Primera División 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Добро, ај кажи ми што ако синоќа имавте 70 % на топка, кога цело време ја пимплавте на средина, и кружевте околу 16 метри, што фајде од тоа кога имавте само 2-3 стопроцентни шанси, и кога во цел натпревар имавте само 5 удари директно во гол ? Реал со Севиља имаше само скромни 57 % посед на топка, ама имаа 17 удари во гол, и уште 8-9 стопроцентни шанси.

Не е само поседот на топка, ако сакаш имај и 100% посед на топка, џабе ти е кога немаш конкретни шанси.
ti be bato go gleas onoj kakaniot so go imate so rasireni noze(kako gang bang da imal coekot) sto od sekoja prilika sutira misli deka igra pes2009(sto se davaa golovi od sredina na terenot) pa posle mi vikas demek real imal 17 udari ama posedot 43% demek ne e do topkata da ja zadrzis tuku do sutovite. Zatoa sto ste tolku opasni suteri nemate pobedeno eden Derbi natprevar(iako So Atl.Madrid e derbi sepak se od poniska klasa zaedno so Sevilla) i mi cvicis tuka deka so ako Barca ja drzi topkata, zaradi takvata igra koja Barca ja igra e prepoznatliva vo cel svet iako ima nekoi klubovi so se trudat da ja kopiraat igrata na barca, dzabe im e nemozat... se vide i na Camp Nou so tie sutovite so gi pravevte. Inace vi ja cestitam pobedata iako ne ja gledav igrata nekako mnogu brzo padnaa golovite isto kako i so Sevilla :toe:

Пелегрини треба на тренинг да му даде на Игуаин да пуца во празен гол :)
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Оваа напната сезонаааа...уууф...тешко на губитниците на крајот на сезоната било тоа Реал или Барса!!!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
ti be bato go gleas onoj kakaniot so go imate so rasireni noze(kako gang bang da imal coekot) sto od sekoja prilika sutira misli deka igra pes2009(sto se davaa golovi od sredina na terenot) pa posle mi vikas demek real imal 17 udari ama posedot 43% demek ne e do topkata da ja zadrzis tuku do sutovite. Zatoa sto ste tolku opasni suteri nemate pobedeno eden Derbi natprevar(iako So Atl.Madrid e derbi sepak se od poniska klasa zaedno so Sevilla) i mi cvicis tuka deka so ako Barca ja drzi topkata, zaradi takvata igra koja Barca ja igra e prepoznatliva vo cel svet iako ima nekoi klubovi so se trudat da ja kopiraat igrata na barca, dzabe im e nemozat... se vide i na Camp Nou so tie sutovite so gi pravevte. Inace vi ja cestitam pobedata iako ne ja gledav igrata nekako mnogu brzo padnaa golovite isto kako i so Sevilla :toe:

Разгледај хајлајтс, види како пукаа стативи, пречки и шо ти ја знам уште, па после дој ќе правиме муабет. :wink:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Колку само животи скрати овој Форлан на крајот..:nesvest::nesvest:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.842
Поени од реакции
10.282
Ако не му ја наместеше оној ретардот на Игуаин за третиот гол...ај победа си е победа. Барем гол разликата си остана иста.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.756
Поени од реакции
43.944
Најјако ќе е Ел Класико да биде Х и после нека се тепаат на гол разлика Реал и Барса :vozbud:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Најјако ќе е Ел Класико да биде Х и после нека се тепаат на гол разлика Реал и Барса :vozbud:
Ел Класико ако заврши X и ако на крај завршат со ист број бодови Барса е шампион оти се гледа меѓусебен дуел а во првиот тепаше Барса 1-0:tv:

А не зборујте луѓе за џабе за утакмицата на Реал со Севиља. Не ја гледав ама хајлајтс шо гледав Реал се убиле од шанси. Мислам дека годинава немаа луѓето позаслужена победа од таа:toe:Да бидеме реални Севиља направи една шанса и даде гол од 40 метри и плус автоголот на Чаби, а Реал се уби од шутирање, Палоп незнаеше од која страна топки му идат:salut:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Значи дека меѓусебен дуел одлучува у Шпанија,така?

Ако тепа Реал 2 разлика? и после ако имаат исто поени,Реал прв?
Да, сеа се гледа гол-разлика затоа што се немаат одиграно двата меѓусебни дуела.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ако не му ја наместеше оној ретардот на Игуаин за третиот гол...ај победа си е победа. Барем гол разликата си остана иста.
А да се лизнеше Форлан пред да го шутне пеналот, 3-1 ќе беше...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.842
Поени од реакции
10.282
А да се лизнеше Форлан пред да го шутне пеналот, 3-1 ќе беше...
Беше во контекст на дискусијата погоре, околу тоа кој како постигнувал голови и како Барса играла бла бла...Може да бидеш саркастичен колку сакаш, но тоа е факт - победивте заради грешките на одбраната на Атлетико.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11

Разгледај хајлајтс, види како пукаа стативи, пречки и шо ти ја знам уште, па после дој ќе правиме муабет. :wink:
Pobedete ne tamu(ako mozete) so poveke od eden gol razlika pa posle spomni ja Barca vo tvoite "analizi"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom