Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
po se izgleda mihajlovic ke si odi vo fiorentina a potencijalen prv pik za inter kako sto cital ke bil kapelo

Инфериорни во секој поглед беа швабите таму, само јужната трибина беше со нивни фанови, цел остаток беше со жабари, и во градот на главниот плоштад немаше и пред и по меч трага од германци, се беше обоено во црно - сино. Декорацијата на трибини такоџе боља на Curva Nord, иако левата страна малце заглави во спуштање, мислев апла резил ке испаднат али се испадна во најдобар ред ...
На терен исто, Интер беа подобриот противник, со оглед дека ова беше директен дуел на германски шампион и италијански за она 4то место, аналогно на истово, сеуште, и 10 години веќе заокружуваме, Калчо > Бундес.

Пак ке кажам, штета што УЕФА купот не го сваќаат сериозно жабарите, таму овие ја правеа разликате иначе во ЛШ неприкосновени се, ми текнува дури и едни Наполи пред некоја година беа елиминирани на старт од УЕФА куп, едноставно удрија Се на Серија А и тоа е тоа.

п.с. Кажав и на темата на Интер, и тука ке се повторам, тоа што јас го видов на Бернабе, им го посакувам на сите фанови на другиве екипи на форумов, тоа е уникатно чувство и скалило од животот кое засекогаш ке го паметите, едноставно, кога е во прашање клупскиот фудбал, нема погоре, тоа е врвот. И нормално, се надевам дека цела оваа нација ке се најде во период кога и Македонија ке не претставува на некое големо натпреварување, а зашто да не и некој наш клуб во ЛШ, иако ова второво во моментов е аналогно на (болна) фантазија, за жал.

Welcome to the club, и вие конечно да сетите финале ЛШ.

Ако за серија А се расправаме овде морам да кажам дека повеќе сакав Интер да победи отколку швабите и на крај сосема заслужено ги победи средбите. Честитки за титулата.
Покрај Јуве сум навивач и на Барса и морам да кажам дека Интер покажа типичен италијански фудбал на терен во полуфинале и докажа дека Италијанскиот фудбал е кошмар за Шпанците, а за финале нема да зборам германците се во секој поглед зад Италија.

За купот на Уефа или Еуропа лига е вистина дека екипите како Севиља и Германците билдаат рејтинг, но сеуште е факт дека не им е гајле на италијаните за него. Нема да зборам за заслужа победа замарање за победа или не најболно е шо Трибините на Јувентус-Ајакс, Јувентус-Фулам беа празни. Една Сиена е поинтересна за гледање од Ајакс или Фулам. Уефа мора да преземи нешто во однос на ова натпреварување да го направи покомпетитивно. Ова е интересно за екипи како Партизан, Стеауа, Фулам, Пелистер и слично. За екипите како Јувентус и Ливерпул ова е само непотребно замарање. Финансискиот ефект е 0. Нема да зборам како навивач на Јуве туку како љубител на фудбал. Како што испаѓаат 3тите екипи од групи ЛШ во еуропа ела нека напрат некаков бараж за најдобрите екипи од групите за некако да се пласираат овие екипи во ЛШ па има крв да паѓа и во еуропа наместо да гледаме трет состав на тренинг.
На Европа очајно и е потребен подобар начин да си ги организира натпреварувањата. Штета шо еден Наполи, Џенова, Палермо, еве сега Фиорентина, арно барем Сампдорија влезе неможат да играат секоја година во ЛШ и да се подобруваат. Фиорентина на пример оваа сезона беше откритие на годината но еве ја жртвува СеријаА и заврши во долниот дел на табелата (11ти). Сампдорија можеби и џабе се пласираја оти во една сезона ќе ги напрат сите почетнички грешки и нема да имаат значителен пласман. Потребно е овие екипи да стекнат рутина за големи натпреварувања и своите англиски конкуренти ќе ги мачкаат на леб. Наполи на пример се зверој во споредба со еден Тотенхем на пример. па исто и за Севиља.

First it was this guy

Pipo-Bayern.jpg

And now it's this guy, Diego Alberto ' Il Principe ' Milito

Inter-Milan-Diego-Milito-006.jpg

Jбг Бобанчо, после сите пувања пред финалето мора малце ваков сеир, иначе вечерта у Мадрид имаше еден добар банер, гласеше вака : BYErn Munich, али не успеав да го фотнам. Нејсе, пишав и на темата за финалето, каде бе со таа килава одбрана, каде ? Златен Лусио, господ здравје да му даде на Ван Гал, со Самуел во моментов го формираат најдобриот централен тандем во одбраната у Свет. Тоа што беа Рио и Видич пред две сезони, во моментов се овие двајца, владеат у пм, која пожртвуваност само, на крај краева и вториот гол падна по една феноменална интервенција во одбраната на Самуел, интервенција која случајно отвори простор за против напад у кој Милито го прати белгиецон на шопинг низ Мадрид.

First it was this guy

Pipo-Bayern.jpg

And now it's this guy, Diego Alberto ' Il Principe ' Milito

Inter-Milan-Diego-Milito-006.jpg

Jбг Бобанчо, после сите пувања пред финалето мора малце ваков сеир, иначе вечерта у Мадрид имаше еден добар банер, гласеше вака : BYErn Munich, али не успеав да го фотнам. Нејсе, пишав и на темата за финалето, каде бе со таа килава одбрана, каде ? Златен Лусио, господ здравје да му даде на Ван Гал, со Самуел во моментов го формираат најдобриот централен тандем во одбраната у Свет. Тоа што беа Рио и Видич пред две сезони, во моментов се овие двајца, владеат у пм, која пожртвуваност само, на крај краева и вториот гол падна по една феноменална интервенција во одбраната на Самуел, интервенција која случајно отвори простор за против напад у кој Милито го прати белгиецон на шопинг низ Мадрид.

Сликичкиве само за Баернче на бобанче :(

ај кога веќе и удривте рестарвација, да спомнеме и нешто околу новаците во Серија А за следната сезона...

Лече првак, Бреша вицешампиони, Чезена трети.
криво ми е за Торино... 6-ти тим по редослед на најмногу изиграни сезони во Серија А.

22ра за Бреша, 14та за Лече, а за Чезена која се очекува експресно да испадне е само 11.

со среќа до нив.

од Серија Б првиот и вториот одат директно , а екипите од 3 до 6 место играат плеј-оф , така да Торино сеуште е во игра за да се врати во Серија А ...

Моментално само Лече е сигурен , за вториот директен патник ќе се одлучува во последното коло дали тоа ќе биде Бреша или Чезена , додека Сасуло , Цитадела и Торино се сигурни учесници во плеј-офот ...

не сум знаел дека го вовеле системот од Шемпионшип, вајда е релативно ново ова...

ете му шанса на Торино, секако ќе добие на квалитет лигата со нив.
а и немаат некоја конкуренција во плејоф, кој од кој се другиве...

не сум знаел дека го вовеле системот од Шемпионшип, вајда е релативно ново ова...

ете му шанса на Торино, секако ќе добие на квалитет лигата со нив.
а и немаат некоја конкуренција во плејоф, кој од кој се другиве...
Па и не е баш ново ова, порано имаа еден поинаков плеј-оф, стануваше збор за тоа од Италијанската Прва лига да испаѓаат директно тројца и влегуваа директно тројца а додека првиот од последните четворопласирани играше плеј-оф со четвртиот пласиран од Италијанската втора лига.
Е потоа веќе го сменија начинот и го воведоа ова правило каде првиот и вториот од Втора Лига влегуваат директно во Прва додека за третото место се игра плеј-оф во кој учествуваат четири екипи. Имаше само една година каде што не се одигра плеј-оф за тоа трето место, станува збор за сезоната 2006/2007 во која Јувентус, Наполи и Џенова влегоа директно во Прва Лига и притоа не се играше плеј-оф за тоа трето место бидејќи Џенова имаше многу голема разлика во однос на другите конкуренти, односно да бидам појасен треба да име помалку од десет бода заостанување за да може да има можност за плеј-оф. Еве впрочем како изгледаше табелата.
untitled-1.jpg

Туу ама објаснување удрив се надевам дека сум јасен :)

Да се надоврзам на постовите погоре. Апелирам до модераторите на овој подфорум да се потрудат провокатори како Боби да не доаѓаат во оваа тема. Дури не знам зошто цела сезона Боби може да постира во оваа тема. Си има таму тема за германско првенство, нека си постира таму, кој му се меша. Додуша нема ни што да бара овде. Како што јас (а богами и други навивачи на италијански тимови) не одат да провоцираат за Баерн Минхен, пошо мене искрено кур ме заболе дали Баерн победил со Шалке или Леверкузен или изиграл нерешено.
Од друга страна можеби и до нас е проблемот, затоа што тој малку провоцира, јас многу се нервирам. Затоа што кога Боби на форум ќе рече - Миланези пушете го, се нервираме (кој нема да се нервира). А и не знам зошто јас би ти го пушел кога твојот тим играше со Фиорентина и Манчестер Утд. А кога Боби во реалниот живот ќе рече - Миланези пушете го, или никој нема да го слушне, или тој што ќе го слушне ќе му ги истегне дватри пати ушите и ќе му каже да си најде некој реален живот во кој нема да има трауми од италијански екипи.

Уште еднаш ќе апелирам до модераторите - дај тргнете го. На крајот на краиштата темава е за Серија А, и јас ко ќе дојдам и да прочитам дека некој интераш мава сеир на нас, реален сум - не се лутам, за сеир бевме оваа година против нив. Ама да ми мава сеир некој што навива за Баерн Минхен, кого последно Сидорф и Инзаги го исфукаја на сред Минхен, и ми постира слики на играчи од разни тимови што давале голови против нас, жално е.
Пријатно.

Ах штета ако го банираат Боби ...џимеј можеби си во право за се што нагласи но темата е интересна баш кога Боби ќе постира нешто или кога ќе провоцира тогаш има хармонија во темата и се множат разноразни видови на постови каде што може да се развие каква била дискусија...според мене бановањето на Боби би бил лош потег од моја гледна точка.(можеби не не провоцира нас интерашите но сепак темава без боби не е интересна)....

Лече и Чезена се новите екипи ви Сериа А, додека Бреша, Сасуоло, Цитадела и Торино ќе играат плеј оф за последното трето место за влез во најдобрата италијанска лига. Жал ми е за Бреша, цело време беа втори и на крајот изгубија во последното коло и ќе играат против Цитадела во плејофот.

@Џими, веруј, сега сам ќе си ги спакува куферите, италијаните му го уништија животот...

п.с. Зошто Германија победи на Евровизија? Затоа што таму не учествува Италија :) Ај ваљда, тоа ќе му е некоја утеха...

^Треба да му честитаме на Боби, барем во нешто победија Германците. :pos::pos::pos:

Заебавајте се вие , ќе видите сеа кога АфроБразилоГерманијаПолскаТурција ќе го покори светот во Јужна Африка на чело со Какау , Озил, Подолски , Аого и останатите обоени германци ...

Е тек тогаш сите до еден ќе изедеме јак ремет од Боби ... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom