Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Шо би купиле на тотенхем ? Кој дел од екипата треба да се засили?
Напад дефинитивно не, имат и вишок. Значи не напаѓач.
Средина: не би дошло лошо едно класично лево крило, ама и тоа е далеку од потребно, со напредокот на Бејл кој почна и на крило да растура. И треба да шитнат пола средина, имат долг ростер. Значи треба да продават повеќе од шо ќе купат, не е потребно засилување.
Одбрана: Леви бекови закон, штопери устав. Десен бек можеби, ама по феноменалната утакмица на Кабул вчера(асистенцијата за голот, ако може така да се каже) и Чорлука кој имаше страшно добра сезона, и десен бек не мора, иако не му се природни позиции.
Гомес си е стандарден , вчера беше супер.
Заклучок: нема да купат тотенхем којзнае колку, ако се земе у предвид дека минатите сезони потрошија огромни пари на нови играчи. Играчите шо заиграа вчера за тотенхем(14) биле купени за вкупно 122милиони(фунти!). Тоа се ногу пари. На Арснал на цел тим не верувам да има потрошено толку пари.
Да, не им треба ништо, но ако го зачуваат овој тим - никој првотимец да не биде продаден. Јас мислам дека некој ќе си замине летово...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.006
Поени од реакции
7.164
Да, не им треба ништо, но ако го зачуваат овој тим - никој првотимец да не биде продаден. Јас мислам дека некој ќе си замине летово...
Да, Модриќ и Бејл во Манчестер...:pos2:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Да, Модриќ и Бејл во Манчестер...:pos2:
Модриќ може, Бејл неможе, не дека не е добар ама таму игра Евра, ако го играме како крило на иста позиција игра и Нани кој сигурно ќе добива место пред него.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
А зошто за секој можен играч кој имал добра сезона има шпекулации дека ќе биде продаден во Челзи или Јунајтед?
Од таквите „Роналдо назад во манчестер“ и „зидан се враќа во фудбалот“ шпекулации ми е преку глава. Не верувајте на спортденес или фудбал24 и сл.
Едно е да бидеш заинтересиран, друго е да направиш навистина трансфер.
Да, за Модриќ има интерес од јунајтед, ама тоа не значи дека ќе прави трансфер. Посебно не сега, кога влегоа у ЛШ.
Зборот ми беше дека било кој да си замине од тотенхем, пак би можеле да го надополнат неговото отсуство со сегашниот тим. А да не зборуваме за парите кои ќе ги имат на располагање сега, само од телевизиски права во ЛШ се вади по 20мил. +карти за утакмици, секоја победа по еден милион, да не зборуваме ако ја поминат групата. Си предвидуваат околу 75м да имаат добивка само од ЛШ(со се вкалкулирано).
Ја мислам дека треба да се смират малку, многу се напалени. Третото коло од квалификациите може да биде пречка. Ако му падне Лион? А они веќе си прават пресметки. Дебилно по малку. Или втора опција-да го поминат арсенал(речиси неверојатно).

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Колку и да ги мразам Тотнам, сепак подобро они 4-то отколку Сити. Не за друго, туку Сити ако беше 4-то ќе привлечеше многу класа играчи, а и тренери(пример Мурињо) поради нивното играње во ЛШ и ќе станеа доста конкурентна екипа. Вака Тотнам очекувам да потрошат пари(без врска се разбира како и секоја година) и да испаднат и во квалификациите(нешто што направи Евертон пред неколку години) пошто се голем пацерски тим како некој што кажа тука претходно. А ако не потрошат пари, го наебале со овој состав. Затоа што друга ваква неконстантна година за фаворитите тешко да се случи, а Тотенхем тоа го искористи сезонава.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Колку и да ги мразам Тотнам, сепак подобро они 4-то отколку Сити. Не за друго, туку Сити ако беше 4-то ќе привлечеше многу класа играчи, а и тренери(пример Мурињо) поради нивното играње во ЛШ и ќе станеа доста конкурентна екипа. Вака Тотнам очекувам да потрошат пари(без врска се разбира како и секоја година) и да испаднат и во квалификациите(нешто што направи Евертон пред неколку години) пошто се голем пацерски тим како некој што кажа тука претходно. А ако не потрошат пари, го наебале со овој состав. Затоа што друга ваква неконстантна година за фаворитите тешко да се случи, а Тотенхем тоа го искористи сезонава.
Кои фаворити? Ливерпул ? Толку од големите. Ливерпул 90% нема да се квалификува за квалификациите за ЛШ наредната сезона. Наредната година може само мартин о‘нил да направи некое чудо, па стварно да има смешна сезона. Ова не е ништо, Тотенхем си имаше цел да бидат 4ти оваа сезона и тоа му беше зацртана уште пред 2-3 сезони. Се друго освен ова ќе беше неуспех за нив. Ливерпул наредната сезона пак ќе биде 7ми според мене.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Според мене , Ливерпул летово ќе продаде голем број играчи , и ќе оди само надоле. 90% Евертон наредната година ќе заврши пред нив , а ништо чудно и Фулам , ако земат доста пари и купат засилувања.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Кои фаворити? Ливерпул ? Толку од големите. Ливерпул 90% нема да се квалификува за квалификациите за ЛШ наредната сезона. Наредната година може само мартин о‘нил да направи некое чудо, па стварно да има смешна сезона. Ова не е ништо, Тотенхем си имаше цел да бидат 4ти оваа сезона и тоа му беше зацртана уште пред 2-3 сезони. Се друго освен ова ќе беше неуспех за нив. Ливерпул наредната сезона пак ќе биде 7ми според мене.
Абе не зборете глупости..Не го кажувам ова конкретно за тебе, туку за сите што ги отпишавте Ливерпул за наредна сезона. Исто како Арсенал пред оваа сезона. И во весници и секаде го ставаа 5-то место. На Тотенхем 4-то место им е зацртано едно добри 8-9 години и ова е чиста случајност што конечно го заземаа. Али ќе беше многу полошо Сити да беше четврт.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Абе не зборете глупости..Не го кажувам ова конкретно за тебе, туку за сите што ги отпишавте Ливерпул за наредна сезона. Исто како Арсенал пред оваа сезона. И во весници и секаде го ставаа 5-то место. На Тотенхем 4-то место им е зацртано едно добри 8-9 години и ова е чиста случајност што конечно го заземаа. Али ќе беше многу полошо Сити да беше четврт.
Како мислиш да привлечеш нови играчи?
-Торес во Челзи/Сити
-Стиви во Интер
-уште некој налево надесно ќе замине.

Со Лига Европа ли ќе привлечете топ играчи? - не. А во ПЛ со неквалитетен состав се знае кај ќе биде Лузерпул...7-8...Бенитез ќе си оди. Плукате по Бенитез, а без него ќе бидете далбетер :D

Гледај ја светлата страна. Барем играте во Премиер Лига :pos:
голем EDIT: За Арсенал си бил, извињавај...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Како мислиш да привлечеш нови играчи?
-Торес во Челзи/Сити
-Стиви во Интер

-уште некој налево надесно ќе замине.

Со Лига Европа ли ќе привлечете топ играчи? - не. А во ПЛ со неквалитетен состав се знае кај ќе биде Лузерпул...7-8...Бенитез ќе си оди. Плукате по Бенитез, а без него ќе бидете далбетер :D

Гледај ја светлата страна. Барем играте во Премиер Лига :pos:
голем EDIT: За Арсенал си бил, извињавај...

Хахаха абе друже друже, во мал пост еден куп киксови :)
Како прво јас сум изгорен навивач на Арсенал, али добро гледам на крај си приметил :)

Како второ ова болдираново 90 посто нема да се случи;)

Како трето, за да бидат Ливерпул во топ 4 немора да привлечат некои ѕвезди, туку паметни засилувања, исто како Арсенал што се наоѓа во топ 4. А и еве да речеме дека нема да купат некој асален, а и да не си замине никој. Со овој состав и со повеќе среќа со повреди, сигурно ќе завршат пред Тотенхем ако не купи некој екстра класа играч што најверојатно така и ќе биде.

На Сити за да заврши четврто му фалеше добар тренер. За играчки кадат и те како има поквалитетен од Тотенхем. Речиси сите играчи на Тотнам се докажани во ПЛ(докажани за од 4-то место па надоле) со други екипи, така да и немаат баш паметни засилувања. Астон Вила да не збориме.Покажаа и оваа и минатата сезона колку лимитиран состав имаат со тој дегенот Мартин О'Нил. Евертон имаа малку финансии и претходните години кога завршуваа погоре од оваа сезона, така да...али паметен е Дејвид Мојс кога купува играчи, за разлика од Реднап и компанија. Кај овие сите екипи не очекувам некој бум на трансфери, освен кај Сити, така да во една нормална сезона без многу повреди и со голем мотив, Ливерпул би стигнале лесно до 4-то место. Се разбира, тоа важи и Сити ако не го сменат тренерот, и да земат некој асален.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Како прво јас сум изгорен навивач на Арсенал, али добро гледам на крај си приметил :)

Како трето, за да бидат Ливерпул во топ 4 немора да привлечат некои ѕвезди, туку паметни засилувања, исто како Арсенал што се наоѓа во топ 4. А и еве да речеме дека нема да купат некој асален, а и да не си замине никој. Со овој состав и со повеќе среќа со повреди, сигурно ќе завршат пред Тотенхем ако не купи некој екстра класа играч што најверојатно така и ќе биде.

На Сити за да заврши четврто му фалеше добар тренер. За играчки кадат и те како има поквалитетен од Тотенхем. Речиси сите играчи на Тотнам се докажани во ПЛ(докажани за од 4-то место па надоле) со други екипи, така да и немаат баш паметни засилувања. Астон Вила да не збориме.Покажаа и оваа и минатата сезона колку лимитиран состав имаат со тој дегенот Мартин О'Нил. Евертон имаа малку финансии и претходните години кога завршуваа погоре од оваа сезона, така да...али паметен е Дејвид Мојс кога купува играчи, за разлика од Реднап и компанија. Кај овие сите екипи не очекувам некој бум на трансфери, освен кај Сити, така да во една нормална сезона без многу повреди и со голем мотив, Ливерпул би стигнале лесно до 4-то место. Се разбира, тоа важи и Сити ако не го сменат тренерот, и да земат некој асален.

Бенитез си оди од ливерпул 91%. Кој друг ќе се снајде подобро со неговите играчи(пола ливерпул е шпански) отколку самиот Бенитез ?

Сити. Немат тренер? За ЛШ треба искусен тренер ? Манчини е искусен во ЛШ.

Мартин О‘нил е еден од најдобрите тактичари на островото. Ја издигна вила од просечен тим до квалитетен тим. Повлечи си ги зборовите за него. И веројатно не знаеш дека Вила е еден од побогатите тимови у премиерот, ако сите се засилат, сигурно нема да дремат Вила.

И на крај, Мојс не прави скапи трансфери? Фелаини. Еден, ама вреден.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183

Ги споредуваш Арсенал, па ајде од нив ќе почнам. Арсенал немаат звучни имиња и пак се во топ 4 - тоа е точно. Но имаат многу битна алка во тимот - Тренерот. Венгер може да склопи и половична екипа да прави добри резултати и во ПЛ и ЛШ. А Ливерпул еве да речеме ќе сменат тренер, знаеш ли колку време ќе им треба додека се уиграат новите играчи + новиот тренер? Зборуваме за големи промени. Тимот се пореметува ако 2 нови играчи дојдат, не пак пола гарда и нов тренер. Ќе тонат Лузерпул, во тоа сум сигурен...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас мислам глупости се, ама ова ме насмеа:

It could also rob them of credibility - however, since not winning a league title themselves since Margaret Thatcher was Prime Minister, that boat had long since sailed.

:pos2:

F

fantomX

Гостин
Јас мислам глупости се, ама ова ме насмеа:

It could also rob them of credibility - however, since not winning a league title themselves since Margaret Thatcher was Prime Minister, that boat had long since sailed.

:pos2:
Ники Бат и Бен Фостер за засилувања не се глупост.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom