбедува нај ефтина струја.
Чернобил се деси. И добро е шо се деси. Затоа што секоја нуклеарка направена после Чернобил е направена со 16 бекап планови што, теоретски е НЕВОЗМОЖНО да се деси било каква беља.

Цел народ не мисли така, има многу кои мислат така, ама има и доста од оние кои не мислат така како што мисли овој народ кој го спомнуваш ти, во секој случај погодените што беа од Чернобил сигурно дека ќе размислуваат онака како што велиш ти, но човекот не е совршен, вакви катастрофи имало и ќе има, може таква катастрофа да не снајде и мене и тебе утре а ние нема да можеме да ја спречиме, но најбитно е човекот да извлече поука од сето тоа, ако не извлече поука тогаш повторно ќе се случи истата катастрофа.Затоа треба ние сега да го изучуваме минатото, зошто ние ако го изучуваме минатото, ги изучуваме и добрите и лошите работи што ги правеле нашите претходници, а кога ги изучуваме лошите работи, ние што сме во сегашноста, гледаме да не газиме по тие патеки зошто јасно ќе ни биде што ќе се случи ако одиме по тие патеки.Кој не си ја знае историјата, осуден е да ја повторува.
Чернобил беше лоша работа, ама човекот извлече поука на крај од сето тоа и сега очите му се поотворени.Од минатото ние не можеме да избегаме, мораме да го изучуваме, зошто ако не го изучувавме минатото немаше да го постигнеме сето она што го имаме постигнато денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom