Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2009
Мислења
171
Поени од реакции
1
добар натпревар само ме нервира тоа што во последните минути треба да стравуваме за заслужена победа, и Диаби нека научи да шутира веќе со топка сака да влезе во гол.

се согласувам со тебе за Диабии ... многу простор имаше да шитура а он секој пат подаваше незнам ... изглеа имаше забрана од Венгер да шутира :P :pipi::pipi:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Не го гледам натпреварот,ама арно е.:)) Супер викенд за нас,а ?:))
Шамак,колку само ни е најважен играч досега.:))
Пак пенал врз него и голче.
Брависимо.

пс:каква беше реакцијата од навивачите кон Хлеб?

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Тоа ни требаше!
Уште еден кикс на манчестер. Им се доближивме и на челзи.
Не сум ја гледал, браво за голoт на Чамак, нека продолжи така понатаму!
Исто така и за Насри!
Кога слушнав прееска дека сме победиле ми заигра срцето. :P
А за црвениот картон не знам дали го заработи, додека не погледнам снимката.
Ганерс!!!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ја гледав целосната снимка до сега... И апсолутно сум задоволен од резултатот, па и од играта, иако можеа да дат уште некое голче...

Као прво, пеналот над Шамак и се свиреше и не се свиреше, зависи од судија.... Сигурно дека и Дин она би го свирнал...

Као второ, за асистенцијата на Вилшир нема да речам дека е во стил на Фабрегас или Иниеста... Би рекол ала Вилшир... Али оние кои знаат шо е фудбал, асистенцијата беше во стил на Редондо или Гвардиола, а знаеме какви биле своевремено овие... Браво ! Од него очекувам лидер на терен, по заминувањето на Фабрегас, за некоја година !

Као трето, гледам некој пак сери за слободните на Насри, дека не знаел да ги изведува.... Па, иако завршија во живиот ѕид, тој повторно ги освои сите топки... Оти тоа не го кажувате ?! Или не вреди !?

Као четврто, црвениот картон на Вилшир... Па зарем го заборавивте Виериа ( ако некои тука воопшто и го познаваат) ?! Па јас сум среќен за оној старт шо го направи Вилшир, бе ! Ни фали таков играч, валкан на терен... Нека се плашат малце од него, како на техничи, така и на физички план... Епа... Добил црвен картон... Чудо големо... И да го добиеше во првата минута ќе го бранев... Барем имал мадиња да напрај старт... А, сигурен сум, дека тоа беше вратка за стартот пред 10 минути, врз него, кога му ја распара усната... Ама ако... Па ми фалат играчи како Виеира, Кин и сл... Како да играме балет..

Као петто, кога Жигич стана, Венгер, го видов се потрпе на столот и рече : It's ok... Јасно се прочита од усните негови.. Тоа значи дека кога тој зборуваше за тоа како од слични старотови ги повредуваат нашите играчи, и даде до знаење дека нема да толерира, или пак како во случајов, дека и неговите фудбалери знаат да направат таков, знае да сочустува за играчот, повреден од другата екипа и тоа да му е најважно...

Као шесто, досега во овој дел од сезоната, најдобри играчи на Арсенал се Вилшир и Чамак.... Сите другите се од 3то место надолу...

Као седмо, честито 800-ти меч на Венгер... Да ти се множат, мајсторе.. !

Поздрав

--- надополнето ---

Не го гледам натпреварот,ама арно е.:)) Супер викенд за нас,а ?:))
Шамак,колку само ни е најважен играч досега.:))
Пак пенал врз него и голче.
Брависимо.

пс:каква беше реакцијата од навивачите кон Хлеб?
Мислиш дека заслужил реакција од навивачите ? Хммм, јас Не ! :)

--- надополнето ---

Едит : Изјавата на Вилшир : “I just want to say that I mistimed the challenge on Zigic and accept that I deserved to be sent off,” said Wilshere.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
^Може да се каже дека и Насри доста солидно игра до сега иако имаше "мала" операција сепак доста стабилен нема топло ладно.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Ај нека ви е честита победата, ни се приближивте на 5 бода, ќе биде интересно до крај! Иначе јас ја гледав утакмицава до 1-1! Малце бледо почнавте, али од коа го примивте голот почнавте да играте добар фудбал. Заслужена победа, уште еднаш ви честитам, а глеам и Венгер имал јубилеј па и него нека му е среќен 800 натпревар!

Поздрав Ганери!!!

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Ja na svadba bev,pocnav da igram posle koa doznav za pobedata ! Ali vilser non stop e grup i losho mu e toa !

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.239
Ја гледав целосната снимка до сега... И апсолутно сум задоволен од резултатот, па и од играта, иако можеа да дат уште некое голче...

Као прво, пеналот над Шамак и се свиреше и не се свиреше, зависи од судија.... Сигурно дека и Дин она би го свирнал...

Као второ, за асистенцијата на Вилшир нема да речам дека е во стил на Фабрегас или Иниеста... Би рекол ала Вилшир... Али оние кои знаат шо е фудбал, асистенцијата беше во стил на Редондо или Гвардиола, а знаеме какви биле своевремено овие... Браво ! Од него очекувам лидер на терен, по заминувањето на Фабрегас, за некоја година !

Као трето, гледам некој пак сери за слободните на Насри, дека не знаел да ги изведува.... Па, иако завршија во живиот ѕид, тој повторно ги освои сите топки... Оти тоа не го кажувате ?! Или не вреди !?

Као четврто, црвениот картон на Вилшир... Па зарем го заборавивте Виериа ( ако некои тука воопшто и го познаваат) ?! Па јас сум среќен за оној старт шо го направи Вилшир, бе ! Ни фали таков играч, валкан на терен... Нека се плашат малце од него, како на техничи, така и на физички план... Епа... Добил црвен картон... Чудо големо... И да го добиеше во првата минута ќе го бранев... Барем имал мадиња да напрај старт... А, сигурен сум, дека тоа беше вратка за стартот пред 10 минути, врз него, кога му ја распара усната... Ама ако... Па ми фалат играчи како Виеира, Кин и сл... Како да играме балет..

Као петто, кога Жигич стана, Венгер, го видов се потрпе на столот и рече : It's ok... Јасно се прочита од усните негови.. Тоа значи дека кога тој зборуваше за тоа како од слични старотови ги повредуваат нашите играчи, и даде до знаење дека нема да толерира, или пак како во случајов, дека и неговите фудбалери знаат да направат таков, знае да сочустува за играчот, повреден од другата екипа и тоа да му е најважно...

Као шесто, досега во овој дел од сезоната, најдобри играчи на Арсенал се Вилшир и Чамак.... Сите другите се од 3то место надолу...

Као седмо, честито 800-ти меч на Венгер... Да ти се множат, мајсторе.. !

Поздрав

--- надополнето ---

Мислиш дека заслужил реакција од навивачите ? Хммм, јас Не ! :)

--- надополнето ---

Едит : Изјавата на Вилшир : “I just want to say that I mistimed the challenge on Zigic and accept that I deserved to be sent off,” said Wilshere.
Респект за болдираново..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Тео Пирес, како звучи, а ? Овој ке биде на татко му.... Да не речите по 14-15 години, дека не ви кажав..Е ! :)

--- надополнето ---

Респект за болдираново..
Ама така е... Кога нас не маваат ќутиме и плачиме, а некогаш ние ќе „удриме“ и одма ситесе бунат ! Како Виеира и Парлоур наивни да биле... Па уште не го сакале тоа од наши фудбалери... Човекот си призна, дека заслужил црвен... Јас не велам, дека не заслужи, туку дека треба малце грубост во играта.... И ако Вилшир тоа може да го понуди, апсолутно го поддржувам... Па за чудо, ниту Венгер не беше изнервиран ! :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Во вторник се враќа еден мој миленик,а сигурно и на повеќето од вас,Едуардо.:))
Сигурно ќе има топло добредојде од навивачите...
Незнам како игра сега,знам играше првите 2-3 натпревари,даде некој гол,па имаше мала повреда.
Се надевам ќе се појави на Емирати..:))

--- надополнето ---

пс: ако сакате да го следите на твитер нашиот капитен....еве ви го.:))
http://twitter.com/cesc4official :smir:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Abe makedonec stv si "budala" na vilser ke mu se plasat,ke mu gi iskrsat nozete so polu klizac be ako nekoj saka da mu ja preebe karierata,sto kazuvas i ti vicovi,i ko bozem nema valkani igraci,DIBAI,SONG sto se?? Nego Da dobiese maliot crven nekade na pocetokot i da izgubevme kolku samo ke go pcuese i ke go krivese ali aj sea Tepavme (TOP) i mozes da zboris so sakas !
http://arsenalaction.com/2010/10/16/arsenals-craig-eastmond-arrested-by-police/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=arsenals-craig-eastmond-arrested-by-police

Eve go ovoj po stanici ide !

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Епа ајде нека ни е честита победата.....Супер натпревар, сите изиграа солидно....Меѓу најдобрите ќе ги издвојам Диаби, Шамак, Вилшир, Фабиански. Реално натпреваров требаше да го добиеме со висока гол разлика, но некако владее некој страв за шутирање. Тука голем респект за Росицки, откога влезе им покажа малку на другите како се прави тоа....
За пеналот, што да кажам, и за тоа треба знаење како да наместиш некој лизгачки старт за пенал. Браво за Шамак, неворајтано колку корисен играч за нас во моментов.
Вилшир мајсторски изигра, штета што на крајот доби црвен, оправдано опасен старт. Но да не заборавиме дека некое време пред тоа, Жигич му даде нокаут на Вилшир со рамо, па му беше малку собрано.....Се на се, фантастичен викенд, другиве на врвот изгубија по некој бод, ќе биде многу неизвесно до самиот крај........Поздрав до сите Ганери

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom