Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас пак да прашам... зошто ги мразите педерите? :smir:
Страв ли е бе луѓе?!

Геј парадата нема на никаков начин да придонесе за нивно прифаќање во Мк, туку напротив, ќе предизвика и револт.
Кој е и делумно разбирлив...Што има било кој јавно да замара со својата сексуална определба?
Ако не, ајде да направиме и прада на хетеро луѓе кои сакаат само садо-мазо секс.

Се на се, џабе муабет.
Се додека хомосексуалците кај нас се кријат од своите најблиски, сигурно нема да искочат на улица.

Доста е. Секој нареден пост кој наместо хомосексуалци ќе содржи зборови како што се педерана, рикверци и слични на нив ќe биде избришан. Никој нема право никого да навредува.

Нас не ни е страв нив треба да им биде :salut:

Дете, те прашувам зошто ги мразиш хомосексуалците. Ако имаш одговор кој ќе соодветствува на IQ поголем од 68, одговори. Ако не, прескочи и не смарај со Пинки коментари.

Пер, дај објасни ми како е можно да ги знаеш сите геј клубови? :pos: Јас пример, дете од кондово, појма немам што е змија и кој се влегува во нејзе :icon_lol:
Реков а и ќе повторам. Не ми смета апсолутно ич кој-како е сексуално определен. Ми смета тоа што хомосексуалците не ги оставаат останатите да бидат стрејт. У стилу, мислат дека сите се хомосексуалци. Сакаат да се ПОКАЖАТ дека они се хомосексуалци. Геј ПАРАДАТА (било какво парадирање, ама еве во случајов гејовско парадирање) го прави токму тоа - сака да се рекламира. А рекламите само на бекутан се добри.
Со машки газиња:) ц ц ц ц
Па да добро ги знам клубовите, мораш да се знаеш со разни личности за да си помогнеш самиот на себе да бидеш стрејт и да пазиш кај одиш:)
Случајно имав влезено во тоа „клубот„ на кружен што е и у рикверц :pos: излегов низ вратата.
Нема врска тоа:)
Види луѓето ќе си се рекламираат, со еден збор американизација. Гледаме и ноќ на вештерки, уште малце и мисирки ќе правиме за Денот на Благодарноста...ова ти е исто ко мекдоналдс, го има низ цел свет-штетно е ама луѓето си го прифаќаат.
Лично имам познаници кои се одлучиле да се сексуално ориентираат кон полот ист на нив.
Во еден случај прашав еден од нив дали би излегол на геј парада и ко од пушка ми рече НЕ....епа сега тоа е тоа, некој ќе излезе за да биде радо виџен, некој ќе излезе за да тепа, некој затоа што имал работа некоја во околината кај што ќе биде одржана геј парадата. Сепак сметам дека ќе нема некој јак одзив, а и да има ќе биде под силна заштита од полицијата.

Плус ствар, пресметајте колку пари ќе треба да и платите на државата за тоа што ќе плукате по хомосексуалците дур се шетаат? 50 евриќи едно плукање:)

Доста е. Секој нареден пост кој наместо хомосексуалци ќе содржи зборови како што се педерана, рикверци и слични на нив ќe биде избришан. Никој нема право никого да навредува.
Јас се чудам кој ми ги брише постовите цело време :pos: бтв скопјани без навреда ама најмногу хомосексуалци има кај вас ова во мојот град неможам да го смислам додуша нема хомосексуалци кај нас во Струмица. Оваа парадава стварно нема смисла несмее да се дозволи вакво нешто уште геј паради ни фалат 2 милиони народ сме.

Дете, те прашувам зошто ги мразиш хомосексуалците. Ако имаш одговор кој ќе соодветствува на IQ поголем од 68, одговори. Ако не, прескочи и не смарај со Пинки коментари.

Епа ваќа ќе ти кажам со два збора : Не ги сакам зошто не е нешто нормално тоа ем библијата не учи на нешто друго.

Со нашиот балкански менталитет не верувам дека ова ќе биде прифатено во блиска иднина.

*кој сака на парада нека се упати на јужна граница :pos:

Епа ваќа ќе ти кажам со два збора : Не ги сакам зошто не е нешто нормално тоа ем библијата не учи на нешто друго.
Хах дури и библијата се замеша сега. А библијата што те учи дека си настанал од кал баче? Веруваш во тоа?

*Морав да измрчам ко атеист:)

Наше е да го спречиме за доброто на нашите деца. Доколку можеме. А ова можеме да го спречиме.
А можеш ли да го спречиш насилството? Дрогата?
Ај да речеме ќе ја спречиме геј парадата во Скопје, ај нека биде и така АМА малото твое дете ќе си пушти телевизија, сега нели фенси дигитални кабелски, сателитски, интернет и ОП GAY TV....како ќе го спречиш тоа?
Кога се дозволени сите овие работи да се прикажуваат на телевизија и на интернет зашто да ги нема и на улица?

Ќе се повториш од прееска и ќе речеш грдо е да гледаш на улица такви работи. Истото ти се случува и на телевизија, на скоро секоја серија што иде во последно време има хомосексуалци.

Библијата те учи и да не мразиш никого. Недоволен 1.

Јас сум против паради поради тоа што сметам дека нема право никој да парадира и малтене да ме убедува дека е угнетен за да побуди емпатија кај мене, или па недај боже да ме убедува дека е подобра неговата сексуална ориентација. Нека тера кој како сака, и чао...негова работа.

Исто така сум против непормислени детски коментари: Нека пробаат па ќе видат - кога не се знае зошто се вика точно тоа (т.е. се знае, ама бидејќи сум психијатар аматер, нема да образлагам).

Библијата те учи и да не мразиш никого. Недоволен 1.

Јас сум против паради поради тоа што сметам дека нема право никој да парадира и малтене да ме убедува дека е угнетен за да побуди емпатија кај мене, или па недај боже да ме убедува дека е подобра неговата сексуална ориентација. Нека тера кој како сака, и чао...негова работа.

Исто така сум против непормислени детски коментари: Нека пробаат па ќе видат - кога не се знае зошто се вика точно тоа (т.е. се знае, ама бидејќи сум психијатар аматер, нема да образлагам).
Има многу фрикови што ги мрзат,така да ке настрадаат добар дел од нив...!

Ќе се повториш од прееска и ќе речеш грдо е да гледаш на улица такви работи. Истото ти се случува и на телевизија, на скоро секоја серија што иде во последно време има хомосексуалци.
Тучкест, реков "ако можеме". И заклучив дека ова го можеме.
Исто како што можеме на такви канали да не се претплатиме на кабловска. Да ставиме child protect за интернет сурфањето. На крај краишта, ако син ми сака да гледа на ТВ двајца чичковци како се фукаат у влакнест гз, јас немам (толку голем) проблем со тоа. Имам проблем ако он сака да облече танга и да излезе на геј парада (смајли со пендрек стои овде).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom