Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Одбраната на Интер да може има најмалку примени голови па тоа не значи дека Киву треба да биде најдобар дефанзивец кога сезонава е дрво.

Фаќаш Телма?:smir:

И тоа не е некое мерило.

Кристиано Лукарели беше најдобар стрелец 2004/2005 тоа значи дека бил најдобар напаѓач?

Одбраната на Интер да може има најмалку примени голови па тоа не значи дека Киву треба да биде најдобар дефанзивец кога сезонава е дрво.

И јас се слагам дека Т. Силва подобро се покажа од Лусио сезонава пред се поради моменталната ситуација на Милан.
Па така е реално ако се гледа, треба да ги гледаме индивидуалните интервенции и грешки за да избереме најдобар кој секогаш не доаѓа од првата екипа на табелата или од најаката:toe:

И тоа не е некое мерило.

Кристиано Лукарели беше најдобар стрелец 2004/2005 тоа значи дека бил најдобар напаѓач?

И јас се слагам дека Т. Силва подобро се покажа од Лусио сезонава пред се поради моменталната ситуација на Милан.
не бе лусио е боље улав си ти така би рекле некој

Значи да сумираме ...навивачите на Интер викаат дека Лусио е боље,а на јуве дека Киелини,,,и уште колку ке се цитирате еден на друг за да докажете кој е уствари боље? :) различни мислења и ставови тоа е тоа... :)

Јес да одбраната на Интер функционира добро во целина али ипак замислите го Неста како соперник на Лусио кој еднаш-два пати погреши цела полусезона и Варгас кој и не сум го следел многу многу но сигурно повеќе придонесува како лев бек од Сантон, не викам дека детево е слабо. Гол нема да примат. : P

Јес да одбраната на Интер функционира добро во целина али ипак замислите го Неста како соперник на Лусио кој еднаш-два пати погреши цела полусезона и Варгас кој и не сум го следел многу многу но сигурно повеќе придонесува како лев бек од Сантон, не викам дека детево е слабо. Гол нема да примат. : P

Santon sezonava nema izigrano poise od 2 utakmici (ako ima i tolku izigrano)

И тоа не е некое мерило.
Не ми беше тоа поентата али ај.

Буфон пред Цезар, моментално не иде, сезонава Буфон е далеку од посакуваната форма, факт, по кој показател е ставен пред Цезар ?
Лусио искрено мене сезонава ме изненади, фантастичен е, сеедно што не е ставен на некоја листа од некој паразит што пишува за goal.com, јас како фан на Интер сум презадоволен од тоа како функционира, вистински лидер во одбраната а е донесен ко слободен играч ( дефинитивно или он или Пандев ке бидат прогласени за трансфер на годината во Италија за оваа сезона ), и он и Цезар се најдобрите играчи на тој дел од теренот во Интер за кој реков, има најдобра одбрана во италија.

Поентата ми беше, се фатија дел од вас ко слеп за стап за статија на некој од goal.com иако еве, Тијаго Силва и Неста се дел од одбрана која сезонава од Интер прими 4 комада а беа домаќини, со Бари изгледаа ко Мали деца и тн и тн, сеедно бе, нека ги ставаат ако сакаат до крај на сезона у тим на недела и остало, се додека Интер е број 1 во одбрана и број 1 во напад а со тоа и број 1 на табела, ондак мањебитно шо мисли некој самопрогласен експерт од goal.com.

А на овој Тенков не вреди више да му се реплицира, позаморен е и од циган на раскрсница. :toe:

п.с. За Сајтлер, Лусио ако не се лажам само еднаш направи грешка која Интер ги чинеше гол, против Аталанта со играч мање, Тијаго Силва со Рома ондак ? Со Наполи ако не се лажам исто погреши, со Интер незнаеше каде се наоѓа ... мислам дека го преценувате дечково, факт е дека е супер играч и бар според мене ( и секој фан на Милан ) има потенцијал да прерасне во страшен дефанзивец, али во моментов сеуште е рано да се каже дека заслужува место во топ 11 во Италија.

стварно а зашо не го игра Сантон?
демек Максвел беше продаден да се отвори место за детето, а овој уопште не влезе... дајте го навака :wink:

п.с.формацијава везе си нема на гол.ком, шо уствари бара Занети лево а Варгас шпиц :pus:

стварно а зашо не го игра Сантон?
демек Максвел беше продаден да се отвори место за детето, а овој уопште не влезе... дајте го навака :wink:

п.с.формацијава везе си нема на гол.ком, шо уствари бара Занети лево а Варгас шпиц :pus:

Сантон не игра зошто Киву одлично се снајде на таа лева бековска позиција. Башка по дуелот со Сампдорија кога Сантон беше главен организатор на погодокот што значеше победа за Сампдорија, Сантон падна многу на психолошки план, после со Италија заработи повреда на коленото и ќе биде во аут уште некое време.

Иначе авторот што го правел тимот на гоал може си водел некоја негова детална статистика ама ептем ги има измешано позициите. Маикон е десен бек а не десно крило. Варгас игра како лево крило а не напаѓач.

Е сеа околу одбраната. Секоја чест за Неста како одигра до сега откако ја пропушти цела мината сезона и заслужува место во тимот. Раночија можеби го прецениле ама ајде нека седе. Тиаго Силва??? Киелини и Лусио одиграа многу подобро и посолидно оваа сезона. За нивниот квалитет стварно може да се види кога поради повреда не играат и одбраната на тимот е разнишана до максимум. Во голем дел ги следев настапите на Киелини, Лусио и Тиаго Силва и можам да кажам дека Тиаго Силва е најслаб од ова трио.

А за Лусио и дуелот со Аталанта, Лусио ги изеди живи до моментот кога направи еден глуп кикс кој не чинеше победа. Да освоевме три бода никој немаше да му замери на Лусио. Вака сега сите што не го гледале натпреварот се палат и викаат дека одиграл катастрофално. Проблем е и жално е што никој не вика колку гола спасил сите викаат дека заради него примивме.

Не ми беше тоа поентата али ај.

Буфон пред Цезар, моментално не иде, сезонава Буфон е далеку од посакуваната форма, факт, по кој показател е ставен пред Цезар ?
Лусио искрено мене сезонава ме изненади, фантастичен е, сеедно што не е ставен на некоја листа од некој паразит што пишува за goal.com, јас како фан на Интер сум презадоволен од тоа како функционира, вистински лидер во одбраната а е донесен ко слободен играч ( дефинитивно или он или Пандев ке бидат прогласени за трансфер на годината во Италија за оваа сезона ), и он и Цезар се најдобрите играчи на тој дел од теренот во Интер за кој реков, има најдобра одбрана во италија.

Поентата ми беше, се фатија дел од вас ко слеп за стап за статија на некој од goal.com иако еве, Тијаго Силва и Неста се дел од одбрана која сезонава од Интер прими 4 комада а беа домаќини, со Бари изгледаа ко Мали деца и тн и тн, сеедно бе, нека ги ставаат ако сакаат до крај на сезона у тим на недела и остало, се додека Интер е број 1 во одбрана и број 1 во напад а со тоа и број 1 на табела, ондак мањебитно шо мисли некој самопрогласен експерт од goal.com.

А на овој Тенков не вреди више да му се реплицира, позаморен е и од циган на раскрсница. :toe:

п.с. За Сајтлер, Лусио ако не се лажам само еднаш направи грешка која Интер ги чинеше гол, против Аталанта со играч мање, Тијаго Силва со Рома ондак ? Со Наполи ако не се лажам исто погреши, со Интер незнаеше каде се наоѓа ... мислам дека го преценувате дечково, факт е дека е супер играч и бар според мене ( и секој фан на Милан ) има потенцијал да прерасне во страшен дефанзивец, али во моментов сеуште е рано да се каже дека заслужува место во топ 11 во Италија.
Tука веќе може да се збори ама ова е друга категорија на муабет.
Ја само ти реплицирав за статијата на гол.ком за тој муабет.

Ако Буфон не е во посакуваната форма што да кажам за Цезар?се изгуби сезонава со тоа колку грешку направи и на фан клуб интер го посочуваа како тоа не брани во посакуваната форма и Син го спомнуваше и одеднаш треба сеа Цезар да биде пред Буфон?

Син да не те цитирам. За Цезар си во право требал да се најде на листата , иако не би рекол и ја дека Цезар нешто е брилијантен лаи дефинитивно бољи од Буфон.

Идемо на Силва, прво и јасно да ви на вас од Јуве, Киелини ЛАНИ беше прогласен за најдобар дефанзивец, годинава неможе никој ама баш никој да ме убеди дека играл боље од Силва. Впрочем освен Касерес одбраната на јуве комплет е дупе. Значи сезонава пошто убоо пишува на статијата ова листа е за сезонава до сега значи не за цела година, Силва е подобар од Киелини, факт.
Е сеа за Лусио, Лусио покрај себе ги има Маикон, Самуел, Чиву, Занети, Кордоба итн итн.
Силва ги има Јанкуловски, Каладзе, Фавали, Одо, Омниеву итн итн.
Лусио игра 10 и кусур сезони у Европа и има 32-3 незнам точно.
На Силва му е прва, и има 24 године.

Кога и ова погоре ќе се земе впредвид и игрите што ги покажаа двајцата оваа сезона Тиаго Силва си го заслужи местото на листава.

Пишав и погоре ова е за сезонава до сега, значи Снајдер и Роналдињо МОРАА да се најдат на листава место Пизаро и Варгас, но тоа е, на крај тимот каков ќе биде ќе видимо

Фаќам:smir:

Ти у животот си праел објективен муабет?

Ај ај, признај ја грешката сега не тупи зошто ќе ти се собере цел фан-клуб Интер... Киву бил дрво оваа година :pos2:
Сериозно, сакав само да ти укажам на пропустот, Киву игра многу подобро од лани, иако не му е таа природна позиција, но сепак нема никакви проблеми со него оваа година.

За Интер сум малку субјективен, нормално е тоа, но ова ќе ти го потврди било кој ете „неутрален “ што прати Калчо.

Инаку онаму во темата за Кајганџии имам неколку номинации за „објективност“. Да кажеш дека сум несериозна будала, тоа се прифаќа :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom