Ја гледав целосната снимка до сега... И апсолутно сум задоволен од резултатот, па и од играта, иако можеа да дат уште некое голче...
Као прво, пеналот над Шамак и се свиреше и не се свиреше, зависи од судија.... Сигурно дека и Дин она би го свирнал...
Као второ, за асистенцијата на Вилшир нема да речам дека е во стил на Фабрегас или Иниеста... Би рекол ала Вилшир... Али оние кои знаат шо е фудбал, асистенцијата беше во стил на Редондо или Гвардиола, а знаеме какви биле своевремено овие... Браво ! Од него очекувам лидер на терен, по заминувањето на Фабрегас, за некоја година !
Као трето, гледам некој пак сери за слободните на Насри, дека не знаел да ги изведува.... Па, иако завршија во живиот ѕид, тој повторно ги освои сите топки... Оти тоа не го кажувате ?! Или не вреди !?
Као четврто, црвениот картон на Вилшир... Па зарем го заборавивте Виериа ( ако некои тука воопшто и го познаваат) ?! Па јас сум среќен за оној старт шо го направи Вилшир, бе ! Ни фали таков играч, валкан на терен... Нека се плашат малце од него, како на техничи, така и на физички план... Епа... Добил црвен картон... Чудо големо... И да го добиеше во првата минута ќе го бранев... Барем имал мадиња да напрај старт... А, сигурен сум, дека тоа беше вратка за стартот пред 10 минути, врз него, кога му ја распара усната... Ама ако... Па ми фалат играчи како Виеира, Кин и сл... Како да играме балет..
Као петто, кога Жигич стана, Венгер, го видов се потрпе на столот и рече : It's ok... Јасно се прочита од усните негови.. Тоа значи дека кога тој зборуваше за тоа како од слични старотови ги повредуваат нашите играчи, и даде до знаење дека нема да толерира, или пак како во случајов, дека и неговите фудбалери знаат да направат таков, знае да сочустува за играчот, повреден од другата екипа и тоа да му е најважно...
Као шесто, досега во овој дел од сезоната, најдобри играчи на Арсенал се Вилшир и Чамак.... Сите другите се од 3то место надолу...
Као седмо, честито 800-ти меч на Венгер... Да ти се множат, мајсторе.. !
Поздрав
--- надополнето ---
Мислиш дека заслужил реакција од навивачите ? Хммм, јас Не !
--- надополнето ---
Едит : Изјавата на Вилшир : “I just want to say that I mistimed the challenge on Zigic and accept that I deserved to be sent off,” said Wilshere.