Primera División 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Ова ќе биде доста лошо за Реал и Барса.Ќе почнеме и ние да играме во 17.00 а ТВ правата ќе се поделат подеднакво,така да ништо од 150 М годишно.
Па нека земат и другите тимови, малку да се крене лигата, да не биде како Шкотска. Два тима и толку.

Ќе има дел од колачот и за освоени поени. А годинава како што се освоените поени да не испадне по 180 м да им подела на Барса и Реал :) (зависи колкав е процентот за таа ставка) :)

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Neka si pravat sto sakaat so Tv prava, vazno e da se igra dobar fudbal i da se postigne nesto nema vrska drugovo...

B

boki10messi

Гостин
Koga i drugite klubovi bi zemale nekoi pari, edinstveno bi se setale spanskite igraci od ekipa vo ekipa (normalno, mislam na ekipite od sredinata na tabelata, kako getafe, gijon, almeria, bilbao, deportivo). Edna sezona, tamu druga onamu.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не се надевајте дека со ова Примера ќе почне да наликува на Премиер лигата на пример, т.е. 4-5 тима да имаат шанси за титула.

Повторно целосна доминација на Барса и Реал... а другото и сега е интересно. До последно коло не се знае шампионот, последниот патник во ЛШ, вториот преставник во ЛЕ, четири тима се борат за две места за опстанок... а до пред некое коло беше уште позаплеткано. Епа мислам дека е доволно... неможе ова да биде Премиер или Бундес.

Член од
7 март 2010
Мислења
201
Поени од реакции
8
Glupa sporedba.
Vo Spanija ima samo dva tima,Real i Barca.
Vo ANglija se Chelsea,Mancester,Liverpool,Arsenal.Plus zasilen City,evropski Totenhem,Everton,Aston Villa.
Po toa se gleda kolku e jaka ligata.

Iako sum realec,ama angliska pl e stopati podobra od primera.

I do pred dve kola ne se znaese koj ke odi LS,dali Totenhem,Liverpul ili cCity.
NE se znaese koj ke otpadne,ne se znaese koj ke igra vo Evropskata Liga.
Do posledno kolo isto taka ne se znaese koj ke bide noviot sampion.

Zatoa ovie sporedbi se glupi i ne osnovani.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Арсенал и Ливерпул имаат исто толку шанса за титула колку што имаат Севиља и Валенсија. Последните 7-8 години титулите си ги делат Манчестер и Челзи, така да исто и во Англија има два тима. Моментално не се знае кој ќе иде во лш, кој ќе испадне, кој ќе иде во лига на европа. И уште не се знае кој ќе биде шампион, така да сите овие работи што ги пиша погоре не се точни.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Glupa sporedba.
Vo ANglija se Chelsea,Mancester,Liverpool,Arsenal.Plus zasilen City,evropski Totenhem,Everton,Aston Villa.

I do pred dve kola ne se znaese koj ke odi LS,dali Totenhem,Liverpul ili cCity.
NE se znaese koj ke otpadne,ne se znaese koj ke igra vo Evropskata Liga.
Do posledno kolo isto taka ne se znaese koj ke bide noviot sampion.

Прво да ти препорачам, размислувај малце кога читаш за да сфатиш што е поентата на постот. А и последната реченица е заклучок.

Кај глеаш споредба? Немоеш да речеш дека Премиер лигата е подобра заради тоа што Фулам им ја спасува сезоната...

Општо прифатено е дека Премиер Лигата е најквалитетната. Но и Ла Лига не е без возбудувања, разликата е само во бројот на екипите кои пред стартот на сезоната, на хартија имаат шанси за титула. И таму после се прави разлика меѓу првите две екипи и другите.

И ако ги гледаш тие критериуми... неизвесност за шампион, ЛШ и ЛЕ, опстанок... Ла Лига е понеизвесна сезонава до Премиер лигата.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
foto_437712_CAS.jpg

Еве во што Ибра ќе го вози Пике. :tv:

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Glupa sporedba.

I do pred dve kola (1) ne se znaese koj ke odi LS (2),dali Totenhem,Liverpul ili cCity.
NE se znaese koj ke otpadne (3),ne se znaese koj ke igra vo Evropskata Liga(4).
Do posledno kolo isto taka ne se znaese koj ke bide noviot sampion(5).

(1)Шпанија последно коло
(2) Не се знае уште дали Мајорка или Севиља btw одамна Ливерпул беше отпишан
(3) Четири екипи во Шпанија имаат исто бодови, две над цртата Малага и Ваљадолид, две под цртата Тенерифе,Сантандер
(4) шесто место Гетафе 55 бода, седмо место Виљареал 55 бода
(5) Знаеш и сам како е состојбата за шампионска титула Барса 1 бод пред Реал

Така да параметриве нешто не ти држат ама сепак ќе речам Англија е најдобра лига ама не според твоите параметри. Имаат повеќе изедначени тимови кои се борат за место во европа, имаат повеќе финансиски моќници во лигата, а играчкиот кадар и не е толку напред во споредба со тие во Шпанија :smir:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Очекувам многу интересно коло овој викенд. Мислам дека титулата на Барса и не им е толку сигурна. И двете екипи имаат екипи на кои им треба барем еден бод за да обезбедат сигурен опстанок. И двете екипи ќе играат доста затворено, иако сепак сметам дека ниту едната ниту другата нема да издржи во налетите на подобриот противник, па шансата за титула е 90-10 за барса. Многу ме интересира кој ќе биде последниот патник во ЛШ. Депортиво прошлиот викенд успеаа да ја совлада Мајорка, и да ја добие наградата од Севиља (500 000 евра), и со тоа успеа да ги замрси сметките на протвникот од Канарските осторви (ваљда така беа :)). Големо изненадување во оваа сезона за мене е Гетафе. Откако им се повреди Солдадо очекував они да пропаднат на табелата, но се случи спротивното и успеаа да се искачат на место кое води во лига европа. Ме разочара тимот на Билбао. Имаат многу јак состав, и очекував они да се најдат на тоа 6 место, но ете Гетафе изненади :) И многу ми е криво што депортиво остана без фелипе цела полусезона, иначе скоро сигурен сум дека ќе се најдеше во место кое води во Европа. Ете што значат повреди на клучни играчи во тимови кои немаат никакви резерви... :(

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Очекувам многу интересно коло овој викенд. Мислам дека титулата на Барса и не им е толку сигурна. И двете екипи имаат екипи на кои им треба барем еден бод за да обезбедат сигурен опстанок. И двете екипи ќе играат доста затворено, иако сепак сметам дека ниту едната ниту другата нема да издржи во налетите на подобриот противник, па шансата за титула е 90-10 за барса. Многу ме интересира кој ќе биде последниот патник во ЛШ. Депортиво прошлиот викенд успеаа да ја совлада Мајорка, и да ја добие наградата од Севиља (500 000 евра), и со тоа успеа да ги замрси сметките на протвникот од Канарските осторви (ваљда така беа :)). Големо изненадување во оваа сезона за мене е Гетафе. Откако им се повреди Солдадо очекував они да пропаднат на табелата, но се случи спротивното и успеаа да се искачат на место кое води во лига европа. Ме разочара тимот на Билбао. Имаат многу јак состав, и очекував они да се најдат на тоа 6 место, но ете Гетафе изненади :) И многу ми е криво што депортиво остана без фелипе цела полусезона, иначе скоро сигурен сум дека ќе се најдеше во место кое води во Европа. Ете што значат повреди на клучни играчи во тимови кои немаат никакви резерви... :(
Тенерифе е на Канарските острови.
Мајорка е дел од Балеарските острови :)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
иако сум против барса, ама секако си го крева пехарчето

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop