Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Глупа споредба, Анелка е два пати поефтин од Бербатов.

Ајде да направиме споредба Дрогба- Бербатов. И тоа Бербатов е за 6м поскап...

Да ти кажам право, може да правиме споредба и Анелка-Бербатов:

09/10: Анелка-11, Бербатов-12;
08/09: Анелка- 19, Бербатов-9; :back:
Навивачето на Челзи често го ставуват у уста Бербатов, не дека таа сезона не изигра слабо, туку зашо не говорат за Анелка? Да ставеме настрана кој колко е купен туку според играта (таа сезона) кој е подобар? Ме боле таквото кој колко пари е земен и шо кажува статистиката, туку според играта шо ја прикажуват, плус и двујцата имат речиси исти статусе у нивните екипи. Да споредувам Тери со Бербатов е глупа споредба, ама мислам оти таа ич нее глупа. :)

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Навивачето на Челзи често го ставуват у уста Бербатов, не дека таа сезона не изигра слабо, туку зашо не говорат за Анелка? Да ставеме настрана кој колко е купен туку според играта (таа сезона) кој е подобар? Ме боле таквото кој колко пари е земен и шо кажува статистиката, туку според играта шо ја прикажуват, плус и двујцата имат речиси исти статусе у нивните екипи. Да споредувам Тери со Бербатов е глупа споредба, ама мислам оти таа ич нее глупа. :)
Друже, јас ич не се замарам со Манчестер, имам изгледано само 3 утакмици кај што они играат (2 со Челзи и една со Баерн), така да, не можам да ти кажам како игра Бербатов. Само знам дека сите навивачи на Манчестер го плукаат... Да не е случајно топ асистент, чим не се битни головите?

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Друже, јас ич не се замарам со Манчестер, имам изгледано само 3 утакмици кај што они играат (2 со Челзи и една со Баерн), така да, не можам да ти кажам како игра Бербатов. Само знам дека сите навивачи на Манчестер го плукаат... Да не е случајно топ асистент, чим не се битни головите?
Епа шом неможеш да кажеш не ни кажуви, играч не се цене само по статистичките бројки или само по вредноста на неговио трансфер. Не викам дека не се битни головите, нее ни топ асистент, ама тва немора да значе оти он нее добар или слично. Точно оти слабо га изигра таа сезона, јас едноставно сакаах да напрааме споредба меѓу него и Анелка, оти мислам и вашио ја изигра сезоната слабо. Плус, саа гледам оти и статистиката на Анелка нее сјајна у споредба на таа со Бербатов.

Член од
7 март 2010
Мислења
201
Поени од реакции
8
Послабо од Бербатов во никој случај.
Зошто?
Затоа што даде три голови во ЛШ,во фазата по групи кои му значеа победа на Челзи.Значи двете утакмици со Порто и едната со АПОЕЛ мислам.
Сите три по 1-0 завршија и на сите три беше стрелец Анелка.
Како второ има дадено 11 гола во ПЛ,што е секако малку,но покрај Дрогба со 30 голови,Лампард со над 20,Малуда и останати над 10,за 30 годишен играч тоа му е максимум.
Плус има и некоја асистенција,ако не се лажам.
А,и не е се до головите,Анелка во еден период во сезоната кога Челзи се давеше со повреди,беше еден од поважните играчи на челзи,за жал.
Изиграваше плејмејкер,дефанзивец крило и што ти не..значи имаше голем удел во играта.
А Бербатов како што знам освен тие 12 голови во ПЛ,нема ништо подобро направено,гледам сите не го сакаат во манчестер,дури и вие,така да..

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Еми, нее финтта да го праам играчо на МЈ подобар од тај на Челзи па и за тва не спорам. Единствено намерата ми беше само да кажам оти на тие утакмици шо го имам гледано Челзи, Анелка не ме аресаше со неговата игра, и дека нее којзнаа колко посјаен од Бербатов, а на форумо навивачето на Челзи стално говорат против него, не дека стварно го мислат тва и го гледат нон-стоп, туку да се напраат паметни, демек се доволно информирани, пратат ного, а уствари само читат на фан клуб МЈ шо говорат наши навиваче. Глупо ми е тва. И да, у право си, нее се до головите, ни до асистенциите, ако играа Бербатов напаѓач и нели ако не головите, асистенциите се негова работа, на 2-3 ситуации на кои се сеќавам се случуваше Бербатов да га организира цела акција, ја префрла топката на Валенсија, тај центаршут и Руни гол, па заслугата не оде само на голгетееро и асистенто.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
Блекпул и Кардиф Сити ќе се борат за влез во ПЛ на 22ри мај во финалето од Плеј оф-от..

Повеќе бев за финале Нотингем Форест - Лечестер,ама и 2те екипи испаднаа..Нотигнем Форест со вкупен резултат 6:4 (2:1,во Блекпул ;3:4 во Нотингем),а Лечестер 4:3 на пенали,откако вкупниот резултат од двомечот беше 3:3 (0:1 во Лечестер ; 2:3 во Кардиф)..ваљда не важи правилото гол во гости.. :toe:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ејјјјј штета и јас баш сакав Нотингем Форест да се вратат во Премиер Лига. Ај барем Лидс се вратија нагоре:)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ако не можиш да ги победиш, придружи им се. :pos2:

Нема потреба да сум вработен во Челзи за да знам дека бесрамно го цицаа клубот кој три години немаше никаква корист од нив.
Ти гледаш фудбал, значи знајш колку три години наназад тие заслужуваа да се четврт најплатен спортски колектив во светот со оглед на нивните (не)таленти и (не)успеси, и не знам за кое „такво“ ми се прајш „на Тошо“ овде. И оваа се симнаа на најниско можно ниво, доживеаа дебакл од Интер во осминафинале на ЛШ, на сред Стемфорд Бриџ.
Сепак честитки шо се кренаа, иако појќе би им честитал на шефовите кои многу прецизно кажале што имаат за кажување, средба која Анчелоти ја нарече само коструктивна или така нешто, пошто нели, не смее и нема потреба од детали.

За Арсенал ништо не коментирам, пошто сезонава, да, многу појќе следев само за Челзи, не ко порано, од Руска до Австриска Лига. И то е причина зошто и натаму „ќе филозофирам“ ко што велиш ти, околу Челзи и неговите „играчишта“.
Ок е сфаќам да се изнервираш и да искритикуваш играч, но фановите од Челзи секогаш после пораз или кикс уште од почеток на пролетниот дел одеа да честитаат титула во други клубови (најмногу во манчестер). Тоа ми беше поентата на мојот пост со кој замина во дискусија кој играч колку вредел што не ми беше тоа поентата, но колку и да не изграч клубот добро т.е. играчите глупаво е одма да ги прачаш во аушвиц или на клада да ги ставаш. Сепак те сфачам зошто си изреволтиран но тој револт барај го кај Абрамовиќ бидејќи поради него Челзи стана клуб на платеници, а од такви играчи што можеш да очекуваш. Челзи беше многу убав клуб но парите го расипаа. Инаку мислам дека годинава за прв пат откако е дојден абрамовиќ истиот се освести во неговата грешка со фрлање на големи пари и преценување на играчи, па затоа и во јануар немаше трансфер.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
. Сепак те сфачам зошто си изреволтиран но тој револт барај го кај Абрамовиќ бидејќи поради него Челзи стана клуб на платеници, а од такви играчи што можеш да очекуваш. Челзи беше многу убав клуб но парите го расипаа. Инаку мислам дека годинава за прв пат откако е дојден абрамовиќ истиот се освести во неговата грешка со фрлање на големи пари и преценување на играчи, па затоа и во јануар немаше трансфер.
Управата мораше да им понуди доволно големи плати на Тери, Лампард, Дрогба ... за да се осигура нивното останување во клубот на подолг период, бидејќи се работи за фудбалери од врна класа кои полесно би направиле трансфер доколку некој друг финансиски моќен клуб им понуди подобри финансиски услови. Така да многу е сложена дискусијава во која за Челзи се зборува како "клуб на платеници".
И не верувам дека се работи за некој којзнае каков феноменален потег на Абрамович дека нема веќе фрлање големи пари и преценување играчи во јануарскиот преоден рок. Едноставно таква е политиката на клубот веќе подолг период, нема безглаво носење фудбалери на сред сезона. Мене освен Анелка и Ивановиќ кои му беа донесени како засилувања на Аврам Грант како логички побарувања на нов менаџер и ланската позајмица на Кварезма, не ми текнува ниедно друго засилувањ во зимскиот преоден рок во последниве неколку години.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Управата мораше да им понуди доволно големи плати на Тери, Лампард, Дрогба ... за да се осигура нивното останување во клубот на подолг период, бидејќи се работи за фудбалери од врна класа кои полесно би направиле трансфер доколку некој друг финансиски моќен клуб им понуди подобри финансиски услови. Така да многу е сложена дискусијава во која за Челзи се зборува како "клуб на платеници".
И не верувам дека се работи за некој којзнае каков феноменален потег на Абрамович дека нема веќе фрлање големи пари и преценување играчи во јануарскиот преоден рок. Едноставно таква е политиката на клубот веќе подолг период, нема безглаво носење фудбалери на сред сезона. Мене освен Анелка и Ивановиќ кои му беа донесени како засилувања на Аврам Грант како логички побарувања на нов менаџер и ланската позајмица на Кварезма, не ми текнува ниедно друго засилувањ во зимскиот преоден рок во последниве неколку години.
Ок е тоа што го пиша, но безглавото доведување на преценети фудбалери оваа година небеше практика бидејќи увидоа дека со тоа не се освојува титула. И за болдот ОК е да се понудат плати за продолжување но се фрлаа пари за нивно доведување (правам моабет за други фудбалери не за наброаните што ги имаш), а после тоа истите тие не ги оправдаа тие суми. Како и да е целта ми беше друга поента но дебатата продолжи во друга насока.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Како што реков пред 1-2 недели. Руни прогласен за играч на сезоната во ПЛ , а Енглезите задоволни пошто Англичанец ја зема наградата. Значи како си ги даваат наградиве , на среќа , на кој му се падне , или на кој сакаат да му ја дадат.:toe:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Штета за Нотингем,баш сакав да ги видам во ПЛ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom