Primera División 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Кога реков меѓу Пујол и Милито, не мислев додавања пред гол. Како што кажа Манга погоре кружите околу гол, т.е не создавате премногу шанси. Ама кога создавате лесно реализирате. Не играме ист фудбал, тоа ми беше поентата, на тој горе што кажа Барса имала посед голем а Реал не и затоа сте биле подобри (општо мислење на сите).
Toj sto ja poseduva topkata poveke znaci igra poveke(poveke dodavanja,shansi i tn) mozebi ako se razigrate i vie ke bidete vo nivo na barca:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Toj sto ja poseduva topkata poveke znaci igra poveke(poveke dodavanja,shansi i tn) mozebi ako se razigrate i vie ke bidete vo nivo na barca:smir:
Добро, ај кажи ми што ако синоќа имавте 70 % на топка, кога цело време ја пимплавте на средина, и кружевте околу 16 метри, што фајде од тоа кога имавте само 2-3 стопроцентни шанси, и кога во цел натпревар имавте само 5 удари директно во гол ? Реал со Севиља имаше само скромни 57 % посед на топка, ама имаа 17 удари во гол, и уште 8-9 стопроцентни шанси.

Не е само поседот на топка, ако сакаш имај и 100% посед на топка, џабе ти е кога немаш конкретни шанси.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Некогаш и шанси да немаш битно си победил и си ги зел 3-те бода.Но низата победи со ваква мизерна игра нема уште долго да трае.Можеби Мајорка имаше две стативи,но Игуаин тие нема да ги промаши.:baeh:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Некогаш и шанси да немаш битно си победил и си ги зел 3-те бода.Но низата победи со ваква мизерна игра нема уште долго да трае.Можеби Мајорка имаше две стативи,но Игуаин тие нема да ги промаши.:baeh:
Да не отворам стари рани, ќути си поарно. Игуаин не го мешај со стативите:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Добро, ај кажи ми што ако синоќа имавте 70 % на топка, кога цело време ја пимплавте на средина, и кружевте околу 16 метри, што фајде од тоа кога имавте само 2-3 стопроцентни шанси, и кога во цел натпревар имавте само 5 удари директно во гол ? Реал со Севиља имаше само скромни 57 % посед на топка, ама имаа 17 удари во гол, и уште 8-9 стопроцентни шанси.

Не е само поседот на топка, ако сакаш имај и 100% посед на топка, џабе ти е кога немаш конкретни шанси.
Што поголем посед на топка,тоа повеќе се неутрализира противникот.Тоа би требало да го знаете и од искуство.:tv:

А вие па што убава игра имате.
Се се сведува на тоа,да се изнуди фаул и Роналдо да даде гол.
После тоа,се е многу полесно.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
чекај бе ти се читаш што си напишал ? Значи почнавте да се радувате на тоа што стасавте на исто бодови со конкурентот иако го изгубивте првиот натпревар на кампот,сега се радувате на една победа што ја има Барса од 1:0,ами ако поминете осмина финале шо ќе прајте бе ? :pos2::pos2: и пази Игуаин цел гол ќе го промаши у такви стативи како на Мајорка, нема ни стативата да ја погоди шом он на празен гл удри статива, а и кога стасавме дот тука да знаеш дека и Барса ако поведе 1:0,2:0 на бернабе биди сигурен дека нема да го загубат тоа водство,како Севиља и кој други беа нз ;)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
My ignore list is getting bigger.:tv:

I

IBIZA SOUND

Гостин

izgleda natprevarot so lion go zaboravi:)
:baeh::baeh:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
bb[noone];3433333 напиша:
чекај бе ти се читаш што си напишал ? Значи почнавте да се радувате на тоа што стасавте на исто бодови со конкурентот иако го изгубивте првиот натпревар на кампот,сега се радувате на една победа што ја има Барса од 1:0,ами ако поминете осмина финале шо ќе прајте бе ? :pos2::pos2: и пази Игуаин цел гол ќе го промаши у такви стативи како на Мајорка, нема ни стативата да ја погоди шом он на празен гл удри статива, а и кога стасавме дот тука да знаеш дека и Барса ако поведе 1:0,2:0 на бернабе биди сигурен дека нема да го загубат тоа водство,како Севиља и кој други беа нз ;)
Со малку повеќе труд, ќе научиш......за пишувањето зборим, за другото тешко.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Пелегрини треба на тренинг да му даде на Игуаин да пуца во празен гол :)

I

IBIZA SOUND

Гостин
vcera malku da bevme po zaentersirani mozese da bidime na prvo mesto
no toa e toa:toe:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Значи откога дојде Реал на прво место и откога почна да се следи гол-разликата Реал и Барса извојуваат исти победи ( за гол-разлика зборувам). Барса ќе тепа еден гол и Реал ќе тепа еден гол. Реал ако тепа со два како по правило и Барса тепа со два:toe:Аууу шо ќе стануе само на Ел Класико:vozbud::vozbud:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Не знам дали сте забележали, али од кога се израмнија со бодови и Реал и Барса, и двата тима победуваат со идентична гол-разлика. Вечерва со еден разлика, минатото коло со два разлика, пред тоа повторно со два. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom