Не сум дома (си најдов изговор) инаку нема проблем, мој совет ако одиш за пивофестот воопшто не седнувај на штанд последно кога си бев вратен бев кај Дрцко во кафана или евентуално Пајтон кај пазарот мислам дека тоа ти е најдобриот избор зошто останатите не ми се баш за тебе нормално ако не си поборник на овие правила на однесување во кафана во тој случај можеш да се упатиш во секое кафана која е во близина на пазарот.Море сите Прилепчани на форумови сите скржави,ела некој да се понуди како добар домаќин
Ништо,сама ќе ги барам кафаниве,верувам ефтини се.
Стари град дефинитивно најдобра скара според мене, се наоѓа во уличината кај плоштадот, е сега за цената 110 деенари ловечка (шарска) 160 денари маккла македонка, ова сосе гарнир под тоа се подразбира највероватно помфрит доматче, кромид и луто пиперче.Море сите Прилепчани на форумови сите скржави,ела некој да се понуди како добар домаќин
Ништо,сама ќе ги барам кафаниве,верувам ефтини се.
Во Стари град можи пиши ми во пп .Лиги ми потекоа,најсикрено.
Кога ќе дојдам ќе частиш една во Македонска куќа,бива ли
Може бе,ако се нафати да ми ги чува децава додека ги испробаме сите пива со сопругата навечер,дење ќе и отворам сметка на некој штанд.:smir:Не сум дома (си најдов изговор) инаку нема проблем, мој совет ако одиш за пивофестот воопшто не седнувај на штанд последно кога си бев вратен бев кај Дрцко во кафана или евентуално Пајтон кај пазарот мислам дека тоа ти е најдобриот избор зошто останатите не ми се баш за тебе нормално ако не си поборник на овие правила на однесување во кафана во тој случај можеш да се упатиш во секое кафана која е во близина на пазарот.
Македонска куќа има супер амбиент ама скарата не му е на некое ниво па мој совет е да не одиш таму.
АБЦ ајде бе најди му се на чупево ако не си домазет
Македонска Куќа е најпознатиот национален ресторан во Прилеп,но не и најдобар.Едноставно квалитетот на месото не е тоа тоа што треба да биди.Има места со 3-4 маси онака меана,а за вкус има да зајдиш :smir:зошто не во Македонска куќа
образложи малку?
Истото од погореЕ фала тиА зш не во Македонска куќа?
За скара во право си,исто и во Алтан во бизнис центарот - одназад и во "Стара чаршија" кај шо беше ЕРА,пици ДЕФИНИТИВНО во Леоне и НИГДЕ на друго место! А за чорба кај Кузе :smir:Сакара кај Кумата или кај Стојче.
Пици најдобри се во Magic.
Чорба, не ми текнува како се викаше, една меана како од Македонски народни приказни, ама чорбата му е за мерак.
Ама дали вреди бруцелозата ???Во тие продавничките или поточно во една може да се купи младо биено сирење, не ставено во солило. Тоа вреди и повеќе да го платиш бидејќи тоа е нешто од највкузните работи што сум ги јадел во живот.
ke si kupis kanta i ke si ja ostaas na raat, na ladno, provetreno u podrum edno 6 meseciАма дали вреди бруцелозата ???
Бидена сум повеќе пати во Македонска куќа, 4 години студирав во Прилеп : ) . Немам зборови за амбиентот и атмосферата, едноставно тоа треба да се види и доживее. Исто и за храната немам забелешки, ајде што е преефтина (на дипломирањето 6 души се најадовме и напивме за нецели 2000 денари), мене баш ми беше вкусна. Евентуално сега последнава година ако ја имат расипано скарата (бидејќи не сум била оваа година ) штом така викатеМакедонска Куќа е најпознатиот национален ресторан во Прилеп,но не и најдобар.Едноставно квалитетот на месото не е тоа тоа што треба да биди.Има места со 3-4 маси онака меана,а за вкус има да зајдиш :smir:
Со погрешни луѓе се имаш дружено ама пак затоа си имаш диплома од сите тие што ги спомна ниту еден не ги задоволува стандардите на Прилепска скара значи не прам муабет за амбиент.Бидена сум повеќе пати во Македонска куќа, 4 години студирав во Прилеп : ) . Немам зборови за амбиентот и атмосферата, едноставно тоа треба да се види и доживее. Исто и за храната немам забелешки, ајде што е преефтина (на дипломирањето 6 души се најадовме и напивме за нецели 2000 денари), мене баш ми беше вкусна. Евентуално сега последнава година ако ја имат расипано скарата (бидејќи не сум била оваа година ) штом така викате
Но добро, ти дека си од Прилеп сигурно повеќе можеш да правиш споредби меѓу рестораните, но јас во споредба со оние ресторани во Прилеп во кои сум била покрај Македонска куќа (Делфина, Евро, Чардак) сепак Македонска куќа ја ставам на прво место:smir:
Можам да претпоставам кои се овие кафанчиња (тие околу центарот и пазарот) и не велам не, можеби скарата е највкусна, ама за студенти и не се баш. Зборувам пред се' за амбиентот и атмосферата таму (без никаква навреда), но не слушнав ниту еден колега да оди таму или пак да ми препорача тие . Делфина и Евро, ок дека се во близина на Факултетот и затоа јадев некогаш таму, а Македонска куќа затоа што надалеку беше прочуена, луѓето што биле ми кажуваа -ако појдеш Прилеп, а да не појдеш во Македонска куќа исто како да не си видел ништо :wink:Со погрешни луѓе се имаш дружено ама пак затоа си имаш диплома од сите тие што ги спомна ниту еден не ги задоволува стандардите на Прилепска скара значи не прам муабет за амбиент.
Најдобрите кафеани во Прилеп се по дифолт до пазарот за да не мора посетителот да молкне два зумбули со компири и јаболка на велиспед по улици.
Камбер (Македонска Куќа) не е нејевтина кафана во Прилеп напротив најскап е,Евро е скара на кило ,Делфина се фокусира на морска храна и швалерај
Еве неколку мои типсови за добра скара
Сите се овие лоцирани до пазарот
Кај Кумата
Дебелио одма до Боге
Кај Боге
Трајче од Софра
Пајтон
Кај Џоки - за чорба наутро
Стари Град
Карши Огниште не ми текнува на името
Кафани кој јас ги препорачувам за вечерно расположение и добар амбиент
Карши огниште кафаната мислам беше Ладно Меанче (потребно е да си резервираш преку ден зошто се масите зафатени)
Пајтон има слободно место скоро секогаш
Стари Град има слободно место
Упдејт - Од Дрцко новата кафана - не знам за место
Ама дали вреди бруцелозата ???
Ај првиов ама конкретен не очекував од тебе вакво незнаење да покажеш.ke si kupis kanta i ke si ja ostaas na raat, na ladno, provetreno u podrum edno 6 meseci
posle ke go glockas sirenceto.... so vince.......narednite 6 meseci...
кравја...Ај првиов ама конкретен не очекував од тебе вакво незнаење да покажеш.
Кажете ми ве молам која црна бруцелоза ќе фатите кога биено сирење се прави од кравјо млеко?
Три мајтапиА бе ...
пошто бананите?