Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Фала Богу дека Тотенхем е победник вечерва. Говедата од Сити не можеа да издржат со Манчестер Јунајтед во кризен период макар за нерешено, па ќе издржеле со Тотенхем во налет. :toe:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Како игра Арсенал во последно време и како игра Фулам не е нешто неостварливо тоа.......
дада,баш така.А во среда Фулам игра финале,па ке трчи по 3 поени на Емирати.:pos2: плус шо Фулам ти е “домашен“ тим.=)
Нерешенето ни е у џебо.:pos2:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.051
Поени од реакции
51.389
just like Peter Crouch, Tottenham stand tall!!!

сеа фино би било Арсенал да киксне уше еднаш и Тотенехем да се трето, не за друго, да не ризикуваат квалификации, Арсенал сигурно ќе помине со кој и да се падне, а овие ми се сумњиви :)

Ф

Фил Ајви

Гостин
нема врска, времето на Сити допрва треба да дојде :tv:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Честитки за Тотенхем, заслужено 4то место за них. Мило ми е шо Сити не одат у ЛШ, как казна, оти преку ноќ не се станува шампион! Не сумњам у пласман на Тотенхем у групите на ЛШ, ни па у тва дека подобро од Ливерпул ќе га претставуват Англија.
Иначе да, LoGiX стравуваше, а и оште стравува за 3тото место на неговио Арсенал. :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
just like Peter Crouch, Tottenham stand tall!!!

сеа фино би било Арсенал да киксне уше еднаш и Тотенехем да се трето, не за друго, да не ризикуваат квалификации, Арсенал сигурно ќе помине со кој и да се падне, а овие ми се сумњиви :)
Ако се случи ова ке има масовни убиства,самоубиства,пожари,поплави /природни катастрофи.=)))
и кладба ставам дека ке го придружувам баже у собрание кога ке шета гол.:pos2:
а Сити дали за следната или за 2/3 сезони,ке влезе во ЛШ,па ке видиме што ќе направи.
Не е се во парите,Реал ви е најсвеж пример за тоа/како и трансферот на Ибра.=)
Честитки за Тотенхем, заслужено 4то место за них. Мило ми е шо Сити не одат у ЛШ, как казна, оти преку ноќ не се станува шампион! Не сумњам у пласман на Тотенхем у групите на ЛШ, ни па у тва дека подобро од Ливерпул ќе га претставуват Англија.
Иначе да, LoGiX стравуваше, а и оште стравува за 3тото место на неговио Арсенал. :)
колку само не.xD

F

fantomX

Гостин
Мислам дека е вистинско време Тевез конечно да го оствари најавеното и да се пензионира од професионалниот фудбал. :toe:

Касно се уклучувам у дискусијата иначе ќе пишаах ного. :)
Поштено глупо ми е за Челзи шо менат тренере толко често. Колко тренере сменија за годините коо е Абрамович газда? Уште толко години да е он газда, ќе ги извртат сите тренере и ќе почнат пак од Мурињо :) Говоре некој за Ферги? Ферги е вечен, се друго е пролазно, и Челзи и Мурињо и Анчелоти, Гигс, Сколс, па мош и Абрамович! :)
Дркаш на гол на Дрогба од 2м офсајд? Па и тва ти останува. Треба да се зберат судиите, Џерард, екипите од долнио дел од табеелта, па и Руни да е повреден за Дрогба да го стигне на голове. :) И додека ти дркаш на 2-3 титули на Челзи и моќта на Роман, мојте "деца" 10години гледат фудбал у канализацијата, благодарение на Јунајтед!
Се се, ама златнио Виган да ги наплате сметките на Дин, Ливерпул, Роман и титулата воопшто да не се појаве на СБ, тогај ќе ги видам фановите у вас, јас само ќе седам пред ком. и ќе читам, а у обратна ситуација ич нема да плачам a ќе продолжам да "одам" со Манчестер Ј. ! :)
1. :icon_mrgr
2. :icon_mrgr
3. :icon_mrgr

Три во едно! :vozbud:

факт е дека е потешко да имаш обрт на пари од продажби и комерцијални зделки отколку некој sugar daddy да дое у клубот и да си игра кур ташак. :salut:
Секако дека е потешко, особено од ко ќе види sugar daddy - то дека околу него има еден куп ненаситници и пијајци, од Мурињо преку Арнесен, еден србин исто околу него, Владо беше презиме не памтам....сите само ПАРИ!
Мурго: Се повредија Џон и Рики, сакам пари. За Буларуж!
Арнесен-дебил: Ги носам нај-талентите од цел свет!
Ова само „фронтмените“....

Карло Анчелоти е тренер, на Челзи не му треба менаџер туку тренер со ваквата поставеност хиерархијска, и го доби. Според мене, најдобар можен, за мене маестрална работа е да извајш нешто ново од еден умрен состав на играчи.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Честитки за Тотенхем...:tv:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Не Ливерпул, не Манчестер Сити него Тотенхем ќе игра во Лига на Шампиони

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Што знам овие Тотенхем се мислам дека ќе ја заебат у квалификации... таков тим се пацери. Боље ќе беше Сити да влезеа и да видиме што играчи ќе земеа па и дали ќе освоеа ПЛ наредна сезона. Вака сеа може ан шеикот да му стане досадно па да си отиде, ај може ќе отиде во Тотенхем.:pos2:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ми се направи меракот за Тотенхем, задниве години ми се допаѓаат како екипа и мило ми е што ги шутнаа селаните. Со два - тројца нови играчи, мислам дека имаат капацитет за да поминат групи.
Сепак не знам како ќе се носат со темпото среда - недела, па можно е во првенство да бележат послаби резутлати.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Повеќе сакав да поминат Сити не за друго, ме интересираше како ќе настапат на трансфер пазарот. Не е лошо и вака, сосема заслужено :)

Има уште 1 лоша ствар во испаѓањето на Сити...
Торес е 50% наш, за 70м :nesvest: (според шпекулацииве)

П.С.
Гледам зборите за Тотенхем дека можеби ќе ги поминат групите. Теоретски гледано, тие се екипа од калиброт на Валенсија, Атлетико Мадрид, Рома да не кажам, и другите европски екипи кои се блиску до врвот/шампионите, само до сеа неможеа да се пробијат пошо големата 4ка сеуште беше 4ка.
Со неколку нови засилувања, сигурен сум дека ќе забележат добри резултати.
Челзи, Арсенал, Тотенхем во ЛШ, 3 лондонски екипи.
Биче интересантно и нареднава година :)

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Шо би купиле на тотенхем ? Кој дел од екипата треба да се засили?
Напад дефинитивно не, имат и вишок. Значи не напаѓач.
Средина: не би дошло лошо едно класично лево крило, ама и тоа е далеку од потребно, со напредокот на Бејл кој почна и на крило да растура. И треба да шитнат пола средина, имат долг ростер. Значи треба да продават повеќе од шо ќе купат, не е потребно засилување.
Одбрана: Леви бекови закон, штопери устав. Десен бек можеби, ама по феноменалната утакмица на Кабул вчера(асистенцијата за голот, ако може така да се каже) и Чорлука кој имаше страшно добра сезона, и десен бек не мора, иако не му се природни позиции.
Гомес си е стандарден , вчера беше супер.
Заклучок: нема да купат тотенхем којзнае колку, ако се земе у предвид дека минатите сезони потрошија огромни пари на нови играчи. Играчите шо заиграа вчера за тотенхем(14) биле купени за вкупно 122милиони(фунти!). Тоа се ногу пари. На Арснал на цел тим не верувам да има потрошено толку пари.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.006
Поени од реакции
7.164
Браво за Тотенхем многу ми е мило за нив. Е сега работата треба да се доврши во квалификациите каде противниците не се ни малку лесни од типот на : Сампдорија/Палермо, Глазгов Ренџерс, Севиља/Мајорка, Лион/ Бордо/Монпеље, Вердер/Леверкузен, по некоја руска, грчка и португалска екипа....Сепак и да изгубат продолжуваат во Лига Европа што секако за Тотенхем е полна капа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom